Home / Saç / İnce Telli Saçlara Önerilen Saç Kesim ve Modeller 2019
ince telli saçlar için önerilen saç kesim modelleri 2019
ince telli saçlar için önerilen saç kesim modelleri 2019

İnce Telli Saçlara Önerilen Saç Kesim ve Modeller 2019

İnce Telli Saçlara Önerilen Saç Kesimleri ve Modelleri 2019

2019 Moda İnce Telli Saçları Gür ve Dolgun Gösteren Saç Modelleri

İnce telli saçlar sorunlu saç türlerindendir.Saçlar çok ince olduğundan şekil alması çok zordur, yapışık ve sönük duran saçlardır.Ama ince telli saçlarınızı gür gösterecek kesimlerde kestirip daha etkili, güçlü ve gür görünmesine destek olabilirsiniz.Bugün sizlere ince telli saç tipleri için önerilen saç kesimleri ve modelleri hakkında bilgiler vereceğiz.

İnce telli saçlar için önerilen dağınık topuz modeli
İnce telli, cansız ve sönük duran saçınızı saç köpüğü yardımıyla kökten uca hacimlendirip hafif maşa ile dalgalar yapın ve saçınızı tepeden dağınık topuz yapın.Saçlarınız bu sayede daha hacimli ve etkili görünecektir.Hem günlük bir stil için hemde özel günler için yapacağınız seçenekler arasında dağınık topuz modellerini sıkça yer verin. İsterseniz dağınık topuzunuz da küçük tutamlı saçlarınızdan bir veya iki tane örüp daha modern topuzlar elde edebilirsiniz.

İnce telli saçlar için kısa saç  kesimleri ve modelleri

Kısa saç kesimleri ince telli saçların gürleşmesin de etkili olurlar.Ayrıca asimetrik kesim kısa saç modelleri saçlarınızı daha hacimli görünmesinden yardımcı olacaktır.Saçlarınızı ayda bir uçlarında kestirip, katlar yaptırın ve 1 sene sonra sonuçlarını değerlendirip saçlarınız eskisinden daha gür ve hacimli olacaktır.İnce telli saç tiplerine uzun saçlar yakışmaz saçlar uzadıkça saç daha sönük ve yapışık görünecektir.
Saçlarınızı çok kısa kestirmek istemiyorsanız uçları uzunlu kısalı olan Bob kesim kabartılmış saç stillerini size tavsiye ederiz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Koyu Kestane Saç Rengi

İnce telli saçlar için yan kaküllü saç kesimleri ve modelleri

İnce telli saç tiplerinden saçlar hep yapışık ve sönük şekilde saç diplerinden ayrılır.Bu yüzden kahküllü saç kesimleri ince telli saç tipleri için en güzel ve etkili çarelerdendir.Saçlarınızı temiz kullandığınızda ise bu kahküller daha kabarık duracak ve saç diplerinizin sönük ve ayrılmış görünmesine engel olacaktır.

İnce telli saçlar için krapeli kabarık saç modelleri

Az ve ince telli saç tiplerini yola getiren ve gür gösteren en güzel teknik krepe tekniğidir.Saç dipleriniz den aşağı doğru ince bir tarak yardımı ile krepe yapın.Bu şekilde saçlarınızı daha kabarık, dolgun  ve hacimli gösterebilirsiniz.

İnce telli saçları gür gösteren  kıvırcık saç modelleri

ince telli saç tipleri kıvırcık ve dalgalı saç modelleri ile oldukça dolgun ve gür gözükürler.Düz fönlü saçlar yerine kıvırcık ve dalgalı saç modellerini tercih etmenizi öneririz.

İnce telli saçları daha dolgun gösteren yandan dağınık toplu ve örgülü saç modelleri

Tüm saçlarınızı sadece bir tarafa alarak dağınık bir şekilde toplayın yada örün.Saçlarınızın arasından bazı saç tutamlarını dışarıya çekin.
.Saçlarınızın hepsi bir tarafa yoğunlaştığından daha dolgun ve hacimli görünecektir.İsterseniz kalın bukleler yapıp yana aldığınız saçlarınızı köpük ile sabitleyin ve dağınık kullanın.Çok hoş görüneceğiniz den şüpheniz olmasın.

İnce telli saçları dolgun gösteren katlı kesim saç modelleri

İnce telli ve sönük saçların bir kurtarıcısıda katlı kesim saç modelleridir.Kat kat keslmiş saçlar her zaman daha dolgun durur.Ayrıca saçlarınız orta boy ve uzunsa bu saç kesimleri size çok yakışacaktır.Saçlarını kısa kestirmek istemeyen ince saçlı kadınlar için en ideal saç kesimlerin biridir. Yanlız kesilen katların çok uzun olmamasına dikkat edin, kısa kısa kat verilen saç kesimlerini tercih etmelisiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  En Güzel Bal Köpüğü Saç Modelleri

İnce telli saçları gür gösteren Ombreli – balyajlı saç modelleri

Saç aralarında, saçın üst kısımlarında ve uçlarında verilen ombre balyaj ışıltıları saçlarınızı daha dolgun izlenimi verir.Özellikle kalın dalgalı saçlarda daha etkili sonuçlar verir.

İnce telli saçlara katlı kesim fikirleri;

Katlı saç kesimi ince telli saçlara süper giden bir kesim yöntemidir. Saçlarımızın katları git gide arttığı için saçınızı daha hacimli bir görünüme kavuşturacaktır. Katlı kesim saç modeli uzun saçlar için önerilmez bu saç kesim modelini kısa saçlarınız için yapmalısınız. Sebebine gelince kısa saç başınızda saçlarınızı daha dolgun gösterecektir.

İnce telli saçlarınız için röfle yapma fikirleri;

Bildiğiniz üzere röfle 1 adet renkten ibaret değildir. Uygulandığında içerisinde farklı saç tonlarının mevcudiyetini görebilirsiniz. Bu içerisindeki saç renklerinden farklı olan renkler, tek renkte olan eski saçlarınızdan daha hacimli bir görüntü verecektir. Röfle yöntemi ile ince telli saçlarınıza iyi ve pratik bir hacim kazandırma yaptırabilirsiniz.

Değerli okurlarımız bildiğiniz üzere birçok farklı saç türü bulunmaktadır. Bu saç türlerinden birisi de ince telli saçlardır. İnce telli saçlar kadınların bir kısmı tarafından beğenilse de çoğu kısmı ince telli bir saç yapısına sahip olmak istemezler. Çünkü ince telli saç yapısının olumsuz bazı yönleri bulunmakla beraber çok az sayıda olumlu bir yönü bulunmaktadır. İnce telli saçların olumlu tarafına bakarsak diğer saç türlerine göre daha yumuşak bir sahiptir. İnce telli saç yapısının olumsuz tarafları ise ilk başta cansız bir görünüme sahiptir. Bunun yanısıra ince telli saçlar zor şekil almakla beraber kolay bir şekilde bozulmaktadır. Bu nedenle ince telli saç yapısı kadınları bir hayli zorlamaktadır. Ancak ince telli saçların bu olumsuz tarafından bazı saç modelleri ile kurtulabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Tarçın Bakır Saç Rengi | 2021

İnce telli saç yapısına sahip olan kadınlar doğru bir saç modeli seçimi ile saçlarını daha şık bir görünüme kavuşturabilir. İnce telli bir saç yapısına sahipseniz ilk olarak tercih edeceğiniz saç modelinin saçlarınızı daha hacimli bir görünüme kavuşturacak bir model olmasına özen gösteriniz. Saçlarınızın daha hacimli bir görünümü için kısa ve orta boylarda olan saç modellerine yöneliniz. İnce telli saç yapısına en ideal saç modellerinden birisi topuzlardır. Topuzlar saçlarınızı bir arada tutarak daha volümlü ve şık bir görünüm almasını sağlayacaktır. Ayrıca ince telli saç yapısı için uygun diğer saç modelleri ise kısa saç modeli sınıfından olan bob,lob ve pixie saç modelleridir. Bob,lob ve pixie saç modellerini tercih ederken katlı bir kesimle ince telli saçlarınızı kamufle edebilirsiniz.

İnce telli saç yapısı için düzenli ve sürekli bir şekilde saçlarınızı besleyecek bakımlar yapmalısınız. Bakım sayesinde saçlarınız daha canlı ve parlak bir görünüme sahip olacaktır.

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

6 comments

  1. Öncelikle merhaba
    Saçlarım ince, seyrek , orta boyda. Uzatmak istiyorum fakat hep aynı boyda ve bu boyda şekil de veremiyorum. Bitkisel yağları , maskeleri de kullandım ancak etkisi yok . Yardımcı olur musunuz…

  2. Benim saçlarım çok ince telli ve zayıf yıkanın ca biraz kabarıyor uzatmak ve uzun kullanmak istiyorum ne önerebilirsiniz.

  3. Benim saclarim kabarik. kalin fakat alt kisminda biraz incelik gormeye basladim. ustu gur
    saclarim o yuzden omuzlarima kadar duz kestirdim. sacim hemen sekle girmiyor, kabarik ve alti sanki ince sacimin her tarafinda hacimli olmasini istiyorum . fakat kabarik goruntuden uzak durmasini isterim ki bu bana biraz bakimsiz bir hava yaratiyor.

    suan saclarimi eskisi gibi uzun olmasini istiyorum. maskeler yapiyorum. uzattiktan sonra ne tur kesim bana tavsiye edersiniz.

  4. benim saçlarım ince telli fakat çok gür ve uzun nasıl modeller yapabilirim

    • Merhaba Neslihan Hanım; Saçlarınız ince telli ve sık olması çok güzel, bu konuda çok şanslısınız 🙂 üstelik saçlarınızda uzun olduğu için istediğiniz her modeli yapabilirsiniz.Dalgalı, örgülü, atkuyruğu ve dağınık topuz gibi bir çok seçeneğiniz var.Bence yüz şeklinize yakışan yılın en trend saç modellerinden seçimler yapın.
      Su dalgası, büyük bukleli saç modelleri, dağını atkuyruğu, örgü topuzlar bu yıl çok trend…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.