Home / Saç / Isı Olmadan Evde Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapımı | 2021
Isısız Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapımı
Isısız Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapımı

Isı Olmadan Evde Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapımı | 2021

Isısız Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapımı

“Isı ile” bukleler elde etmek daha hızlı saç yapımı sağlar. Bu çok daha risklidir ama ve gecede hazırlık yapmaz gerektirmez. Dikkat etmeniz gereken ayrıntı; sürekli maşa gibi ısı kullanarak kıvırcık ve dalgalı saç yapmak saçı kısa sürede yıpratır.Saçlar matlaşır ve kırılmaya başlar.

Saç sağlığınıza önem veriyor ve saçlarınız her zaman parlak ve canlı görünmesini istiyorsanız ısı olmadan evde dalgalı ve kıvırcık saç yapımını öğrenmeniz gerekir. Sizin için bu yazımızda evde ısı olmadan dalgalı ve kıvırcık saç şekillendirmenin ipuçlarını ele alacağız.

Isı Olmadan Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapımı Püf Noktaları

Isı olmadan dalgalı ve kıvırcık saç yapımı hem çok daha kolay hemde saça hiç zarar vermez. Isısız dalgalı saç yapmanın bir çok yolu vardır.Eğer saçlarınız bukle bukle olsun istiyorsanız, geceden saçlarınızı kalın saç maşaları ile sarın. Saçınız nemli olsun. Daha kalıcı olması için saçınızı sarmadan önce şekillendirici saç ürünleri ile destekleyebilirsiniz. Evde plastik saç maşanız yoksa kağıt parçalarını katlayıp veya gazete ( iki parmak kalınlığında)bunlara saçınızı sarıp plastik lastikler ile tutturabilirsiniz. Bu şekilde uyuyun sabah saçlarınızı çözebilirsiniz.


Kalın Su Dalgası Saç Modeli

Bu saç modeli için;

  • Saçlarınızın sıklığına bağlı olarak 2 karşılıklı önden, onun yanından 2 karşılıklı ve arkadan alt ve üstten 2 tane saç tutamını ayırın hepsine bir lastik toka ile bağlayın. Saçlarınız temiz ve nemli olması çok önemli.
  • Daha sonra lastik tokanın birini çıkarın ve saç ucundan başlayarak döndüre döndüre saç dibine kadar burgu yapıp sıkı bir şekilde küçük topuz yapar gibi yuvarlak şekilde sarıp  geniş bir lastik toka ile bağlayıp başınızda sabitleyin.
  • Diğer kalan tüm tutamları da aynı şekilde yapıp sabaha kadar saçlarınızın bu şekilde kalmasını sağlayın.
  • Sabah kalktığınızda tokaları çıkarın ve harika kalın ve doğal dalgalı saçlarınızı parlatıcı serumla ışıltısını arttırın.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Örgü İle Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapımı

Saçlarınızı 7-8 parçaya ayırın ve her birini hafif ıslakken örün. İsterseniz örmeden önce jöle ve sprey kullanabilirsiniz. Böylece uyku sırasında saçlarınız sabaha kadar dalgalı şekil alacak. Daha gevşek bukle isteyenler bu yöntemi deneyebilirler. İnce dalgaları için saç örgü sayını arttırabilirsiniz.

Bu yöntemleri yaptıktan sonra saçlarınızın daha hacimli olması ve kalıcılığını arttırmak için baş aşağı saçlarınızı atıp saç şekillendirici sprey sıkıp daha sonra ellerinizle yukarı aşağı avuçlayıp saçın daha çok hacim kazanmasını sağlayabilirsiniz. Fakat kullandığınız spreyin saçı sertleşmesine ve ağırlaşmasına sebep olmayacak, saçın yumuşaklığını koruyan ürün olmasına dikkat edin.

Pipet ile Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapımı Aşamaları

Piper ile dalgalı saçlar yapma işlemi biraz zaman alan bir sistem. Ama sonucundan gayet memnun olacağınız bir yöntem diyebiliriz. Arzu ettiğimiz ince spiral şeklindeki bukleciklere kavuşabilirsiniz.

Peki pipet ile bu buklecikler nasıl yapılır?

  1. Hafiften nemli olan saçlarımıza küçük küçük tutamlar ile ayırıyoruz ve pipetlerimize sarıyoruz.
  2. Saçlarımıza pipet ile sarma işlemini yaptıktan sonraki aşama ise pipetlerin uçlarından kıvırarak tel bir toka yardımı veyahut pens ile sabit bir hale getiriniz.
  3. Pipetleri uyguladıktan sonra 2 – 3 saat sonra o istediğiniz bukleler saçlarınıza olacak.
Pipet Kullanarak Kıvırcık Bukleler
Pipet Kullanarak Kıvırcık Bukleler

Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapım Modelleri

Değerli okurlarımız son günlerde dalgalı ve kıvırcık saç modelleri oldukça moda ve trend haline gelmiştir. Hal böyle olunca birçok kadın, kuaförlerde veya evlerinde saçlarını dalgalı ve kıvırcık bir hale büründürmektedir. Dalgalı ve kıvırcık saç yapımı için evlerde ve kuaförlerde genellikle fön, maşa, bigudi veya fırça gibi alet, işlemler uygulanmaktadır. İşte bu işlemler bize hızlı bir şekilde dalgalı ve kıvırcık saç modeline kavuştursa da saç sağlığımıza zarar vermektedir. Çünkü bu işlemlerde yüksek derecede ısı kullanılmaktadır. Ve yüksek ısıya maruz kalan saçlarımız zarar görmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Bitkisel Saç Uzatma Yöntemleri | 2020

Yüksek ısı nedeniyle saçlarımız matlaşır, parlaklığını kaybeder, güçlü yapısı bozulmaya uğramaktadır. Bu nedenle evde ve kuaförlerde bu işlemleri uygulamak yerine evlerinizde ısı kullanmadan doğal yöntemlerle saçlarınıza dalgalı ve kıvırcık bir görünüm verebilirsiniz.

Evlerde saçlarınıza dalgalı ve kıvırcık bir görünüm vermek istiyorsanız uygulayabileceğiniz ilk doğal yöntem olarak saçlarınızı gece yatmadan örün. İstediğiniz örgü modellerinden birini tercih edin. Ve ördükten sonra saçlarınızı sabah örgü modelinden çıkarın. Ve saçlarınızın hafif bir şekilde dalgalı bir modele dönüştüğüne tanıklık edeceksiniz. Oldukça basit ve kolay bir işlem bu işlemi kısa bir süre içerisinde yapabilirsiniz.

İkinci olarak uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise saçlarınızı tutam tutam olmak üzere 10 parçaya bölünüz. Daha sonra bu parçaları teker teker ele alıp döndürmeye başlayınız. Döndürdükçe saç dibine yaklaşacaksınız. Ve bu yaklaşma devam ederken saçlarının katlanacak. Daha sonra en dibe ulaştığınızda saçınız bir topuz gibi görünüme kavuşacaktır. Bu esnada saçlarınızı bir lastik toka vasıtası ile sabitleyiniz. Bütün tutamları bu şekilde yaptıktan sonra bir süre bekleyip açınız. Bu işlemde saçlarınıza dalgalı ve hacimli bir görünüme ulaştıracaktır.

Son olarak ise kıvırcık saç modelini evde yapmak isteyenler için gerekli olan tek malzeme pipetlerdir. Saçlarınızı pipetlere sararak bir süre bekledikten sonra saçlarınız hafifte olsa bir kıvırcık görünüme kavuşacaktır. Evde dalgalı ve kıvırcık saç yapımından sonra elde ettiğinizin görüntünün kalıcı olması için çeşitli saç şekillendirici ürünlerinden birini kullanınız. Bu sayede uzun süre evde yapmış olduğunuz saç modelini korumuş olacaksınız.

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

3 comments

  1. Işine yaramadı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.