Home / Moda / Işıltı Sevenlere Metalik Elbiseler! | 2021
Metalik Elbiselere Dair Bilmeniz Gerekenler
Metalik Elbiselere Dair Bilmeniz Gerekenler

Işıltı Sevenlere Metalik Elbiseler! | 2021

Metalik Elbiselere Dair Bilmeniz Gerekenler

Metalik elbiseler çok yönlüdür, şıktır ve günlük hayatınızda bir ihtişam dokunuşu yaratır! Bu trendin bu sezon da olduğuna güvenebilirsiniz. Metalik elbiselere dair kesin olan bir şey vardır o da; metalik her yaş için uygundur. Peki kişisel tarzınıza uyacak şekilde nasıl metalik elbise seçebilirsiniz?

Nereye gidersem gidiyim ışıltım kalsın diyen kadınlar için metalik elbiseler bu sene çok trend! Daha çok dore ve metalik renklerin olduğu ışıltılı elbiseler her bayanın müptelası olacağı cinsten. Daha önce hiç tercih etmediğim bir renk olsa da, metalik rengin bu yaz ki çıkışı ile gardırobumda yer vermeye başladığım bir renk oldu. Metalik renkler özellikle portföy çanta, ayakkabı ve elbiselerde harika duruyor. İşte size en sevdiğim metalik elbiselerden bir kaç kombin seçtim…

Herkesin dikkatini çekmek, sürekli göz önünde olmak, insanların beğenisini kazanmak şüphesiz ki herkesin isteyeceği türden bir ilgi olmalı. Bu ilginin kazanılmasında kullanılan kıyafetlerin rolü tartışmasız şekilde büyük etkiye sahiptir. Son zamanlarda birçok kadının tercihleri arasında yer alan ışıltılı, metalik renklerin ağırlıkta olduğu göz alıcı kıyafetler, gerçekten de çevredekilerin ilgisini kolaylıkla çekebilmekte ve büyük ilgi toplamaktadır.


Neden Metalik Renkler Tercih Ediliyor?

Metalik renklerin kullanımından kasıt, ışığı yansıtabilen türden parlak renklerin tercih edilmesi anlatılmaya çalışılmaktadır. Işığı yansıtacak olan kıyafet yeri geldiği zaman büsbütün boncuk işlemelerinden oluşabilecek olduğu gibi yeri geldiği zaman da parlak kadifeden yapılmış bir elbise olabilecektir. Kıyafetin malzemesinin dokusun sert ya da yumuşak olması, çevresine ışık saçmasını önleyecek herhangi bir engel bulundurmamaktadır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2019 Bayan Giyim Kombinleri

Günlük standartlaşmış bir şekilde kullanılan kot pantolonların üzerine beyaz ya da krem renginde bir gömlek ve üzerine de parlak yaldızlı bir deri ceket, metalik renklerin kullanımı ile elde edilebilecek oldukça basit ve şık bir kombin olarak aktarılabilir. Çevreye ışıltı saçmak ve güzel görünmek için tüm giyilen tüm kıyafetlerin tümünün ışıltılı renklerde olmasına gerek yoktur. Bazen yalnızca ceketin metalik renklerde olması yeterli iken bazen pantolonun bu renklerde olması ya da elde taşınan çantanın metalik renklere sahip olması yeterli olmaktadır. Bu parlaklık dozunun ayarlanması kişilerin kendisine kalacaktır.

Kombin Yaparken Metalik Renk Seçimine Dair İpuçları

İpucu 1: Metaliklerin nasıl giyileceğinin 1 numaralı kuralı; tarafsız olmalarıdır. Kelimenin tam anlamıyla herhangi bir renkle ve diğer herhangi bir nötr renk (siyah, kahverengi, haki, beyaz, gri) ile eşleştirilebilirler. Kıyafetinizle hangi renk ayakkabı veya el çantasını eşleştireceğinizi bilmiyorsanız metalik tercih edin, çünkü bu doğru bir seçenek olacaktır!

İpucu 2: Metal renkleri karıştırmak zor olabilir, bu nedenle kıyafet başına bir metalik ton seçin. Bu seçim, gümüş ve altın aksesuarlar veya pembe altın ve sarı altın giyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Kıyafet başına bir metalik odak noktasına sahip olmayı tercih edebilirsiniz. Bu, spor ayakkabılarda altın astar, bronz bir deri ceket veya pembe altın pileli etek gibi seçenekler olabilir.

İpucu 3: Metalik renkler, her biçim ve parlaklık seviyesinde gelir. Bu yüzden “Ben tüm deneyime ve konfor alanınızdan çıkmaya hazırım” diyorsanız metalik eşyalarınızı kişisel tarzınıza göre seçebileceğinizi bilin. Klasik bir kadın için, belki gümüş bir loafer yaparsınız. Bohem hanımefendi için, metalik dökümlü midi etek seçmenin tam zamanı. Ve modaya uygun kadınlar için metalik bir deri ceket veya bir çift metalik kaplamalı kot pantolon veya ayakkabı ile cesur olun. Sonuç olarak, stiliniz, bedeniniz veya yaşınız ne olursa olsun metalik renkler herkes içindir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Vücut Şekline Göre Gelinlik Modelleri

Işıltılı Elbiseler

Çevresine ışıltı saçan elbiseler, yukarıda da aktarıldığı gibi tamamı metalik renklerde boncuk işlemeleriyle kaplı olan ve bu sayede ışığı yansıtan elbiseler ve farklı bir tasarım olarak özellikle soğuk aylarda giyilebilecek, parlak metalik renklerin kullanıldığı kadife elbiseler de çok şık duracaktır. Bunun yanı sıra, özel günlerde ve gecelerde kullanmak üzere genelinde tül bulunan, pul ve boncuk işlemeleriyle süslenmiş elbiseler de ışığı yansıtan metalik renklere sahiptir.

Çevresine metalik renklerde ışıltılar saçan elbiselere örme elbiseler de dahil edilebilecektir. İçerisinde aynı renk metalik renkte astarı bulunan bu elbiselerin dışı, metalik gri ya da yaldızlı renkleri olan örme elbiseyle çevrilidir. Vücut hatlarının tamamını kaplayan ve oldukça hoş bir görünüm elde edilmesini sağlayan bu elbiseler, kumral ve beyaz tenli kişiler için siyah renkte kullanılabilecekken esmer olanlarsa yaldızlı renkleri tercih ederek bir adım öne geçebileceklerdir.

Check Also

Oversize Kazak Kombinleri

Oversize Kazak Kombinleri | 2021

Oversize Kazak Kombini Nasıl Yapılır? Kış geldi ve havalara soğumaya başladı. Kış mevsiminin şartları oldukça …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.