Home / Cilt Bakımı / Kabartma Tozu ile 9 Güzellik ve Bakım İpuçları
pisirme soda ile guzellik ipuclari

Kabartma Tozu ile 9 Güzellik ve Bakım İpuçları

Kabartma Tozu ile Evde 9 Güzellik ve Bakım İpuçları

Hepimiz evde kabartma tozunu yemek hazırlamak için kullanabilirsiniz. Çoğumuz çamaşır beyazlatmada ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Ayrıca gayet iyi bir şekilde buzdolabının nahoş kokusu ortadan kaldırır ve halı tazeler ve çeşitli yüzeylerin temizliğinde mükemmeldir. Kabartma tozunu  başka ne içid kullanabiliriz? Bu Güzellik ve bakım ile daha çekici görünmek için kullanılabilir .

1. Akneler ile savaşta karbonatın etkisi çoktur sivilce sorunlarını çözmek için kullanılabilir. Bu sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olan güvenli ve etkili bir önlemdir.

Kabartma tozu ile yüz temizleme jeli ile karıştırıp bir macun hazırlayın ve sivilce lekeleri kurutmak, akne oluşumunu engellemek için bu macunu kullanabilirsiniz.Diğer bir seçenek ise 1 çay kaşığı  kabartma tozu ve 4 damla limon ile muzun 3/1 ni karıştırıp püre haline getirin.Yüzünüze hafif masaj yaparak yedirin.5 dakika bekleyip yüzünüzü yıkayın.


2. Diş Beyazlatmada herhangi bir diş macunu tüpünü alın ve markanın içeriğinde kabartma tozu var mı görebilirsiniz. Bu doğru – kabartma tozu ise içinde Peroksit ile birlikte, harika bir beyazlatıcı etki sağlar. Tek dezavantajı çok sık kullanıldığı takdirde sizin diş minesi zarar verebilir olmasıdır. Haftada bir kez kullanıldığında, zararsız ve mükemmel olarak diş  minesini yıpratmadan lekeleri ve plaketleri dişlerden  kaldırır.

3. Nefes ve ağız kokusu sorunu olanlarda nefesin tazelenmesini sağlar.Kabartma tozunu su ile karıştırıp gargara yapın.Yemek kokularını ve ağız içi kötü kokuları ortadan kaldırır .Bir bardak su içine 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin, karıştırın ve daha sonra ağızda  çalkalayın. Boğazını ve dil kökünü dezenfekte eden sıvı gargaradır.Son olarak, karışım tükürün ve tekrar taze bir nefesin keyfini çıkarın.

4. Cilt Yumuşatma : cildinizi yumuşatmak için hızlı bir yoldur – Elleriniz içinde kuru kabartma tozu kullanın. Ellerinizi masaj  yapın nasıl mı ?Su ve sabunla biraz  kabarma tozunu karıştırın ve iyice masaj yapın. Ilık suyla ellerinizi durulayın. Bu yöntem aynı zamanda yemek hazırladıktan sonraki  derin kokuları yok eder.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Evde Diy Kazak Yapım Projeleri

5. Saçlarda Arındırıcı Saç için tüm şampuanlar ve saç kremleri bir çok  kimyasallar içerir. Sen bunları kaldırmak için saç ve saç derisi için kabartma tozu kullanabilirsin. Soda PH seviyesi çok yüksek olduğu için sık sık kullanmaktan kaçının. Prosedür olarak güvenli ayda bir kez yapılabilir. Bazıları aynı amaç için sirke kullanır, ancak farkı sodanın tatsız olması ve  herhangi bir koku bırakmamasıdır .

6. Vücut bakımı; Banyo almaya karar verdiğiniz bir daha ki sefere, sizin su dolu küvetin içine küçük bir fincan  kabartma tozu ekleyin.  Su bu şekilde iliklerine kadar işler, hoş olmayan vücut kokularına neden olan asitleri nötralize eder ve cildin daha az yağlı olmasına yardımcı olur. Ve sonuç olarak yumuşak, parlak bir cilt.

7. Manikürden Sonra Temizlik ;Başka bir  güzellik ipucu size manikür veya pedikür yaparken Tırnak temizliğinizi sağlar.Kabartma tozu ile  macun hazırlayın . Ayaklarınızı, ellerinize  masaj  yaparak sürün daha sonra durulayın. Kabartma tozu tırnakları  parlatır ve tırnak ve  etlerini yumuşatır, tırnak altını temizler, kokuları ortadan kaldırır ve ayak ve el cildini yumuşatır.

8. Terlemeyi ve kokuyu önleyici kendi ev yapımı kokulu rolonunuzu hazırlayın. Cildiniz için zararsız yalnızca doğal maddeler içerir. Kabartma tozu  4 yemek kaşığı içine birkaç damla uçucu yağ ekleyin ve kol altına karışımı uygulayın ve 5 dakika sonra yıkayın.Böyle bir deodorant uygulaması  birkaç saat boyunca temizlik ve tazelik hissi sağlar. Gerekirse daha sonra gün içinde yeniden uygulayın.

9. Yüz Temizleme :Siz günlük yüz yıkama sırasında  kabartma tozu kullanabilirsiniz. Emma Stone, ünlü aktris  bu haberi paylaştı ve ortaya  güzellik sırları çıktı . o yüz yıkama sıvısı ve jeli ile kabartma tozunu karıştırıyor. Yumuşak bir masaj ile karbonatlı yüz temizleyicinizi yüzünüze sürün  , ölü cilt hücrelerini nazikçe temizler ve cilt tonunu iyileştirir.( Yüz temizleyiciden avucunuzun içine bir miktar sıkın ve içine 3/1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin)

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Jennifer Lawrence saç ve makyaj sırları 2015

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? | 2021

Yazın Cilt Bakımı Yapmalı Mıyım? Yazın kendinize tatil vermiş olabilirsiniz ama cildiniz tatil bilmez ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.