Home / Cilt Bakımı / Kadınlar için Cilt Beyazlatma Yöntemleri
Kadınlar için Cilt Beyazlatma Yöntemleri
Kadınlar için Cilt Beyazlatma Yöntemleri

Kadınlar için Cilt Beyazlatma Yöntemleri

Kadınlar için Cilt Beyazlatma Yöntemlerini Bu Konumuz da Bu Yaz Teni Bronzlaşan ve Güneşten Lekelenen Ciltlere sahip kadınlar için Paylaşıyoruz. 

Değerli takipçilerimiz yaz sezonunun yavaş yavaş sonuna gelmekteyiz. Yaz aylarında tatil yapmamızdan ve sürekli güneşe maruz kalmamızdan dolayı hafifte olsa biraz bronzlaştık. Sürekli güneş ışınlarına maruz kalmak ciltte bazı lekelere neden olmaktadır. Bu lekelerin giderilmesi ve ciltlerin beyazlaşması için birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında tabi ki kremler gelmektedir. Ancak krem tercih etmeyip daha doğal çözümler kullanmak istiyorsanız elimizde birçok yöntem vardır.

Cilt beyazlatma konusunda en çok kullanılan doğal yöntemlerin başında yoğurt gelmektedir. Yoğurt cildi temizlediği gibi cildinizin rengini beyazlatıcı özelliğe de sahiptir. Bir kase yoğurdu yüzünüze ince bir tabaka şeklinde sürüp yediriniz. Yüz bölgenizde gözleriniz ve dudaklarınız hariç her bölgeye sürünüz.. Daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp durulayınız. Bu işlemi düzenli ve sürekli bir şekilde gerçekleştirmeniz sonucu cilt renginizin açıldığını kendi gözlerinizle göreceksiniz.


Cilt beyazlatıcı doğal ürünlerin başında ise bal gelmektedir. Bal saç sağlığı için önemli olduğu kadar cilt bakımında oldukça etkilidir. Özellikle bal içerisinde bulundurduğu antimikrobiyal etkisi nedeniyle yüzünüzdeki bakterileri yok ederken , cildinizdeki akneleri ve lekeleri temizler. Balı düzenli bir şekilde yüzünüze sürüp , yıkayıp durulayınız.

Doğal ürünlerle cilt beyazlatmak istiyorsanız kullanabileceğiniz doğal ürünlerin başında limon suyu gelmektedir. Limon suyunu bir kaseye koyup bir peçete veya pamuk vasıtası ile yüz çevrenize sürünüz. Limon suyunu isterseniz bal ile isterseniz domates suyu ile karıştırıp cilt bakımı yaparak cildinizi beyazlatabilirsiniz.

2016 yılının en trend besinlerinden birisi salatalık suyudur. Salatalık suyunu limon suyu ile karıştırarak cildinize sürünüz. Kısa bir süre beklettikten sonra yıkayıp durulayınız. Bu işlemi belirli gün aralığında sürekli tekrarlamanız sonucunda cildiniz beyazlaşacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Siyah Nokta Maskesi Evde Yapılan Tarif

Son olarak ise cilt beyazlatma konusunda en çok tercih edilen yöntemlerden birisi de pirinç ve süt karışımıdır. Bir miktar sütü tabağı yerleştirip bir miktar pirinç unu ile belli bir kıvama gelene kadar karıştırınız. Daha sonra bu karışımı yüzünüze sürüp bir süre bekleyip soğuk su ile yıkayıp durulayınız. Zamanla bu yöntemi uygulayarak cildinizi beyazlaştıra bilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.