Home / Saç / Kalın Telli Saçlar Nasıl Kesilmeli?
kalin telli saclarda bob sac modeli 2018
Kalın Telli Saçlarda Bob Saç Modeli 2018

Kalın Telli Saçlar Nasıl Kesilmeli?

Kalın telli saçlara sahip bayanlar genel olarak bu durumdan şikayetçi olurlar. Dezavantajları olmak ile birlikte aslında birçok kişinin de sahip olmak istediği saç türünün kalın telli saçlar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak bu tipte saçlara sahip olan bayanlar genel olarak bu avantajın farkında olmadıkları için şikayet halindedirler. Halbuki kalın telli saçlar için bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bakım ve kesim bu saçlarda dikkat edilmesi gereken iki husus. Eğer uygun bir saç kesimi ve bakımı yapılırsa saçlarınız hem kullanımı kolay hem de sağlıklı ve güzel görünecektir.

Kalın Telli Saç Modelleri 2018
Kalın Telli Saç Modelleri 2018

Öncelikle kalın telli saçlara sahip bayanlar için uygun olan kesimlerden bahsedelim. Bu noktada saç telinin kalınlığı elbette tek başına yeterli bir kriter değil. Yüz şekli‚ boyu ve diğer birçok karakteristik özellik de bu konuda belirleyicidir. Ancak yine de bazı modeller bu konuda birçok kişi için kurtarıcı olabilir. Eğer yüz tipinize de uygunluğundan emin olabilirseniz bu saç modellerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kalın Telli Saçlarda Yüz Şekli Faktörü 2018
Kalın Telli Saçlarda Yüz Şekli Faktörü 2018

Kalın telli saçlar için genel olarak çok kısa ya da tam uzun modeller ön plana çıkar. Orta boylar bu saç tipi için uygun olmamaktadır. Bu boydaki saçlar zaten inatçı olduğundan şikayet edilen kalın telli saçlara şekil verme konusunda daha fazla zorluk çıkaracaktır. Ayrıca oluşan geniş ve biçimsiz görüntü de orta boyda kalın telli saçlar için kötü bir görüntü olabilir. Bu yüzden radikal bir seçim kalın telli saçlarından şikayetçi olan bayanlar için kaçınılmaz.


Orta Kalın Telli Saç Modelleri 2018
Orta Kalın Telli Saç Modelleri 2018

Kalın telli saçlar için önerebileceklerimizin başında katlı kesimler gelir. Bu kesimlerde üst kısma fazla kat attırmamak şartı ile ideal görüntülere ulaştırabilir. Ayrıca asimetrik saçlar da kalın telli saçlara uyum gösterebilir. Daha hacimli‚ daha dinamik modeller kalın telli saçlara sahip bayanlar için ideal olabilir. Kalın telli saçların şekilleri konusunda gayet özgürsünüz. Ancak özellikle dalgalı saçlar bu açıdan daha avantajlı olabilir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Uzun Düz Saç Modelleri ile Ünlü Makyaj Fikirleri
Kalın Telli Katlı Saç Modelleri 2018
Kalın Telli Katlı Saç Modelleri 2018

Şimdi kalın telli saçlara sahip bayanların uygulayabileceği saç kesimlerine daha spesifik örnekler verelim. Kısa saçlardan başlayacak olursak ilk olarak Pixie denilen saç kesiminden bahsedebiliriz. Oldukça kısa bir saç modeli olan bu kesim yüz güzelliğine ve hatlarına güvenen iddialı bayanlar için idealdir. Uzun süre şeklini koruması yönü ile rahatlık sağlar. Fazla yoğun tempoya sahip‚ özellikle çalışan bayanlar için kurtarıcı bir saç modeli olduğunu söyleyebiliriz.

Kalın Telli Saçlarda Pixie Modeli
Kalın Telli Saçlarda Pixie Modeli
Kalın Telli Saçlarda Pixie Modeli Dalgalı
Kalın Telli Saçlarda Pixie Modeli Dalgalı

Bob saç modeli ise kalın telli saçlar için ideal olabilecek bir başka saç şekli. Dilerseniz orta uzunlukta‚ dilerseniz omuz hizasında bir kesim tercih edebilirsiniz. Bu noktada seçiminizi yüz şekliniz de etkileyecektir. Bu saç modeli de kalın telli olmasından dolayı şekil almama ile şikayetçi olduğunuz inatçı saçlarınız için kurtarıcı olacaktır. Bob kesimi saçlarınız sayesinde kısa sürede bakımlı ve modelli görülen saçlara sahip olabilirsiniz.

Kalın Telli Saçlarda Bob Saç Modeli 2018
Kalın Telli Saçlarda Bob Saç Modeli 2018
Kalın Telli Saçlarda Bob Saç Modeli
Kalın Telli Saçlarda Bob Saç Modeli

Katlı modeller birçok bayan için vazgeçilmez saç modelleri arasında yer alır. İyi bir katlı kesim ile kalın telli saçlarınızı avantaja çevirebilirsiniz. Zaten kalın ve dolgun olan saçlarınız bu kesim tarzı ile birlikte hem kabarık görünümden uzaklaşacak hem de daha biçimli görünecektir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken katların yüz hizasına fazla gelmemesidir. Özellikle taç bölümünde kat bulunması kötü görünebilir.

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

3 comments

  1. Saclarimm kalin telli ve dokuluyor her banyo cikisi..napacami sasirdimm..bide benim triodim var benim gibi olanlar bana yazabilirlerse sevinirimm

  2. Saçlarım kalın telli ve bakımı şekil vermesi hatta en basit tarama yıkama işlemi bile çok zor oluyor. Kalın olduğu için de kuru ve kabarık oluyordu doğal keratin kullanmaya başladıktan sonra saçlarımla uğraşmak zevkli gelmeye başladı. Doğal keratin saçlarımın yumuşamasını sağladı yıpranmalar toparlandı kabarma falan da olmuyor artık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.