Home / Sağlık / Kalp Krizi Belirtileri ve Tedavisi
Kalp Krizi Belirtileri ve Tedavisi

Kalp Krizi Belirtileri ve Tedavisi

Kalp Krizi Belirtileri ve Tedavisi

Kalp krizinin en belirgin belirtisi, göğüste şiddetli ağrıdır, kadınların erkeklere oranda kalp krizinden ölme riski daha yüksektir. Göğüs ağrısı şiddetlendiğinde acil servisi aramak önemlidir. Ölümcül hastalıklarda tedaviyi geciktirmemek gerekir.

Göğüste baskı, üst göğüs kısmında ağırlık ve ağrı meydana gelebilir. Ağrı kesik kesik de olabilir. Birkaç dakika sürebilir. Mide şikayetleri ile benzer şikayetler oluşur. Mide ekşimesi mide dolgunluğu hazımsızlık bulantı ve kusma da kalp krizi belirtisi olabilir.


Kadınlarda kalp krizi belirtileri arasında boyunda sırtta çenede ağrı- tutukluk olmasıdır. Aşırı kulak ağrısı da belirtiler arasındadır. Omuz ve kollarda ağrı veya uyuşma erkeklerde daha sık görülen belirtilerdir.Birden bayılacak gibi hissetmek, kalbin yeteri kadar kan pompalamadığının işaretidir. Bulunduğunuz yerin dönmesi hissi, soğuk terleme kalp krizi belirtileridir. Beyin bölgesine az kan gitmesi nedeni ile hasta bu semptomları yaşar.

Kalp krizi belirtileri arasında nefes darlığı ortaya çıkar, kan basıncı azaldığı için ciğerler düzgün çalışamaz. Hastaların bulantı kusma ve gastrointestinal belirtilere önem vermesi gerekiyor.  Yetersiz kan dolaşımı hastada oksijen eksikliğine yol açar. Kadınlarda mide sindirim şikayetleri kalp krizi belirtileri olabilir.

  • Uyku apnesi de kalp krizi belirtileri arasındadır. Uykuda iken hasta 10 saniyeden daha uzun süre nefes almayı durdurur. Bu da kan akışını önler.  Yale üniversitesinde yapılan çalışmalar ve araştırmalar gösteriyor ki, uyku apnesi olanların kalp krizi geçirme riski yüzde 30 daha yüksektir.
  • kalp krizi belirtileri arasında göğüs ağrısı aşırı soğuk ter, kalp atışının artışı nefes darlığı sayılabilir. Hasta kendini son derece yorgun ve tedirgin hisseder. Kalp krizi belirtileri kadınlarda biraz daha farklıdır. Kol ve bacaklarda ağrılar ortaya çıkabilir. Bu da dolaşımda sorunlar nedeni ile olur.
  • Kalp krizi ile panik atak belirtileri birbirine yakındır. Kas seğirmesi, baş ağrısı sıcak –soğuk basması, yutma zorluğu, titreme avuç terlemesi aşırı huzursuzluk panik atak belirtileridir.
  • Bu tür belirtileriniz varsa en yakın hastaneye giderek EKG çektirebilirsiniz, 10 dakikalık bu işlem size kalp krizi geçirip geçirmediğiniz hakkında bilgi verebilir.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Şizofreni Nedir? Belirtileri ve Tedavisi | 2021

Bir önceki yazımız olan Selülitten Kurtulmanın Etkili 22 Yolu | 2021 başlıklı makalemizde selülit, selülit giderici ve selülit nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sanal Fal Nedir?

Sanal Fal Nedir? | 2021

Sanal Fal Nedir? Sanal fal, falcılar ile fal baktırmak isteyen kişileri anonim veya açık şekilde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.