Home / Cilt Bakımı / Karbonat Maskesi İle Cilt Bakımı
Karbonat Maskesi İle Cilt Bakımı
Karbonat Maskesi İle Cilt Bakımı

Karbonat Maskesi İle Cilt Bakımı

Karbonat Maskesi İle Cilt Bakımını Bu konumuzda cildine önem veren kadın takipçilerimiz için bu konumuzda derledik. Doğal yollarla cildinize müdahale etmek size daha çok güven verecektir.

Kadınlar saçlarına ve ciltlerine çok değer vermektedirler. Ve saçlarına ve ciltlerine bakım yapmayı eksik etmezler. Cilt bakımında kadınlar en çok maske uygulamasını tercih etmektedirler. Bu tercih edilen maskeler arasından en popüler olanlarından birisi ise Karbonat maskesidir. Sizlerde Karbonat maskesini yaparak cilt bakımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Karbonat maskesinini cilde faydaları ise şunlardır ;

1- Karbonat maskesinin kadınlar tarafından sıklıkla kullanılmasının ana nedeni ise Karbonat maskesinin siyah noktaları ve sivilci problemini ortadan kaldırmasıdır. Sizlerde düzenli bir şekilde Karbonat maskesini yüzünüze uygularsanız siyah nokta ve sivilce probleminiz ortadan kalkacaktır.


2- Karbonat maskesi sivilce ve siyah noktaları ortadan kaldırmakla kalmıyor cildinize mükemmel bir parlaklık kazandırmaktadır. Bilirsiniz ki parlaklık cilt güzelliğimizi ortaya çıkaran etkenlerin başında gelmektedir.

3- Ayrıca Karbonat maskesi yüzümüzü gün içerisinde oluşan kirden , yağdan ve diğer olumsuz etkilerden arındırmaktadır. Ve cildinizi pırıl pırıl bir hale getirirken cildinizdeki ölü hücreleri ortadan kaldırıp yeni hücrelerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere bu üç neden Karbonat maskesi kullanımını giderek arttırmaktadır. Sizlerde evlerinizde rahatlıkla Karbonat maskesini uygulayabilirsiniz. Evlerinizde yapabileceğiniz Karbonat maskeleri ise şöyledir ;

1- İlk olaram temin ettiğimiz karbonatı bir kap içerisine bir yemek kaşığı kadar döktükten sonra aynı oranda bir yemek kaşığı kadar su ile karıştırıyoruz. Belirli bir kıvama eriştikten sonra cildimize eşit miktarda sürerek cilt bakımımızı yapabilir ve cildimizi kirden, yağdan arındırabilirsiniz.

2- En çok yapılan Karbonat maskelerinden birisi ise Karbonatlı yoğurt maskesidir. Bir kap içerisine bir tatlı kaşığı kadar yoğurt ile  bir çay kaşığı kadar karbonatı maske kıvamına gelecek kadar karıştırınız. Oluşan bu maskeyi göz ve dudaklarınıza değdirmeden sürüp bir süre bekleyiniz. Daha sonra soğuk su ile yıkayıp durulayınız.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Siyah Nokta Maskesi Evde Yapılan Tarif

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.