Home / Diyet / Kesin Kilo Vermek İçin Sağlıklı Diyet Tavsiyeleri | 2020
kilo vermek

Kesin Kilo Vermek İçin Sağlıklı Diyet Tavsiyeleri | 2020

Sağlıklı Kilo Vermek

Kilo vermek için türlü diyet listeleri ile karşılaşmak mümkündür. Ancak her diyet listesinin sağlıklı olduğu söylenemez. Kısa sürede kilo vermek fiziksel açıdan güzel bir görünüm kazandırsa da sizi sağlığınızdan uzaklaştırabilir. Fazlalıklardan kurtulmak isterken bağışıklığınızı düşürmemeye gayret etmeniz gerekir. Uzmanlar her zaman sağlıklı biçimde verilen kiloların sizi iyi edeceğini savunur. Uzmanların söylediklerine kulak vermek gerekir. Biz de kilo verirken sağlığınızı riske atmamanız için bazı diyet listelerini aşağıda detaylı biçimde yazdık. Sizin istekleriniz ve fizyolojik yapınıza en uygun olanı seçebilir, fazla kilolarınıza veda edebilirsiniz.

Evde Basit Şekilde Kilo Verme Yöntemleri

Kilo vermenin en birinci koşulu motivasyonunuzun yüksek olmasıdır. Size uygun gerçekçi planlar çerçevesinde kilo vermeye başlayabilirsiniz. Aç kalmadan kilo verebilir, kendi beslenme şeklinize göre bir düzen oluşturabilirsiniz. Evde kolay şekilde kilo vermek için yapmanız gerekenler şunlardır;

Evde Kilo Verme Yöntemleri Tavsiyeleri

  • Şeker ve nişastayla aranıza mesafe koyun,
  • Beslenme listenize protein, doğal yağ ve sebzelerden oluşan yiyecekleri dahil edin,
  • Düşük karbonhidratlı yiyecekleri tercih edebilirsiniz,
  • Sade çay ve kahve tüketebilirsiniz,
  • Düzenli uyku uyumaya çalışmalısınız.

Göbek Eritmek İçin Diyet

Göbek bölgenizde yağlanma fazla mı? Spor yapmak yerine diyetle bu işi çözebileceğinize inanıyorsanız sizin için derlediğimiz göbek eritme diyetine göz atabilirsiniz. Ancak kesin çözüm istiyorsanız bazı egzersizlerle göbek yağlarınızdan kurtulabileceğinizi unutmamalısınız. Kilo verme yöntemlerinden göbek eritmek için diyetten bahsedelim şimdi.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Uyku Sorunları ve Çözümleri

Göbek bölgesinin yağlanması her zaman dikkatsiz beslenmeye bağlı olmaz. Bölgesel yağlanma bazen hastalıkların habercisi olabilir. Yağlanmanın ana sebebini çeşitli sağlık testleri ile anladıktan sonra diyet yapmanız, uzmanlarca önerilmektedir.

Göbeğin erimesi için yeme alışkanlığınızı değiştirin. Yağlı, şekerli ve hamurlu besinler direkt göbek bölgenizin yağlanmasına sebep olacaktır. Diyet listenize meyve, kuruyemiş ve lifli gıdaları koymaktan çekinmeyin.

Göbek Eriten Diyet ile ilgileniyorsanız daha önceden yazdığımız yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz. Hızlı Göbek Eriten Diyet

Kalça ve Basen Eritme Diyeti

Basen ve kalçalarınızdan şikayetçiyseniz yapmanız gereken bazı bölgesel zayıflama teknikleri bulunmaktadır. Göbek eritirken yağdan ve karbonhidrattan kaçındığınız gibi kalça ve basen eritirken de kaçınmanız gerekmektedir. Hazır yağlı gıdaların hiçbiri diyetinizde size yardımcı olmaz. Günlük enerji ve vitamin ihtiyacınızı meyve ve sebzelerden gidermeye gayret edin. Sağlıklı kilo verme yöntemlerinden basen eritmek için aşağıdaki hareketleri uygulayabilirsiniz.

Basen Eritmek İçin Yapılacak Hareketler

  • Squat,
  • Bird dog,
  • Box jump,
  • Çapraz mekik,
  • İki ve tek bacak kaldırma hareketleri,
  • Bacakları mideye çekme hareketi vb. egzersizler size yardımcı olacaktır.

Kalça ve Basen Eriten Diyet ile ilgileniyorsanız daha önceden yazdığımız yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz. Kalça bölgesinden nasıl kilo verilir ?

Karatay Diyeti

Son zamanlarda en çok duyulan diyetler arasında Karatay Diyeti yer almaktadır. Sağlıklı kilo verme Yöntemleri arasında Karatay diyeti oldukça popülerdir. Doğal yoldan sağlıklı kilo vermek istiyorsanız vücudunuza şok etkisi yaratacak diyetlerden kaçınmanız gerekmektedir. Aç kalmadan doğal yollarla kilo vermeniz Karatay Diyeti ile mümkün olmaktadır.

Karatay Diyeti Kahvaltı

  • Mevsim yeşillikleri, zeytin, peynir, haşlanmış yumurta, badem, siyah üzüm ve kırmızı biber
  • Mantar ve peynirli yumurta, Yeşil biber, salatalık, domates, baharatlı zeytinyağı, badem, taze ve kuru üzüm
  • Haşlanmış yumurta, domates, salatalık, biber, zeytin, peynir, mevsim yeşillikleri, badem ve fındık
  • Yumurta, peynir, zeytin, badem, kuru üzüm, havuç, mevsim yeşillikleri ve turp
  • Haşlanmış yumurta, mevsim yeşillikleri, avokado, salatalık, peynir, zeytin, badem ve ceviz
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Menopoz Döneminde Beslenme

Karatay Diyeti yapacak kişilerin günde 2 öğün tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Ara öğün kaçamakları ise tamamen kilo aldırmaya yönelik olduğu için uzak durulması gerekmektedir. Öğün sayısı düştüğü için aç kalmaktan korkmayın. Bol Bol su tüketerek boş olan midenizi doldurabilirsiniz. Zaten uzman Canan Karatay günde en az 2-3 litre arasında su tüketimine dikkat çekmektedir. 

Asitli içecek tüketmeyi seviyorsanız hayatınıza temiz bir sayfa açmanın tam da zamanı. Çünkü Karatay Diyeti asitli ve şekerli içeceklere diyet önerileri arasında yer vermemiştir. Aynı zamanda içinde kalitesiz yağ barındıran hiçbir yiyeceği tüketmemeniz önerilir. Örneğin sabah kahvaltı önerilerini es geçip pastaneden poğaça veya açma alarak açlığınızı bastırmaya çalışmayın. Girişimleriniz size kilo olarak geri dönecektir.

Öğün aralarında bol su içmenize rağmen kaçamak yapmak istiyorsanız alternatif durumlar elbette mevcuttur. Şekersiz çay, ayran veya limonlu su tüketebilirsiniz. Midenizin bazı alışkanlıkları bırakması zor olacağı için bu sıvı gıdalar işinizi kolaylaştırabilir. 

Yağ tüketim alışkanlıklarınızı Karatay Diyeti’ne uygun hale getirmeniz gerekmektedir. Örneğin yemekleriniz ayçiçek veya mısır yağından oluşuyorsa mutfakta köklü değişim yapıp tereyağı ve zeytinyağı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Karatay Diyeti Yasaklar

  • Şekerli yiyecekler,
  • pirinç ve pirinç türevi yiyecekler,
  • Yapay tatlandırıcılar,
  • Kavrulmuş kuruyemiş,
  • Ekmek ve poğaça gibi yiyecekler,
  • patates kızartması ve fast food gibi yemekler kilo vermeyi imkansız hale getirmektedir.

Sizlerinde bu konuda yorumlarınız veya eklemek istedikleriniz var ise bizlere yorumlar kısmını kullanarak yazabilirsiniz.. Aramızda istediği hedef kiloya ulaşan veya neyi denediysem kilo veremiyorum diyen var mı?

Hepinize Sağlıklı Günler

Kaynak;

Medicalpark

Bir önceki yazımız olan Selülitten Kurtulmanın Etkili 22 Yolu | 2021 başlıklı makalemizde selülit, selülit giderici ve selülit nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

En Düşük Kalorili 7 Yiyecek

En Düşük Kalorili 7 Yiyecek | 2021

Düşük Kalorili Yiyecekler Tüketmenin Tam Zamanı! Kilo kaybetmek ve vücut şekillendirmek hiç bir zaman kolay …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.