Home / Saç Bakımı / Kınanın Saça Faydaları
Kınanın Saça Faydaları
Kınanın Saça Faydaları

Kınanın Saça Faydaları

Kınanın saça faydaları nelerdir? Kınanın saçlara olan etkisi. Kınanın saça uygulanması ve saç üzerindeki etkileri anlatılmaktadır…

İçerisinde hiç kimyasal olmayan kına, sadece saçı boyamamakla kalmamaktadır. İçerisindeki maddeler sayesinde saçı yumuşatır, nemlendirir ve kırıkların azalmasına yardımcı olur. Saç derisine de uygulanan kına, saçları olumsuz etkileyen cilt hastalıklarından koruyor ve kepeği yok ediyor. Donuk, çabuk kırılan, yağlı ve aşırı kuru saçlarda kullanabileceğiniz en doğal ve ekonomik bakım ürünüdür.

Hardal yağı ile kaynatılan kına yaprakları saçlara düzenli olarak uygulanıldığında hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır.


Aşırı kuru ve hacimsiz saçlar için, 1 gece önce 1 demlik siyah çayın içine kınayı atın ve demlenmesi için sabaha kadır bırakın. Sabah içine 1 yumurtayı iyice çırparak koyun. Saçınıza ve saç derinize özenle sürün. 1 saat sonra yıkayın ve saçınızdaki farkı görün.

Kepekle mücadelede, 1 gece önce 1 avuç kadar çemen otunu suya koyun ve sabah blenderdan geçirip ezin ve içine 2 çay kaşığı kına koyup iyice karıştırın. Saç derinize masajla sürüp 1 saat bekletin. Sonrada şampuanla durulayın.

Koparak dökülmelere karşı ise, 1 yemek kaşığı hardal yağı, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırın. Masaj yaparak saç derinize iyice yedirin. Yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Düzenli kullanımda koparak dökülmelerde azalmalar olacaktır.

Kınanın faydalarını sıralarsak eğer;
– Kınanın en önemli faydalarının öncelikli olanı tamamen doğal olmasıdır. Hamile kadınlar saçlarını boyatmak istediklerinde normal boyalardaki kimyasallar nedeniyle saçlarını boyayamazken imdadına kına yetişmektedir. Yani hamileyken gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

– Kimyasal barındırmadığı için saçlarınıza hiçbir zararı yoktur. Gönül rahatlığıyla saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

– Saça dolgunluk verir. İçindeki minik moleküller sayesinde saç telinin içine işler ve böylece saç tellerini kalınlaştırır.

– Saç dökülmesini önlemede etkileyici bir rol oynar.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Biberiye Yağı Saç Çıkarır Mı?

– Saçtaki beyazları tamamen kapatır. Sağlıklı, ışıl ışıl ve beyazsız saçlara sahip olursunuz.

– Saçkıran ve bit ile mücadele ederken en iyi yardımcılardandır.

– Rengi sadece kızıl olarak bilinse de farklı renk tonları elde etmek mümkündür. Ayrıca hint kınası çeşitleri ile bir çok renkte kına bulunmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Yazın en trend 16 gelin makyajı fikirleri 2015 başlıklı makalemizde 2015 yaz gelin makyajı, en güzel gelin makyajı modelleri ve gelin makyajı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo| 2021

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler Herkes güçlü, parlak ve bakımı kolay saçlar ister. Ancak o yere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.