Home / Cilt Bakımı / Kış Cilt Bakımı Önerileri | 2021
Kış Cilt Bakımı Önerileri
Kış Cilt Bakımı Önerileri

Kış Cilt Bakımı Önerileri | 2021

Kış Cilt Bakımı İçin İpuçları

Eski bir deyim “Kar tanesinin güzelliğinizi takdir etmek için, soğukta göze çarpması gerekir” der. Kış kendine ait bir çekiciliğe sahiptir ama cildiniz için o kadarda iyi olmayabilir. Soğuk hava cildinizdeki doğal yağları tüketir ve kuruyarak kaşınmasına yol açar. Çok kuru cilt egzama ya da sedef hastalığına neden olabilir. Bu yazıda cildinizin kış cilt bakımı için takip edebileceğiniz ipuçlarını listeledik.

Kış Cilt Bakımı İçin Ilık Su Kullanın

Sıcaklık düştüğünde sıcak duşa girmek çok cazip görünebilir. Ama cildiniz için iyi bir tercih olmayacaktır. Bunun yerine yüzünüzü yıkamak ya da yıkanmak için ılık su tercih etmelisiniz.

Sıcak duş cildinizi hızla kurutur. Hemen nemlendirmediğiniz takdirde cildiniz çatlar ve cilt egzaması oluşabilir. Bir kez ılık duş alın ve hyaluronik asit ya da seramid içeren bir nemlendirici kullanın. Bu cildinizin içerdiği nemin dışarı sızmasını ve kurumasını önler.


Yağlı Ciltler İçin Tuzlu Su ile Tonik
Yağlı Ciltler İçin Tuzlu Su ile Tonik

Bol Su İçin

Evinizin içinde ya da dışında kış mevsiminde hava kurudur. Bundan dolayı su vücudunuzdan kolayca buharlaşır. Bu nedenle cildinizi düzenli olarak nemlendirmeniz gerekir. Kış cilt bakımı açısından bunun en kolay yolu bol su içmektir. Kış mevsiminde diğer mevsimlerde olduğu kadar susamış hissetmeseniz de düzenli su alımını sürdürmelisiniz. Evinizin içindeki kuru havayı yumuşatmak için de bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Hava nemlendirici cildinize iyi gelecektir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kuru Cilt Alerjisi Türleri ve Tedavi Yöntemleri | 2021

Cilt Bakımı Ürünlerini Profesyonelce Seçin

Yazın cildinize iyi gelen ürünler kışın iyi gelmeyebilir. Bu nedenle cilt bakım ürünlerini değiştirmeniz gerekir. Sağlıklı ve parlak cilt için hafif cilt bakım ürünleri kullanın.

Cildinizde sivilce ya da çatlaklar varsa cildinizin nem tutmasına yardımcı olmak için seramid, hyaluronik asit, gliserin içeren ürünleri tercih edin. Maskeleri, sıkıştırıcı losyonları ya da cildinizi kurutabilecek alkol içeren ürünleri kullanmayın.

suna dumankaya cilt lekeleri icin gızellik rehberi
Suna Dumankaya cilt bakım ve güzellik

Cildinizi Koruyun

Kışın dışarı çıkarken, cildinizi soğuk rüzgardan, kardan veya yağmurdan korumanız gerekir. Yani eldiven ve bere giyin. Güneş koruyucu losyonunuzu mutlaka kullanın.

Güneş ışınlarının yaydığı UV ışınları cildinize zarar verebilir. Titanyum dioksit veya çinko oksit içeren güneş koruyucuları seçin. Ayrıca kış cilt bakımı uygulamaları için olmazsa olmazlardan birisi olan, ellerinizi yıkadıktan ya da duş aldıktan hemen sonra dışarı çıkmayın. Cildinizin kurumasını bekleyin. Nemli cilt kolayca çatlama eğilimi gösterir.

Blazer ceket soğuk günler 2017 kış kombini

Fazla Peeling Yapmayın

Cilde peeling uygulanması ölü hücrelerin uzaklaşmasını sağlar. Ancak kış aylarında dikkatli olmanız gerekir. Çünkü soğuk ve kuru hava cildinizin nem tutma kapasitesini düşürür. Nem tutma kapasitesi düşen cilt aşırı pul pul dökülür ve nem daha da fazla azalır. Cildiniz için haftada bir kez peeling yeterlidir. Fakat cildiniz çok kuru ise peeling yapmamanızda fayda var. Peeling uygulamasını tamamen bırakmak istemiyorsanız bir uzmana danışarak fikir edinebilirsiniz. Karma veya yağlı bir cildiniz varsa haftada bir kez peeling uygulamak uygundur.

El Peelingi Evde Nasıl Yapılır?
El Peelingi Evde Nasıl Yapılır?

Cilt Koruma İçin Ellerinizi Unutmayın

Kış cilt bakımı uygulamalarında eller genelde ikinci plana atılır. Elleriniz vücudun çoğu bölgesine göre daha hassas bir cilde sahiptir. Diğer vücut kısımlarındaki deriye oranla daha az yağ bezi içerir. İşte bu yüzden elleriniz çatlama ve kaşınma eğilimlidir. Yün alerjiniz varsa pamuklu eldiven giyin. Daha sonra üzerine yün eldiven giyin.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Cildinizi Genç Tutmanın Yolları

Dior nude bb krem

Ayaklarınız İçin Kış Cilt Bakımı

Ayaklarınızı nemlendirmek için gliserin bazlı kremler ve vazelin seçin. Ayrıca nemlendiricinin kolay emilmesi için ayak derinize de peeling uygulayabilirsiniz.

dogal selulit kremi tarifi
evde selülit kremi tarifi

Islak Giysileri Üzerinizde Tutmayın

Bu cildinizi fazla tahriş eder ve kaşıntıya neden olur. Ayak ve bacaklarınız dışarda (yağmurdan veya kardan dolayı) ıslanmışsa, en kısa zamanda ıslak çorapları, pantolonları ve eldivenleri çıkarın.

Cildi Tahriş Eden Her Şeyden Kaçının

Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarınız varsa bunu takip edin. Kışın cildiniz son derece hassastır ve alerjenlere maruz kalmak semptomlarınızı tetikler. Pek çok insanın yün alerjisi var, ancak kışın kullanmak zorundadır. O zaman yüksek kaliteli yünleri ürünleri tercih edin. Mümkünse pamuklu veya sentetik yünden ya da başka bir materyalden yapılmış kış kıyafetlerini tercih edin.

Güneş Gözlüğü Kullanın

Kış cilt bakımı uygulamalarında diğer bir atlanılan bölge de göz ve çevresidir. Güneş gözlüğü kullanımı, özellikle yoğun kar yağan bölgelerde yaşayanlar içindir. Kar ve güneş parlamaları gözünüzün etrafındaki cilde zarar verebilir. Koyu halkalar, ince çizgiler ve diğer sorunlara zemin hazırlar.

yuz sekline gore gunes gozlugu modelleri 2015

Kış Cilt Bakımı İçin Doğal Uygulamaları Deneyin

Ev yapımı cilt bakım maskeleri, cildinizi kimyasal maddelere karşı korur. Bal, avokado yağı, aloe vera ve muz gibi maddeler cildinizin nem seviyelerini korumaya yardımcı olur. Cilt sorunlarınızı çözer ve cildinizi parlak tutar. Bu şekilde kış cilt bakımı sizin için sorun olmaktan çıkar.

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.