Home / Saç / Kısa Saç Trend Modelleri | 2021
Kısa Saç Trend Modelleri
Kısa Saç Trend Modelleri

Kısa Saç Trend Modelleri | 2021

Kısa Saç Trend Modelleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kısa saç modelleri her yüz şekline yakışmayabilir.Saçlarınızı kısa veya küt kestirmeden önce yüz şekline yakışıp yakışmayacağı konusundan bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Kısa saç trendleri değişiklik gösterse de bazı kesim stilleri hiç değişmez. Size uygun olacağını düşündüğünüz modelleri keşfetmenin tam zamanı…

Bu sezon saç trendlerinde kısa saçlar çok popüler. Modern ve şehirli kadınlar atık kısa saçları tercih etmeye başladılar. Peki sizin yüz şekliniz hangi kısa saç modeli için uygun? Yüzünüze giden doğru bir saç modeli ile sizde harika saç stili elde edebilirsiniz. Kısa saçlar kadınları daha cazibeli ve kendinden emin gösterir. Yüz güzelliğini ortaya çıkarır, gözler ve kaşlar daha ortada ve gizemli kendinden emin bakışlar ile harika görünür.

kısa saç trendi
kısa saç trendi

Kısa Saç Kimlere Yakışır?

Kısa saçlar yuvarlak ve tombul yüz şekline  sahip bayanlara yakışmaz. Daha çok üçgen yüzlü ve oval yüzlü bayanlara yakışır. Elmacık kemikleri ortada ince yüz şekilleri için kısa saçlar güzel durur. Yüz şekliniz büyük ve geniş ise kısa saç kestirmek yerine küt saç, bob kesim gibi orta boy saç kesimlerini tercih edebilirsiniz.


Saç tipiniz ince ve seyrek ise kısa saç modeli size göre olabilir. Ama saçınıza şekil vermek için saç köpükleri ve hacim verici saç bakım ürünleri kullanmalısınız. Ayrıca krepe tekniği ile de saçlarının daha hacimli durmasını sağlayabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  En Popüler Kadın Kısa Saç Modelleri| 2020
Kısa saç kimlere yakışı
Kısa saç kimlere yakışı

Kısa Saç Trend Kesimi

Asimetrik kesimli kısa saç modelleri düşünüyorsanız bu yılın trendi yandan kahküllü ve perçemli kısa saç kesimlerini seçebilirsiniz. Oval yüzlere, kalp yüzlere ve ve ince uzun yüz şekillerine bu kısa saç modelleri çok yakışmaktadır. Peri kesim, erkek tipi kısa saç kesimleri yine bu yılın trend kısa bayan saç kesimleri arasında. Ünlülerden oldukça bu kısa saçları tercih eden kadınlar var. Sizin de yüz şekline uygunsa kıp kısa saç kesimlerini incelemenizi öneririz.

Kahküllü Küt Saç

Kahküllü küt saçlar oldukça ikonik bir görünüme sahiptir. Tatlı bir kadın olmak için akla gelen ilk modellerden biridir. Ancak alnınız geniş değilse girişmeyin derim… Benim alnım dar olduğu için kahkül kestirdiğimde saçların gözüme girmesiyle baş etmek zorunda kaldım hep, hiç güzel bir deneyim olmadı benim için.

Kahküllü küt saçlara içinizi ısıtacak ve sevimli gösterecek renk eklemeleri de yaptırabilirsiniz. Kızıl veya pembe karışımlar bu noktada yardımcınız olabilir. Aralara renkli saç eklemeleri yaptırabilirsiniz. Kısa saç trendi olarak kahküller en tercih edilen modeller arasındadır.

Kabarık Kısa Saç Trendi

Tam bir kabarık kısa saç klasik bir bob model değildir. Bu kesim kolay, havadar ve ince telli saçları olan bir kadının en iyi hayatını yaşamak için ihtiyaç duyduğu bir model olabilir. İnce telli saçların sönüklüğü bıktırabilir. Kabarık görünümlü kısa saçlar hayat kurtarır.

Asimetrik Pixie Kesim

Asimetrik kesim ile saçınızın doku ve katmanlarını canlandırın. Genellikle uzun yanlar ve kısa arka kısım saçlar çılgın ve bakımlı görünüm sağlayacaktır. Kısa saçlarda asimetrik kesim risksizdir. Tamamen basit olan bu kesim modeli sayesinde hacimli bir saçınız olacaktır.

Bob Kısa Saç Trendi

Bob kısa saçlar hafif açılı görünür. Arkada daha kısa olan bu saçlar abartılı bir kabarıklığa sahip değildir. Kısa saçlar için canlandırıcı olarak da görülebilir. Ombre boya ile çok hoş durur. Ben bu kesimi genç görünmek isteyen kadınlara öneriyorum. Hayatınıza canlılık için Bob kesimi tercih edin.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Yüz Şekline Uygun Kahkül ve Perçem Kesimi | 2021

Yüzü Çerçeveleyen Kısa Saç

Bu saç kesimi, özellikle iyi bir fön makinesi ve biraz hacim kazandıran bir ürünle hoş görünmektedir. Dağınık kısa saçtan daha doğal ne görünebilir? Ara boyda olan kısa modellerde saçaklı kısa saç oldukça revaçtadır. Az riskle güzellikler ortaya çıkabilir, kuaförünüze güveniniz tam değilse deneyin bence…

Omuz Boyu Küt Saç

Uzun bob model saçınız seviyor ama biraz daha şık görünmesini istiyorsanız, bir dahaki sefere kestirmeye gittiğinizde uçların küt kesilmesini isteyin. Küt saçlar omuzlarınızı sıyırdığında, dokulu uçlardan çok daha düzgün ve keskin görüneceklerdir. Bunu tıraş makinesi ile kesilen uçlar oldukça keskin ve canlı bir görünüm yaratmaktadır. Evde kestirmeyi düşünüyorsanız işin ehlini bulun aksi takdirde ufak hatalar saçlarınızın kötü görünmesine sebep olacaktır.

Aşağıdaki yüz şekillerine göre seçtiğimiz kısa saç kesimlerine ve modellerine bakarak kendi yüzünüz için uygun kısa saç modeli hakkında ilham alabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz için bize konu altındaki yorum kısmından yazabilirsiniz. En kısa zamanda size dönüş yapılacaktır.

Bu yılın modası olan kısa saç kesimine sahip yabancı ünlülerin yüz şekillerine göre kısa saç kesimlerini araştırdık. Sizler için seçtiğimiz farklı yüz tipine göre kesilmiş kısa saç modellerini aşağıdaki galerimizde bulabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

6 comments

  1. Alnım geniş ve uzun yüze sahibim kısa saç gidermi bana

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.