Home / Saç / Kısa Saç Modelleri
Sarışınlara Yakışan Kısa Saç Modelleri
Sarışınlara Yakışan Kısa Saç Modelleri

Kısa Saç Modelleri

Bayanlara yakışan en güzel kısa saç modellerinden örnekler. Kare, Yuvarlak, Oval ve uzun yüze sahip kadınlara yakışan kısa saç modelleri…

Kısa seç tercih edecekler için en önemlisi yüz şeklidir. Maskülenliğin temsilcisi olan kısa saçlar eskiden saç uçlarından aldırmaya bile kıyamayan bayanların artık rahatlıkla kullanabildiği modeller arasında olmaktadır. Yapımı, bakımı, temizliği, şekillendirmedeki kolaylık nedeni ile trendler arasında olan kısa saçlar zamanı kıymetli olan bayanların vazgeçilmezi oldu.  

Kısa saçlarda makyaj ve takı önemlidir. Seçeceğiniz şık küpeler ya da kullanacağınız far, uzun takma kirpikler, ellerinizdeki şık ojeler, kırmızı bir ruj sizi olduğunuzdan daha çekici kılacaktır. 


Saçlarınızı kestirmeden önce yüz tipinizi ve buna uygun kısa saç modelini bilmenizde fayda var. 

Daha çok özgür, asi ve çılgın kadınların tercihi olan çok kısa saçlar yaz aylarında saçları ile uğraşmak istemeyen, yıka çık olarak kullanılabilecek saçlar olarak kadınların ilgisini çekmektedir. 

Kısa Saç Modelleri
Kısa Saç Modelleri

Kısa saçlarda çok fazla seçenek olmasa da kısalığa göre saç köpüğü, sprey, jöle ve çok minik tokalar, saçlar için büyük kurdeleler, taçlar ile günlük hayatta farklılıklar yaratabilirsiniz. Yine de uyarmak gerekirse erkekler bayanlarda çok kısa saç sevmiyorlar. Ama yine de ben kısa saç severim ve yüzüme hangi model yakışır diyorsanız Kat kat kesimlerle kısa saçlarda harikalar yaratabilirsiniz. İşte size daha farklı öneriler. 

Kare bir yüz sahibe sahipseniz; 
Saçlarınızı çene hizasında kestirerek ve bu kısa saçlara uygulayacağınız kalın maşalarla günlük yaşamda hayranlık uyandırabilirsiniz.
 
Kalp yüz tipine sahip bayanların tercihi ise;
Arkadan öne doğru uzanan bob kesim modelleri olmalıdır. Bob kesim modeli ile yüzünüzün daha orantılı görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Yuvarlak bir yüz yapısına sahip iseniz;
Kısa saçlarda Pixie olarak adlandırılan kısa saç kesimlerini tercih edebilirsiniz.  Bu saç modeli üst tarafların hafif kaldırılarak kullanılması sebebi ile yuvarlak yüzlerin daha uzun görünmesi ile orantıyı sağlamaktadır. 

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Dalgalı Saç Modelleri

Oval yüze sahip bayanlar; 
Alnını tamamen örtecek şekilde kesilen kahküller ile birlikte küt kesimleri tercih edebilirler. Uygulayacakları düz fön ile de gözleri üzerine çekebilirler.

Uzun yüze sahip bayanlar;
Eğer uzun bir yüz şekliniz varsa çene hizanızda biten düz modeller ile yüzünüzün daha oval görünmesini sağlayarak hoş bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

Kısa Saç Modelleri
Kısa Saç Modelleri
Kısa Saç Modelleri
Kısa Saç Modelleri
Kısa Saç Modelleri
Kısa Saç Modelleri
Kısa Saç Modelleri
Kısa Saç Modelleri

Kısa saç modellerinden en güzel örnekleri resim galerimizde inceleyebilirsiniz…

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.