Home / Saç / Kısa Saça Sahip Kadınlar için Saça Fön Çekmenin Kolaylıkları
Kısa Saça Sahip Kişiler için Saça Fön Çekme
Kısa Saça Sahip Kişiler için Saça Fön Çekme

Kısa Saça Sahip Kadınlar için Saça Fön Çekmenin Kolaylıkları

Kısa saça fön çekme ve fön nasıl çekilir. Kısa saç dalgalı, kırık method, kadınlar için fön modelleri ve kısa saçlı hanımlar için fön çekmenin kolaylıklarını inceliklerini bu makalemizde paylaşıyoruz.

Sizinde bildiğiniz üzere saçlarımızın dışarıdan görünümü biz kadınlar için çok öneme sahiptir. Saçlarımız her türlü halimizi yansıtmaktadır. Ve o kadar çok saç stili ve saç renkleri var ki yetişmek imkansız gibi durmaktadır. Kısa, uzun, orta boy, çeşitli saç renkleri, kahve tonları, kızıl tonları, sarı tonları, koyu renkler şekilli saçlar kıvırcık düz dalgalı saçlar ile kişiliğimizi ortaya çıkartırız. Günümüz koşullarında artık saçlarınıza dilediğiniz türde değişiklikler uygulayabilir ve sokaklarda göz kamaştırabilir siniz.

Değerli okurlarımız saçlarımıza şekil vermek hepimizin karşılaştığı sorunlardan birisidir. Bu nedenle birçok kadın saçlara şekil verme konusunda araştırmalar gerçekleştirmektedir. Lakin uzun saç yapısına şekil vermenin daha basit olduğu kanısı bulunmaktadır. Mamafih kısa saça şekil vermenin daha zor olduğu saptanmıştır. Uzun saçlarınıza dilediğiniz şekli verebilir,kıvırcık bir yapıya bürüne bilirsiniz. Kısa saç türünde şekil vermenin yanı sıra bu saç türüne fön çekmek gibi düzleştirme bir hayli zordur. Baya efor sarf etmeniz gerektiği gibi istediğiniz sonucu alamayıp düz ve zarif bir saçı düşlemekle yetinirsiniz. Eğer kötü bir düzleştirme gerçekleştirirseniz saçlarınız fazla rüzgara maruz kalmış bir hal alabilir. Bizlerde sitemiz olarak kısa bir saç yapısına bayanlara yardımcı olmak gayesiyle kısa saçlara fön çekme veyahutta düzleştirme konusunda bazı öneriler sunacağız.

Kısa Saça Sahip Bayanlar için Saça Fön Çekme
Kısa Saça Sahip Bayanlar için Saça Fön Çekme

Şimdi ilk olarak kısa saçlarınıza istediğiniz şekili verebilmeniz için yapısı ince olan bir fırça almalısınız. Ki fırça gibi saçınıza şekil vereceğiniz fön vs. gibi aygıtlarında uç bölümlerinin ince olmasına özen gösteriniz. Diğer dikkat edeceğiniz husus ise saçlarınızda ayırma işlemlerinde kullanacağınız tarak tipidir. Saçlarınızı doğru bir şekilde ayırma uygulamanıza yardımcı olacak tarak tipi seçmelisiniz. Ayrıca tabi ki ayırdığınız saçlarınızın karışmasını engelleyecek bir pens’e sahip olmalısınız. Son olarak bu malzemelerin hepsinin profesyonel olmasına dikkat ediniz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2021 Trend Saç Modelleri
Kısa Saça Fön Çekme Teknikleri
Kısa Saça Fön Çekme Teknikleri

Bu malzemeleri temin ettikten sonra ise ilk olarak saçlarımızı ıslak hale getiriyoruz. Daha sonra ıslak saçlarımızı tamamen kuru hale getirmeden nemli bir halde kalmasını sağlayacak şekilde kuruluyoruz. Bu işlemlerden önemli bir adıma geliyoruz. Bu adımımızda saçlarımızı ne fazla ne de az şekilde değil orta boyutta ayırdıktan sonra pens ile birbirine karışmasını önlüyoruz. Bu işlemi de başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra saçlarınızın dilediğiniz bölgesinden veyahutta ayırdığınız kısımları tarıyoruz. Tarama işlemini bitmesiyle yukarıda da bahsettiğimiz üzere ince yapılı fırçamızı taradığımız bölgenin altına  yerleştiriyoruz. Daha sonra fön makinesini saçlarımıza hafif eğimli şekilde konumlandıktan sonra fırça ile fön makinesini birbirleriyle aynı anda ve eşit şekilde aşağıya doğru saçınızı çekiyorsunuz. Bu işlemi ayırdığınız saçlarınıza teker teker uyguluyorsunuz. Zahmetli olmasından dolayı kendinizi şık bir saça sahip olma düşüncesi ile motive ettikten sonra bu işlemi tamamlıyoruz. En son ise saçlarımızın dışarıda bu düz görüntüsünü bozmaması için kaliteli bir saç spreyi kullanabilirsiniz.

Bu işlemlere harfi harfiyen uyarak kısa saçlarınızı şık ve zarif bir hava katabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

3 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.