Home / Benim Stilim / Kısa ve Dar siyah elbiseler nasıl giyilir ?
kucuk siyah elbise kombinleri 2015
küçük siyah elbise nasıl giyilir ?

Kısa ve Dar siyah elbiseler nasıl giyilir ?

Her kadının gardırobunda olması gereken  temel ve en önemli parçaların işaret olsaydı, küçük siyah elbise kesinlikle bizim listelerinin üst konumlarda olurdu! Kısa ve dar siyah elbise her bayan için kesin bir zorunluluktur, ve siyah elbiseler  büyüleyici ve “seksi” görünüm için ikonik bir tasarım olmayı başarmış en güzel moda yeniliklerden biridir. Kısa ve dar bir siyah elbise giymek için stil ipuçları ve püf noktaları üzerine sizlere bilgiler vereceğiz.

Siyah kısa dar elbiselerin tarihçesi

Coco Chanel halka küçük siyah elbise sunduğu zaman dolapların en iyi parçası olacağı izlenimi verdi. Coco, dizlerin bir kadının vücudunun en çekici parçası olduğuna ikna oldu, ama tasarlanmış elbiseler ilk çıktıklarında hafifçe diz altındaydı. Bu elbiselerde  ilk örnek minimaldi ve tasarımcının minimal çabaları ile oluşturuldu. Böylece kısa ve dar siyah elbiseler yakalı, kollu, cepli, kemer gibi birkaç ek ayrıntı ile oluşturuldu.Kısa ve mini siyah elbiseler tamamen göz alıcı görünüyordu. Sahip olduğu çekicilik dışında estetik etkisi de vardı.


Bugün siyah kısa ve dar elbiseler

Günümüzde siyah kısa dar elbiseler ile kusursuz bir görünüm yaratabilirsiniz. Ruhani ve son derece kadınsı parça.Romantik bir akşam yemeği ya da bir iş toplantısı için tercih edebileceğiniz şık elbiselerden . Sürekli değişen moda trendleri ile siyah kısa ve dar elbiselerin temel formları birleştirilerek, çeşitli stilleri, farklı uzunlukları, çeşitli siluetleri de dahil olmak üzere farklılaştırılarak yeni tasarımları da sık sık görüyoruz.

Detayların bu kadar çeşitlilik içinde olması sayesinde daha geleneksel ve modern seçenekleri ile birlikte her kesime hitap ediyor.Kare ve üçgen gibi yaka oyuntuları, geometrik kesimleri ve dantel dokuları bu küçük siyah elbiselere daha özel ve feminen dokunuşlar kazandırıyor. Kısa ve dar siyah elbise için yaka, kemer ve diğer detaylar gibi görünümleri ile de kullanabilirsiniz… Birçok popüler moda evleri ve markalarda her yıl siyah mini dar elbiseler için yeni ve taze yorumlar ve seçenekler ekleyerek bizlere sunmaya devam ediyor. Böylece, onları tunik olarak ta artık kullanabiliyoruz. Bu elbiselerin diğer bir avantajı ise giymek için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur ve en önemli şey doğru bir şekilde eşleştirilmesi daha kolaydır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Sizin İçin En iyi Kış Şapkası Nasıl Seçilir !

Kısa ve Dar (küçük) elbiseler nasıl ve ne ile giyilir ?

• Bir akşam görünümü için siyah ve küçük elbise tercih ederseniz, buna parlak bir şapka gibi bir aksesuar ekleyin. Bu örneğin bir broş ve küpe olabilir, ve ya lüks bir kolye. Bu şekilde muhteşem bir görünüm elde edeceksiniz.

• Siyah güneş gözlüğü ile  şehir ya da alışveriş. çevresinde yürüyüşler için ideal bir görünüm alacak. Siyah bir şapka ekleyerek de yine şık bir stil elde edebilirsiniz.

•Siyah kısa elbisenize ceket ekleyerek daha doymuş ve sıkı etki yaratabilirsiniz. Ve topuklu ayakkabılar ile birleştirecek mükemmel bir ofis görünümüne sahip olursunuz.

• ofis için yine küçük bir takım elbise ceketi içine ve hatta bir bolero ceket de olabilir, küçük siyah elbisenizi giymenizi tavsiye ederim.Bir karşıt ve parlak renkte eşarp ve şal ekleyerek daha güzel görünebilirsiniz.

• Siyah kısa elbisenizin kıyafetinizin bir parçası olarak kullanılması durumunda, bunun altına yüksek topuklu ayakkabı almak gerekir. Muhtemelen bütün gün onları giymek zorunda kalabilirsiniz bu yüzden topukların mutlaka, çok yüksek olması gerekmiyor. Eğer bir akşam için hazırlanıyorsanız yüksek topuklu ayakkabılar seçebilirsiniz. Daha klas bir tamamlama için ışıltılı tasarım vurguları olan küçük bir çanta ile kombini tamamlayabilirsiniz.

• Eğer rahat ayakkabılar ile bir yürüyüş için siyah ve kısa elbise giymeyi planlıyorsanız dikkate almanız gereken ilk şey deri ceket yada kısa mont gibi üstler ideal olacaktır.

•Siyah kısa elbiselerinizin altına opak siyah çorap giyebilirsiniz ama şeffaf çoraplar daha etkili görünmenizi sağlayacaktır.

• şapkalar arasında geniş kenarlı alternatifler siyah elbiseler için en uygun seçenekleri gibi. Bu gizem, zerafet ve şıklığınızı vurgulayacaktır. Ayrıca şapka etrafında bir kurdele ya da üzerinde ek bir aksesuar da olabilir. Siyah veya ombre güneş gözlüğü de siyah elbiselere yakışan en güzel aksesuarlar.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Balıkçı yaka kazak ile 21 Şık Kıyafet Fikirleri

•Siyah ve küçük elbise için çanta seçiminde tam formunu sağlamak için dikkat edin. Sizin için klasik siyah debriyaj, ama aynı zamanda bir parlak gümüş veya altın debriyaj çanta takabilirsiniz.Bere, ceket, gibi diğer aksesuarlar ile uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz, şık bir kolye ya da uygun bir kemer ile tamamlanabilir.Tasarımcılar ultra-modern kombinasyonlar için deri debriyaj çantalar tavsiye ediyor.

• Takı Seçiminde; Klasik kombinlerde inci yanı sıra aynı zamanda turkuaz, akik ve ay taşı gibi doğal mücevherleri tercih edebilirsiniz. Aksesuar boyutları gelince, onlar kışkırtıcı hatta kaba olabilir.

• Eğer deneyebilirsiniz bir diğer aksesuar broş, bunun hakkında ideal bir ipucu ise siyah mini elbisenizin tarzı. Siyah ve kısa ( küçük ) elbise kombinleri ve stil ipuçları için aşağıdaki resimlerden ilham alabilirsiniz.

2016 Yazına özel 7 güzel kısa, dar ve siyah elbise kombin örneklerini galerimizde sizlerin beğenisine ve bilgisine sunduk.

Bir önceki yazımız olan Boyfriend Kot Kombinleri | 2021 başlıklı makalemizde boyfriend, boyfriend jean ve boyfriend kot pantolon hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sonbahar Tayt Modelleri

Sonbahar Tayt Modelleri | 2021

Sonbahar Tayt Modelleri Bir tayt giymenin ve kombinlemenin birçok yolu bulunmaktadır. Tayt ile herhangi bir …

4 comments

  1. güzel yazı bikaç güzel tasarım buldum cnm bir bakıver

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.