Home / Saç / Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim Modelleri | 2020
Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim Modelleri
Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim Modelleri

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim Modelleri | 2020

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim Modelleri Nasıl Olmalıdır?

Kıvırcık saçlar her kadının bakmakta ve şekil vermekte zorlandığı saç şeklidir. Stilistler ve kuaförler de kıvırcık saça şekil verme konusunda bizi hüsrana uğratabilmektedir. Bizler bu yazımızda sizler için kıvırcık saçlar için saç kesimlerini araştırdık ve sizlere yardımcı olmak için de bu yazımızda bu modellere yer vereceğiz.

Kıvırcık saçlar için kullanılan saç kesimi ya da başka bir yerde görülen kıvırcık saç kesimi modelleri sizin saçlarınız üzerinde her zaman istenilen sonucu vermeyebilir. Bunun nedeni ise her saç kesimi modelinin her yüze uymamasıdır. Bunun için de işinde uzman, profesyonel bir kuaföre giderek bu sorundan da kurtulabilirsiniz.

Yüz Şekline Göre Kıvırcık Saç Kesimi Nasıl Olur?

Saç kesiminizi belirlerken saçınızın dokusu ve yüz şekliniz bu saç kesiminizi belirleyecek en önemli iki etkendir. Eğer yüzünü oval ise yani ideal yüz olarak tabir ettiğimiz yüz şekline sahip iseniz kıvırcık saçlarınızı kısa bir şekilde kestirebilirsiniz. Eğer yüzünü oval değilse ve yuvarlak ya da kalp şeklinde ise yüzünüzün kenarından sarkan bukleler size daha değişik bir hava verecek ve saç kesiminiz yüzünüze uyacaktır.


Eğer yüzünüz normalden biraz uzun ise çene çizgisi çevresinde bir görünüm oluşturmak için çenenize kadar inen bukleleri tercih edebilirsiniz. Eğer yüzünüz köşeli bir yapıya sahip ise orta uzunluktaki kıvırcık saç kesimleri yüzünüze tam olarak uyacak ve sizlere hoş bir hava katacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Buzul Çikolata Saç Rengi

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim; Sağ veya Sola Yatmış Perçem Modeli

2016 kıvırcık kısa saç modelleri
Kıvırcık kısa saç modelleri

Perçemli saç kesimi, daha kalın ve daha yoğun bukleler veya daha yüksek bukleler içindir. Ayrıca dikkatleri üzerin çekmek isteyen ve havalı görünüm elde etmek isteyen kıvırcık kızlar için idealdir. Her 6-8 haftada bir yapılan küçük boy kesiminin yanı sıra, bir süre tam boy saç kesimi salonu ziyareti gerekmeyecektir. Havayla kurutup kabartma, bu görünüm için en iyisidir.

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim; Uzun, Katlı ve Oval Saç Modeli

Saçı çok yoğun ve uzun olanlar için en ideal saç kesimi oval biçimdir. Bazı kıvırcık saçlar genellikle ağırdır ve fazla hareket etmez. Bu şekil, uzunluğunun çoğunu korumak isteyen ancak hacimli ve hareketli bir görünümü de seven kıvırcıklar için harikadır. Kısa ve orta uzunluktaki saç boyları için idealdir ancak uzun saçlarda daha güzel bir görünüm olabilir.

Yanak kemiklerini şekillendirmek için oval bir şekil oluşturmaya karar vermek oldukça yerinde bir kesim olacaktır. Bu şekilde, saçların hepsi karışsa bile rastgele düzensiz bir görünüm oluşturmak için kıvırcıkları sabitleme yöntemiyle harika bir görünüm sağlayabilir.

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim; Omuz Boyu Bob Modeli

Saç buklelerini, bulmacayı çözmek ve tanım oluşturmak gibi düşünmek gerekmektedir. Orta ve kısa boy bob kesim yapmak tam bir zeka ve el becerisi demektir. Bu tür kesim için çapraz kesme tekniği uygulanabilir. Buklelerin birbiriyle iç içe geçmesine yardımcı olur ve bob kesimin mutlak etkisini sağlamanın yanı sıra sürdürmeniz için size daha fazla uzunluk sağlar.

Omuz boyu bob kesime yaratıcılık getirebilirsiniz! Buklelerinizi tutturmak için rengarenk bir fular veya taze çiçekler ekleyin böylece herkesin saçınızın yeni haline iltifat etmesini sağlayın!

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Neslihan Atagül Saç Rengi ve Modelleri

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim; Kısa ve Sırnaşık Modeli

Kısa ve birbirine karışmış yani sırnaşık saç kesimi, kısa saç tutkusuna kapılanlara oldukça yakışabilir. Bob kesimden sıkılıp yüzünüzün daha farklı şekilde ortaya çıkmasını istiyorsanız gerçekten harika olacaktır. Kalp ve oval şekillerde en iyi sonucu verir çünkü saçın üstteki hacimi ile alttaki incelme ince çene hatları olanlarda iyi görünür.

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kesim Sonrası Bakımı Nasıl Yapılır?

Bakımı son derece zor olan kıvırcık saçlarınızın tiftik tiftik görüntüsünden kurtulmak için saçlarınızı yatıştırıcı ve besleyici bir serum kullanabilirsiniz. Banyodan çıktıktan sonra saçlarınıza besleyici kremi uygulayın ve öylece bırakın ve hiç dokunmayın. Saçlarınız uzun olduğu zaman saçlarınızın kıvırcık olması az da olsa etkisini kaybedebilir. Ancak kıvırcık saçlarda bulunan uzun kıvrımlar hanımlara doğal bir yumuşaklık verir. Sizler de saçlarınızın kabarık bir görüntü ortaya çıkarmasını istemiyorsanız siz de çene hizasından itibaren bir saç kesim modelini saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Eğer saçlarınızın kabarık görünmesini istiyorsanız kıvırcık saçlarınıza katlı bir kesim modeli uygulayabilirsiniz. Bu katlı kesimi saçlarınızın alt kısmından üste doğru yaparsanız saçlarınızın tepenizde toplanmasını sağlayarak saçınıza hem kabarık bir görüntü vermiş olacaksınız hem de istediğiniz saç modelini yakalamış olacaksınız.

Kıvırcık Saçlar için Saç Kesim Modelleri Galerisi;

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.