Home / Benim Stilim / Kıyafete Uygun Sütyen Nasıl Seçilir? | 2021
Kıyafete Uygun Sütyen Nasıl Seçilir ?
Kıyafete Uygun Sütyen Nasıl Seçilir ?

Kıyafete Uygun Sütyen Nasıl Seçilir? | 2021

Sütyen Nasıl Seçilir?

Sütyen alışverişi birçok insan için kumar gibidir. Kadınların yüzde 80’inin yanlış sütyen taktığına dair bilimsel çalışmalar dahi bulunmaktadır. Kimi zaman bizi çileden çıkarır kimi zaman ise tam bir kurtarıcıdır. Yaz günlerinde sıcaklardan bunaldığım zaman klasik sütyenlere veda ediyorum. Bir bralet ve sporcu sütyeni işi görüyor aslında. Önemli olan meme ucunu gizlemek oluyor genelde.

Yaz akşamları her zaman rahat sütyenle geçiştirilmiyor tabii ki. Düğün, nişan ve kokteyllerde gece kıyafetleri altına dolgun ve hacimli bir görünüm kazanmak için dolgulu straplez kesim sutyen giyiyorum. Benim ölçülerim elbette standart ölçüler çerçevesinde. Göğüslerinizin durumuna göre sutyen tercihinizin de değişebileceğini unutmayın… Bu yüzden öncelikle sutyen modellerini yakından tanımamız gerekir.images 2021 06 24T005324.090

Sütyen Modelleri

Sütyen modelleri hakkında bilginiz olduğunda dolabınızda yer hazırlayın. Ben onlarca sütyene sahibim ancak hala farklı elbiselere farklı sutyen ihtiyacı doğuyor. Elbette bir modeli aldık diye bitmiyor bu işler. Renkler de önemli detay tabii. Sizin için sütyen modellerine dair en bilindik ve kullanılan olanları derledim.


Straplez Sütyen

Straplez elbise giyiyor iseniz, büyük ihtimalle üzerinde askılı bir sutyen seçmek yanlış olur. Gerçekten göğüsleri iyi destekleyen ve rahatsız etmeyen kesinlikle göğüsleri kaymasını engelleyen, cildinize yapışan, aynı zamanda rahat olacak bir sütyen modeli satın almalısınız. Rahat cilde yapışan straplez bir sutyen elbise altında güzel bir şekil verecektir.

straplez sütyen
straplez sütyen

Şeffaf Sütyen

Şeffaf sütyenler abiyelerin ve özellikle gece gezmelerinin en büyük kurtarıcısı olarak bilinir. Transparan kıyafetleri altına da şeffaf sütyenleri tercih edebilirsiniz. Birçok internet mağazasında ve iç çamaşırı satan dükkanda rahatlıkla bulabilirsiniz. Genelde ten rengi olarak satılanlar bulunmaktadır. Ortadan ipli veya kopçalı olanlar en kullanışlı modellerdir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kışın Şort Nasıl Giyilir? Kışlık Şort Kombinleri | 2021
Şeffaf sütyen
Şeffaf sütyen

Sporcu Sütyeni

Spor salonunda taytın üzerinde ne de güzel duruyorlar. Kimi sporcu sütyeni ipli kimisi kalın kemerli ancak hepsinin işlevi yormadan, sıkmadan memeyi tutmak. Aktif bir hayatınız varsa ayrıca sütyen kopçalarından bıktıysanız kesinlikle bir tane alıp deneyin.

Sporcu sütyeni
Sporcu sütyeni

Bralet

Bir sutyen aynı anda nasıl hem bu kadar kullanışlı hem de bu kadar seksi olabilir… Gömleklerin altında olmazsa olmaz sutyen tercihim olur kendileri. Yeni model braletlerde göğüs üzerinde ipli bir parça da var. Kıyafetinize uyumlu bir braleti alın ve memnuniyetinizi benimle paylaşmayı lütfen ihmal etmeyin.

Bralet
Bralet

Balkonet Sütyen

Küçük meme ölçüsüne sahip olanlar, size harika haberim var. Olmayan varlıklarımızı balkonet sütyen sayesinde seksi bir görünüme kavuşturabiliriz. Estetik operasyonu son çare olarak aklınızda ise henüz balkonet sütyenlere şans vermemişsiniz demektir. Dolgun görünüm sayesinde kıyafetlerin içinde kaybolmaya son noktayı koyun.

Balkonet sütyen
Balkonet sütyen

Ayrıca Bakınız; Gelin iç çamaşırı nasıl seçilir

Kıyafete Uygun Sütyen Çeşitleri

Her kıyafet kendine özel bir görünüme sahiptir. bazen tişörtler arasında dahi değişiklik olabiliyor elbette. Kıyafete uygun sutyen seçimi yapmak çileden çıkarabilir çünkü ürün yelpazesi öylesine geniş ki… Yazın askılı giyerken başka, elbise giyerken başka türlü sutyen giyiyoruz. Hangi kıyafette hangi sutyen giyileceğini gelin beraber inceleyelim.

Tişört ve Gömlek Altına Sütyen Seçimi

Eğer gömlek altında kesintisiz ve pürüzsüz bir görünüm istiyorsanız, muhtemelen, hiçbir ekstra süslemeleri olmayan sutyen seçmelisiniz. Küçük kadınsı detaylara sahip bir sutyen için göğüslere mükemmel uyan ve basit askıları olan model sizi yansıtacaktır. Elbette kıyafetlerin altına tek renk iyi durmayacaktır. Birkaç çeşit renk edinebilirsiniz. Biz açık renkli gömlek altında giymek için beyaz / veya ten rengi bir çifte sahip olmanızı öneririz. Onların içinde balen için de ekstra bir destek var.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2019 Koton Kadın Kazak Modelleri

HNS E1550 BarelyBlue Front

Sırt Dekoltesi Olan Kıyafet Altına Sütyen Seçimi

Sırt dekolteli elbise ve üstler çok seksi görünüyor. Ancak sütyeni görünen sırtlar o kadar da seksi olmayabilir. Bu yüzden sutyenin arkadan görünmesi mutlaka engellenmelidir. Elbise arkası ne kadar açık olursa olsun sutyeni gizlemek için yapılmış özel sutyen kullanın. Dilerseniz arka kısmı şeffaf sütyenleri de çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Ayrıca, sutyen ayarlamanız gerekmeyen boyundan askılı sutyen modelleri de sırt dekolteli üstler için doğru bir seçim olur. Boyundan askı geçirmek tarz olabilir. Eğer tek bir omuz elbise giyiyor iseniz, önden kancası ile birleşen sutyen modelleri de size özel ihtiyaçlarına göre ayarlanabilir.

sırt dekoltesi olan kıyafetler için sütyen
sırt dekoltesi olan kıyafetler için sütyen

Bir önceki yazımız olan Kışın Deri Etek Kombinleri | 2021 başlıklı makalemizde blazer, blazer kombin ve bluz kombin hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Hiç Bitmeyen Önü Düğmeli Etek Modası

Hiç Bitmeyen Önü Düğmeli Etek Modası | 2021

Önü Düğmeli Etek Modası Bu sezonun en iyi etek trendlerinden birini giymenin zamanı geldi! Son …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.