Home / Saç Renkleri / Kızıl Saç Renkleri ve Modelleri | 2021
Kızıl Saç Renkleri ve Modelleri
Kızıl Saç Renkleri ve Modelleri

Kızıl Saç Renkleri ve Modelleri | 2021

Kızıl Saç Kimlere Yakışır?

Kızıl saç renkleri ve modelleri esmerlere en çok yakışan, esmer tenlileri daha seksi gösteren saçlardandır. Kızıl Saç Renkleri; Zencefil Kırmızısı, Bakır Kırmızısı, Ateş Kırmızısı, Bordo Saç Rengi, Şarap Kırmızısı… Esmer bir tene sahipseniz ne duruyorsunuz? Kuaförünüzden randevu almayı unutmayın! Saçlarına özen gösteren takipçilerimiz kadinveblog olarak bugün moda, güzellik ve saç alanlarında her gün yeni bilgiler ve makaleler eklenen sitemize hoş geldiniz. Bugün sizlerle beraber inceleyeceğimiz konu trend olan kızıl saç renkleridir.

Biliyoruz ki tüm kadınlar en son trendleri öğrenip uygulamak istemektedirler. Çünkü trend olan şeyler herkes tarafından ilgi çektiği gibi onları ayrıca şık göstermeye meyillidir. Son zamanlarda kızıl renk saç tonları inanılmaz derecede yaygınlaşarak erkeklerin de beğenisini kazanmaya başlamıştır. Üstelik kızıl saçlar için tüm tonların şık ve dikkat çekici olması kadınlar tarafından tercih edilme nedenlerinden sadece birkaçıdır. Şimdi son yıllarda güzellik modası olan kızıl saç tonlarını incelemeye başlayalım.

Esmerlere Yakışan Kızıl Kahve Saç Renkleri

Kahverengi saçlarınızın üzerine sanki güneş düşmüş gibi bir ışıltı veren altın ve kızıl gölgeler aynı zamanda gözlerinizi daha parlak ve canlı bakmasını sağlar. Cildiniz gözleriniz daha sağlıklı ve genç görünür. Kahverengi ve ela gözleri vurgulayan kızıl kahve saç renkleri eğer esmerseniz sizinde saçlarınızı, teninizi ve gözlerinizi canlandıracaktır.


Kızıl kahve saç rengini elde etmenin püf noktası ise, koyu kahverengi taban saç boyası  yapıldıktan sonra saçların üzerine ve altın, bakır ve kızıl gölgeler yapılır.Kırmızımsı gölgeli vurgular bu saç renginin asıl anahtarını oluşturduğunu unutmayın. Daha doğal görünmesi içinse saçınızın taban rengi mutlaka kahverengi olmalı. Kırmızı altın saçlar, çikolata saç rengini biraz anımsatsa da kızıl kahve saç rengi daha zengin ve ışıltılı bir saç rengidir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Oksijen Suyu ile Saç Açma

Kahverengi üstünde kızıl gölgeli saç renkleri ve modelleri – galeri

1- Zencefil Kırmızısı

Beyaz Tene Yakışan Kızıl Saç Rengi
Beyaz Tene Yakışan Saç Rengi

İlk olarak yukarıdaki fotoğrafta da bulunduğu üzere zencefil kırmızısı saç rengi tonu bu yılın da en çok tercih edilen kızıl tonlarından birisi olacaktır. Özellikle genç bayanlar tarafından tercih edilen bu kızıl tonu birçok erkeğinde beğenisini kazanmıştır. Saçlarınızı daha parlak gösteren zencefil kızıl tonu yukarıdaki örnekte olduğu gibi yeşil gözlerle mükemmel bir uyum yakalamıştır.

2- Bakır Kırmızısı

Buğday Tene Yakışan Kızıl Saç Rengi Kıvırcık Saç Modeli
Buğday Tene Yakışan Saç Rengi Kıvırcık Saç Modeli

İkinci olarak bakır kırmızı saç rengi tonu bu yılın da kadınlar tarafında tercih edilen farklı tonlardan bir tanesidir. Eğer sizlerde yukarıdaki fotoğraftaki gibi kıvırcık bir saç yapısına sahipseniz bakır kırmızı saç rengi sizler için ideal seçenekler arasında yer almaktadır.

3- Ateş Kırmızısı

Esmer Tene Yakışan Kızıl Saç Rengi
Esmer Tene Yakışan Saç Rengi

Üçüncü olarak  kadınlar tarafından tercih edilecek kızıl saç rengi tonlarından birisi de ateş kırmızısı saç rengi tonudur. Özellikle uzun saç yapısı ile uyumu ile ön plana çıkan ateş kırmızısı saç rengi her ten tonuna uygun durumda bulunmaktadır. Sizlerde bu yıl saç renginizi değiştirecekseniz tercihleriniz arasında bu renk mutlaka bulunmalıdır. Ayrıca gündelik hayatınızda kullandığınız saç stilleriyle bile oldukça şık durmaktadır.

4- Bordo Saç Rengi

2016 Kızıl Saç Rengi
Kızıl Saç Rengi

Dördüncü olarak ise bordo saç rengi bayanlar tarafından en çok tercih edilen saç renklerinden birisi olarak sayılmaktadır. Hemen hemen tüm ten tonlarıyla uyumlu olan bordo saç rengi bütün saç stilleri ile de şık durmaktadır. Ancak biraz nostaljik bir havası olan retro saç modeli ile ayrı bir güzelliği bulunmaktadır.

5- Şarap Kırmızısı

Kızıl Saç Modelleri ve Renkleri 2016 Esmerlere Yakışan
Kızıl Saç Modelleri ve Renkleri Esmerlere Yakışan

Son yıllarda yine ve yeniden kadınlar ve erkekler tarafından beğenilen bir başka kızıl saç tonu ise şarap kırmızısı saç rengidir. Baştan sona bir kadını şık bir hale getiren şarap kırmızısı rengini sizlerde mutlaka bu yıl içerisinde denemelisiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Genç Gösteren İdeal Saç Renkleri | 2020

Yukarıda öneride bulunduğumuz kızıl saç rengi tonlarına ünlülerde oldukça fazla rağbet göstermişlerdir. Üstelik tüm saç stillerine uyumlu olan kızıl saç rengi tonlarını sizler de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Kızıl saç rengi hakkında merak ettikleriniz varsa yorumlara yazabilirsiniz. Ayrıca diğer makalelerimize de göz atmayı unutmayınız … 🙂

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Bakır Saç Rengi Ve Modelleri

Bakır Saç Rengi Ve Modelleri | 2021

Bakır Saç Rengine Dair Bilmeniz Gerekenler Bu yıl trend olacak saç renklerinden birisi de bakır …

2 comments

  1. Merhaba sacim soğan kabugu renginde şarap kizil olması için nasıl bir işlem uygulamam lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.