Home / Benim Stilim / Kadın Korse Çeşitleri | 2021
Kadın Korse Çeşitleri
Kadın Korse Çeşitleri

Kadın Korse Çeşitleri | 2021

Korse Ne İşe Yarar?

Kadın korseler, bugünlerde birçok kadın için çok önemlidir. Korseler, kadın gardırobunun önemli bir parçasıdır çünkü hepimizin fiziksel şeklimize müdahale etmemizin en basit yolu olarak görülebilir. Korselerin görevi, gövdeyi tutmak ve istediğimiz şekle sokmaktır. Sağlam malzemeden yapılmış iç çamaşırları olmazsa olmazlardandır. Geleneksel olarak, birçok kadının estetik çekiciliği amaçladığı daha ince bir bel veya daha büyük bir popodur ancak korseler tıbbi amaçla da kullanılabilmektedir.

Korse Ne İşe Yarar?
Korse Ne İşe Yarar?

Korselerin unisex olduğunu, ancak kadın giyiminin daha hayati bir parçası olduğunu unutmayın. Günde birkaç saat günlük antrenmanın bir parçası olarak bir korse giydiğinizde, uygun şekilde oturan bir korse bel bölgenizde bir azalma sağlar ve bu da daha yüksek sıcaklık ve terlemeye neden olabilir. Ayrıca sizin için daha dik bir duruş sağlar. Korse giydiğinizde acı hissetmemeniz gerekir ancak duruşunuza yardımcı olmaları gerektiği için bir şeyler rahatsız edebilir. Sizler için korse türlerini, korse kullanım alanlarını ve daha birçok detayı paylaşacağım.

Korse Ne İşe Yarar
Korse Ne İşe Yarar

Kadın Korse Çeşitleri

Korseler kadın ve erkek giyiminin bir parçası olan iç çamaşırlarıdır. Birçok korse çeşidi günlük hayatın vazgeçilmezi olarak dolabımızda yer alıyor. Sizler için kullanılan kadın korse çeşitlerini bir araya getirdim.


1. Kum Saati Korse

Bu tip korse sizi yüzyıllar öncesine götürüyor. En çok kullanılan korse tarzıdır. Çok ince bir beli olan orijinal Viktorya korsesidir. Kum saati korse size harika bir kum saati şekli sağlar. Bu iç giyimde yalnızca büzgülü bir bel vardır. Göğsün hemen üstünden başlayabilir, sağlam bir yaka veya göğsün altında veya göğsün ortasında kalp şeklinde bir tasarıma sahip olabilir. Rahatlık, uyum esnekliği ve genel bel kasılması söz konusu olduğunda ideal ve sağlam bir kadın korse seçimidir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Günün stil İpucu: Mavi- siyah- gri renkler ile kombin
Kum Saati Korse
Kum Saati Korse

2. Waspie Korse

Bu korse çeşidi genellikle kıyafetlerin altına giyilirler ancak moda öğesi olarak etek, bluz ve üstlerin üzerine de giyilebilirler. Moda ikonlarının çokça tercih ettikleri bir kadın korse çeşidi olarak gündelik hayatta karşımıza çıkabilir.

Waspie Korse
Waspie Korse

3. Göğüs Üstü

En klasik korse tarzı göğüs üstü olan korselerdir. Genelde aklımızda tasvir ettiğimizde göğüs üstü korseler aklımıza gelir. Bu tasarım büstü kapsar ve genel olarak kalçaların hemen üzerinde biter. Göğüs üstü korseler, beli küçültürken göğsü büyük gösterir, aynı zamanda sırt desteği de sağlar.

Göğüs üstü korseler tek başına, iç çamaşırı olarak veya giysilerin üzerine giyilebilir. Arzu edilen bir kum saati figürü oluşturmak için, bir gece dışarıda veya bir elbise altında bir çift skinny jean pantolon veya özel dikilmiş deri pantolon ile bu korseyi tek başına giymeyi düşünebilirsiniz.

Göğüs üstü korse
Göğüs üstü korse

4. Bağlamalı Korse

Bu kadın korsesi yüzyıllar öncesinden bu yana her zaman güzel olmuştur. Bağcık görünümü bu korsenin en hoş detaylarından biridir. Bazen önde tek başına veya hem ön hem de arka bağcıklı olan modeller vardır. Önde, arkada ve yanlarda üçlü bağcık olarak adlandırılan bağcıklı korseleri bile bulabilirsiniz. Tabii ki, giymeyi kolaylaştırmak için sadece bir bölümü gevşetmek en iyisidir.

Bağlamalı Korse
Bağlamalı Korse

5. Korse Kemer

Bu sadece bel bölgesini kaplayacak kısa bir korsedir. Neredeyse geniş bir kemer gibi görünmektedir. Diğer korselere kıyasla size sadece küçük bir bel daraltması sağlayacaktır.

Korse Kemer
Korse Kemer

6. Elizabeth Dönemi Korsesi

Omuz askılı, yanları düz ve kaburga bölgesini ve önünü kaplayan, arkası bağcıklı, bel boyu korse türüne verilen isimdir. Yapılış şekli, neredeyse çarpıcı biçimde yükseltilmiş bir göğüs çizgisi oluşturur ve alt kenar, taraklı bir kenara sahip olabilir. Göğüs, sıkı korse içinde gövde boyunca önde düzleştirilmiş, ancak yukarı itilmiş, sıkılmış bir gövde, geniş omuzlar ve geniş, dolgulu kalçalar yaratmıştır. Elizabeth Dönemi boyunca oldukça kullanılan bir tür olduğu için adını oradan almıştır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kot Şort Kombini ve Sokak Stilleri 2014- 2015
Elizabeth Korse
Elizabeth Korse

7. Viktorya Dönemi Korsesi

1800’lerin ortalarından 20. yüzyılın başlarına kadar olan Viktorya dönemi, Kraliçe Victoria’nın hüküm sürdüğü ve korsenin önemli olduğu dönemdir. Bu dönemde kullanılan korse işlemi, geleneksel kum saati bel silüeti ile gerçek, kavisli bir göğüs çizgisine sahiptir. Beli sıkıştırmak için kaburgaları büktüğü için bu korse, Elizabeth dönemi korsesi kadar rahat değildi.

Viktorya Korse
Viktorya Korse

8. Edwardian Korse

Edward tarzı korse vücuda bir S eğrisi vermektedir. Bu S eğri korse 20. yüzyılın başlarında (1900-1910) modaydı. Kalçaların üzerine kadar olduğu için Victoria korselerinden daha uzun. Kullanım alanları kıyafetlerin dönüşmesiyle orantılı olarak değişen korselerde boyut da değişikliğe uğramaktadır.

Edwardian Korse
Edwardian Korse

Bir önceki yazımız olan Kışın Deri Etek Kombinleri | 2021 başlıklı makalemizde blazer, blazer kombin ve bluz kombin hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Hiç Bitmeyen Önü Düğmeli Etek Modası

Hiç Bitmeyen Önü Düğmeli Etek Modası | 2021

Önü Düğmeli Etek Modası Bu sezonun en iyi etek trendlerinden birini giymenin zamanı geldi! Son …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.