Home / Saç Renkleri / Koyu kahve saç rengi
koyu kahve sac rengi1
koyu kahve saç rengi 2015

Koyu kahve saç rengi

Koyu , esmer cilt tonları olan bayanların genellikle koyu kahverengi gözleri vardır. Koyu kahverengi saç rengi en çok bu bayanlara yakışır.Koyu Kahve saç renginin bir diğer avantajı ise saçları çok parlak ve sağlıklı gösteriyor. Cildinizin tonu koyu ise koyu kahverengi saç rengi ile, dudaklarınızın rengini daha yoğun koyu renkler ile kullanıp çok çekici bir kadına dönüşebilirsiniz. Erikler, kırmızılar ve derin pembeler cildinizi daha harika gösterebilirsiniz?

Koyu kahve saç renkleri en çok kimlere yakışır

Koyu kahve saç renkleri ten rengi pembemsi olan bayanlara çok yakışır, ayrıca bu cilt tonuna sahip bayanlar kahvenin tüm koyu tonlarını rahatlıkla tercih edebilirsiniz.Orta küllü kahve saç renkleri de pembe tenlerde çok uyumlu olur.

Ten rengi soğuk olan bayanlar ise daha ışıltılı ve canlı olan altın kahveyle karıştırılmış koyu kahve, bal rengiyle gölgelendirilmiş orta kahve saç renkleri kullanabilirler.


Esmer koyu tenli bayanlarda koyu kahve saç rengi tercih edebilirler, ama üzerinde hafif 1-2 ton açık gölgeler, yada ombre ışıltılar ile çok hoş görünebilirler.

İlgili; Seksi kahverengi saç renklerinin Sırları

Koyu kahve saç rengi evde nasıl elde edilir

Eğer saç renginiz sarı, kumral, veya açık kahve tonlarında ise rahatlıkla koyu kahve bir saç boyası ile saçınızı boyayıp bu rengi ilk boyamada bile elde edebilirsiniz.

Saç renginiz kızıl tonlarında ise koyu kahve saç rengini elde etmek için saçınızda kızıllıkları biraz da olsa akıtmanız gerekir.Bunun için palette veya kolestonun saç açıcı boyasını kullanabilirsiniz.Daha sonra tüm saçı koyu kahveye boyamalısınız.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  TREND Saç Uyarısı: Sonbahar- Kış için Yeni Saç Renkleri!

Saç rengi siyah olanlar koyu kahve saç rengini elde etmesi için yine saçlarınızı açmaları gerekir.Saçlarınızı açık renklere boyayıp renginizi birkaç ton açabilir daha sonra koyu kahveye boyayabilirsiniz.

Eğer koyu kahve saç renginize biraz hareket katmak ve saç rengini yumuşatmak isterseniz üzerine gölge yaptırabilirsiniz;  

  • pembe tenliler küllü kahve gölgeleri tercih edebilirler.
  • Açık beyaz tenliler ise altın kahve, altın sarı gibi gölgeleri koyu kahvenin üstüne yaptırabilirler.
  • Koyu tenli esmerler ise koyu kahve saç renginin üstüne gölge düşünürse bal köpüğü gölgeleri, kahve köpüğü tonlarda ışıltı, yansıma gibi gölgeler düşünebilirler.

Koyu kahve saç rengi  için en güzel saç modelleri

Koyu kahve saç renkleri için en havalı ve seksi saç modeli uzun dalgalı saç modelleri.Özellikle büyük bukleli saç modelleri koyu kahve saç renginin ışıl ışıl parlamasını sağlıyor.Dalgalar arasında ışıltılar kadınları daha alımlı gösterdiği gibi genç görünmesini de sağlıyor. Ayrıca uzun koyu kahve saç renginin uçlarına, kahveden bir kaç ton açık tonlarda ışıltılar attırabilirsiniz.Özellikle bu sezon bu saçlar çok trend.

Koyu kahve saç rengi  bob kesim saç modelleri ile de çok uyumlu görünüyor.Omuz hizasında bob saç modellerini de önerebiliriz.

Yüz hatlarınız yuvarlak ve üçgen ise kısa pixe kesim saç modeli ile koyu kahve saç rengini deneyebilirsiniz.Bu saç rengi ve saç modeli yüzünüze çok masum ve gizemli bir hava ekleyecektir.

Koyu kahve saç renklerine özellikle düz kahkül kesimleri de çok yakışıyor.Çekici ve doğal görünmek isteyen bayanlara koyu kahve saç rengi ile kaş hizasında kahkül kesimlerini tavsiye edebiliriz.

 

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  50 Uygulanabilir Uzun Ömürlü Balyaj Renkleri

Check Also

Bakır Saç Rengi Ve Modelleri

Bakır Saç Rengi Ve Modelleri | 2021

Bakır Saç Rengine Dair Bilmeniz Gerekenler Bu yıl trend olacak saç renklerinden birisi de bakır …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.