Home / Saç / Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır? | 2020
Koyu Karamel Saç Rengi
Koyu Karamel Saç Rengi

Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır? | 2020

Koyu Karamel Saç Rengine Dair Bilmeniz Gerekenler

Koyu karamel saç, açık kahverengi ve sarışının kremsi bir karışımıdır. Çok boyutlu tonları cildinizin parlamasını sağlar ve gözlerinizi ön plana çıkarır. Karamel, altın renginin bir başka tonudur ve sıcak bir renktir. Bu nedenle sıcak alt tonlarında ten rengine sahip olanlara çok yakışacaktır. Koyu karamel saç tonları, ombre, balyaj ve vurgular gibi diğer trend stilleri ile temel biçimde uygulandığında harika bir bütün oluşturur. Ayrıca uzun saçlarda koyu renkli köklerle inanılmaz derecede iyi uyum sağlar.

Saç renginizi belirlemenizde en büyük yardımcınız ten renginiz olmalıdır ve cilt tonları iki ana renkten oluşmaktadır. Sıcak ve soğuk ten renkleri olarak ikiye ayrılır. Koyu karamel ve karamel tonlarının hepsi sıcak cilt tonuna daha uygun olmakla birlikte daha çok yakışmaktadır. Eğer cildiniz sıcak tonda ise koyu karamel rengini hayatınız da bir kere denemenizi tavsiye ederim. Çok beyaz bir cilt tonuna sahip iseniz karamel sizi soluk renkte gösterebilir.

Koyu karamel saç rengi hakkında merak ettiğiniz ne varsa sizin için yazımızda derledik. Ayrıca fotoğraf galerimize bakıp koyu karamel saç rengi hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Kararsız kalmaya devam ederseniz kuaförünüzden randevu alıp saç değişiminizi danışabilirsiniz.


Koyu Karamel Saç Rengi Nasıldır?

Koyu karamel saç rengi, deri ve bakır gibi zengin kahverengi malzemelerden esinlenen doğal tonlu bir renk olarak tanımlanabilir. Birçok rengi bir arada hissedebilirsiniz. Gün ışığında farklı, loş ortamda farklı saç rengi hissi için koyu karamel saç tonu oldukça ideal bir renktir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Boyarken Beyazlar Nasıl Kapatılır?

Koyu karamel rengi saçlar, kuaföre çok sık gitmek istemeyenler için mükemmeldir. İyi bir şampuan ve saç kremi kullanarak bu rengi kolayca güzel sabit tutabilirsiniz. Saçlarınızda canlı buklelerle koyu karamelin ışıltısını yansıtmak isteyenler için 1 1/2 inçlik bir saç maşası gereklidir. Saçlarınıza bukle yaptığınızda saçlarınızı ısıdan koruyan özel saç sütü veya yağı kullanmayı ihmal etmeyin.

Koyu Karamel Saç Kimlere Yakışır?

Beyaz bir ten rengine sahip kadınlar şık ve hoş sıcak saç renkleri sınıfından bir renk olan karamel saç rengi çok yakışmakta. Özel olarak koyu karamel saç rengi tonları ise beyaz tenli hanımların seçenekleri arasında ilk 3 te yer almalıdır. Buğday tenli kadınlar ve bronz tene sahip kadınlar ise altın sarı, karamel ve karamelin açık tonlarını denemelidirler. Esmer ve koyu tene sahip kadınlar içinse kahverengi saç rengi tonları gölgeler ve ışıltılar çok güzel olacaktır.

Koyu karamel renginin içine değişiklik yapmak isterseniz biraz bakır veya altın tonlarında ki renklerden ekleyebilir. Hafif gold renkler de elde edebilirsiniz. İsterseniz kuaförünüzden destek ve öneride alıp farklı renklerde ekleyebilirsiniz.
Özellikle bu renkler esmerler için daha ideal gibi duruyor, ya da bronz tenler için daha uygun. Son zamanlarda sıklıkla görülen ombre koyu karamelle birlikte esmer ten renkli bayanlarımızın tercihleri arasında yer almaktadır. Günümüz modasına uyup saçlarınıza ombre uygulatmak isterseniz diplerinizi koyu karamel uçlarınızı açık karamel tercih edebilirsiniz.

Bu yılın ve geçtiğimiz yılın popüler saç rengi olan karamel tonu özellikle genç kızlarımızı imrendiriyor. Eğer saçınızı koyu karamel rengine boyatmak isterseniz aralarına ışıltı attırmanızı tavsiye ederim. Işıltı ile birlikte daha parlak bir renginiz olacaktır. Bu da size popülerlik kazandıracaktır. Dikkat çekmenize neden olacaktır. Bu renk çok kullanıldığı için ünlülerimiz bile hayatlarında sıklıkla kullanmışlardır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2019 Trend Saç Renkleri ; Maun Saç Rengi

Evde Karamel Tonlarını Elde Etmek İsteyenlere Tavsiyeler

Saçınız açık kahverengi ile koyu arasında ise; derinlik eklemek için daha koyu saçlarınızla karameli karıştırmayı deneyin. Ombre ve balyaj görünümleri sizin için mükemmel olacak. Karamelin her tonuna sahip olmak istiyorsanız, muhteşem altın karamel etkisini elde etmek için saçınızın önceden aydınlatılmasına ihtiyacınız olabilir.

Saçınız açık sarı ve daha açıksa; saçınızı tamamen karamelli sarıya boyayabilir veya ince, zengin ışık tonları ekleyebilirsiniz. Çok boyutlu mükemmellik için daha koyu tonlar ve daha açık tonlarla karışık denemeler yapın.

Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?
Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?
Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?
Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?
Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?
Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?
Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?
Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?
Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?
Koyu Karamel Saç Rengi Kimlere Yakışır?

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

2 comments

  1. Bu tarz da yaptırdım ama saçımda hafif yanık vardı ve boya akıyor çok rahatsız edici bir durum bu sebeple keratin önerdiler bende patentli olanından aldım saçımda ne sorun kaldı nede boya akması oluyor kendi doğal rengi gibi görünüyor liquid keratin sayesinde rahat rahat istediğim şekilde boyatıyorum artık saçlarımı.

  2. Ben karamel boyattım ama açık biraz önce saçlarım siyah olduğu için hafif açıldı ince telli saçlarım olduğu için de saçımda hafif yanık oldu çok kurudu saçlarım keratin kullanarak onardım saçlarım artık yumuşacık ve rengi çok canlı görünüyor bu sayede.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.