Home / Saç / Kuru Saçlara Evde Maske
Kuru Saçlara Evde Maske
Kuru Saçlara Evde Maske

Kuru Saçlara Evde Maske

Kuru saçlar için evde maske tarifleri. Kuru saçlar için evde maske yapımı ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılmaktadır…

Sağlıklı bir saçın kesinlikle kuru olmaması gerekmektedir. Kuru saçta oluşan kepeklenmeler hem saç derisinin zarar gördüğünü gösterir hem de görsel olarak kötü bir görünüme sebebiyet verir. Gündelik koşuşturma içerisinde bakım için uzun zamanlar harcamak nerede ise imkansızdır. Bu yüzden kuru saçlara evde bakım yollarının tercih edilmesi daha pratik ve kolaydır.

Kuru Saçlara Evde Yapılan Bakımlarda Dikkat Etmeniz Gerekenler
1- Kullandığınız şampuanların pH değerinin 4,5 ile 6,7 arasında olmasına dikkat edin.
2- Saç derinizi tırnaklarınız ile değil parmak uçlarınız ile yıkayın.
3- Kuru saçlara nem dengesinin geri getirilmesi önemlidir. Bu yüzden saç kremlerinin kullanılması saç deriniz açısından önemli bir yer kaplamaktadır.
4- Kuru saçları kesinlikle maşa, saç düzleştiricisi, fön gibi aşırı sıcağa maruz bırakacak ürünlerden korumak önemlidir.
5- Saçların daha az taranması kuru saçların kırılmasını ve kopmasını engelleyecektir. Bu yüzden saçların olabildiğince az ve yavaş taranması gerekir.


Kuru Saçlara Evde Maske Yapımı
Kuru saçlara evde maske yapımı konusunda yardımcı olan ana ürün yumurtadır. 1 adet yumurtanın ve zeytinyağının ya da zeytinyağı yerine mayonezin karıştırılarak homojen bir hale getirildikten sonra saç diplerine sürülmesi ve bu işlemin 10 günde bir tekrarlanması saça kaybettiği nemi geri getirilmesi için oldukça etkili bir yöntemdir.
Bu işlem sayesinde saç, ihtiyacı olduğu neme tekrar kavuşacak ve kuru saç derisinin neden olduğu kepeklerden kısa süre içerisinde kurtulacaktır.

Kuru Saçlara Evde Maske
Kuru Saçlara Evde Maske

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2019 Moda Bal Köpüğü Saç Renkleri

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.