Home / Saç Modelleri / Küt Saç Modelleri | 2021
Küt Saç Modelleri
Küt Saç Modelleri

Küt Saç Modelleri | 2021

Küt Saç Modelleri Nelerdir?

Yeni bir yıl, yeni bir başlangıç ile stilinizi ve tarzınızı değiştirmek istiyorsanız sizlerle birkaç ufak tüyo paylaşacağız. Eğer siz de radikal bir değişime hazırsanız küt saç ile kendinizi baştan yaratacaksınız. Özellikle uzun ve zayıf saçları olan kadınların küt saça yönelmelerini tavsiye ediyoruz. Küt saç kesimlerini incelemek için makalemizi okumaya devam ediniz şimdiden keyifli okumalar

Yeni sezon saç stillerinde küt saç modelleri ne olan eğilim oldukça arttı. Bob kesim küt saç, dalgalı küt saç ve retro kesim küt kesim bu saç modellerinin başında geliyor. Saçlara zamansız şık bir dokunuş veren küt saç modelleri düz veya dalgalı, kalın ve ince her saç tipine uygun bir kesimi var.

Küt Saç Kesimi Kimlere Yakışır?

Küt saç modeli kimlere yakışır hangi yüz tipine uygun olur, bu yılın en popüler küt saç kesimleri hangisi görsellerimiz de bulabilirsiniz. Küt saç stilleri günlük ve özel günler için tercih edebileceğiniz harika saç stillerinden. Her saç tipiyle uyumlu bir çok modeli de evde kısa sürede rahatlıkla yapabilirsiniz.


Kıvırcık saçlar ise saçlarını düzleştirip veya maşa ile iri dalgalar yapıp harika küt saç stilleri yapabilirler. Her yüz şekline yakışan bir küt saç kesimi vardır. Oval yüz şekline  her küt modeli yakışır, köşeli ve tombul-yuvarlak yüz şekillerine ise yüz hatlarındaki köşeleri yumuşatan daha uzun ve bob kesim saçları öneririz. Kahküllü küt saç stilleri ise kalp yüz, üçgen yüz ve oval yüzlere çok yakışır.Atletik vücutlu bayanlara özellikle ense ve omuzda olan küt saç kesimi çok seksi durur.

Daha kadınsı bir görünüm için küt saç kesimlerinde ekstra hacim vermek için iri dalgalı küt saç stillerini yaparsınız. Bu modelleri yandan perçem kesenler için çok yakışıyor. Ombre yaptırmayı düşünürseniz daha kullanışlı olacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Rehberi: bal köpüğü

En İyi Yüz Şekli ve Saç Tipi

Küt saç stilleri yüzünü uzun göstermek isteyenler için idealdir. Ayrıca, ince saçlı olanlar için harika uyumludur yumuşak dokulu asimetrik kesim saç uçları da kalın telli saç tipleri için uygun küt saç kesimleridir.

Küt saç kesimi, katmanları olmayan bir kesimdir. Doğal olarak düz ve ince saçları olan veya biraz daha fazla hacimli saç tipleri için şık duracaktır. Sportif takılmayı sevenler içinse Bob saç kesimi küt modeller arasında oldukça tercih edilmektedir.

Yazdan sonbahara dönen zamanlarda keskin bir geçişe ihtiyacınız varsa, başka yere bakmayın. Yazın saçınız güneşe maruz kalmaktan veya havuza atlamaktan hasar görmüşse küt saç kesimi oldukça ideal bir çözüm olacaktır. Küt bir kesim yapmak, hasarlı uçlardan kurtulmanıza ve az bakım yöntemleriyle genel saç sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca pratiklik bir yana, küt saç kesimleri cesaret ve güç getiriyor.

Keskin yüz hatlarınız için keskin küt modelleri tercih edebilirsiniz. Saçlarınız eşit kesildiğinde eşit uzar ve istediğiniz modeli sonradan verebilirsiniz. Arkada kısa önde uzun olan saç kesimi de yuvarlak yüz hatları için iyi olacaktır.

Gri Küt Saç
Daha öncede bahsettiğimiz gibi saçlarınız zayıf ve cansızsa bu saç modelini deneyebilirsiniz. Sivri çeneli ve keskin yüz hatlarına sahipseniz küt saç stilleri sizin için daha uygun olacaktır. Küt saç stillerinin kısa olması yüzünüzün güzelliğinizin ve yüz hatlarınızın daha ön plana çıkmasına sebep olacak. Bu yıl da gri küt saçların popüleritesi giderek artıyor, eğer siz de bu trendi kaçırmak istemiyorsanız ilk fırsatta kuaförünüze uğramalısınız.

Gri Küt Saç Modelleri
Gri Küt Saç

Kahverengi Küt Saç
Kadınların en fazla tercih ettiği renk olan kahverengi tonlarda küt saç stilleri biraz sıradan fakat modası hiç geçmeyen bir saç rengi. Fakat bu rengin sizi yanıltma olasılığı diğer saç renklerinden çok daha düşük ihtimal. Eğer fazla risk almayı seven kadınlardan değilseniz kahve saç modeli sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Kış Sezonu 8 Muhteşem Saç Stilleri

Doğal kahverengi saçlarınız varsa küt kesimi sonrası farklı tonları da deneyebilirsiniz. Ben genelde koyu kestane tonlarını çok seviyorum. Saç beyazlarımın görünmemesi için küt kestirdiğimde mutlaka kahverenginin bir tonunu saçlarımda kullanırım.

2016 Kahverengi Küt Saç Modelleri
Kahverengi Küt Saç

Bir önceki yazımız olan Yüzü İnce Gösteren Saç Modelleri | 2021 başlıklı makalemizde dağınık topuz, salaş atkuyruğu ve salaş topuz hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kahküllü Saç Modelleri

Kahküllü Saç Modelleri | 2021

Kahküllü Saç Modelleri Nelerdir? Güzel ve bakımlı kadınlar, bugün sizlere en çok beğenilen ve kadınlara …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.