Home / Cilt Bakımı / Makyaj Temizleme Nasıl Yapılır? Püf Noktaları| 2020
Makyaj temizleme nasıl yapılır
Makyaj temizleme nasıl yapılır

Makyaj Temizleme Nasıl Yapılır? Püf Noktaları| 2020

Makyaj Temizleme Nasıl Yapılır?

Makyaj temizleme oldukça zor gibi gözükse de, bilmenizi isteriz ki makyaj yapmak kadar önemli ve hassas olan bir diğer konudur. Sizler için makyaja dair en güzel tavsiyelerden biri de makyajı temizleme işlemine dair . Yani, makyaj temizlemeye ait püf noktalardan  bahsedeceğiz.

Herkesçe bilindiği üzere makyaj malzemeleri temizlenmediği sürece ciltte pek çok bakterinin yer almasına sebep olmakta ve bu bakteriler neticesinde cilt sorunları yaşanmaktadır. Özellikle çokça kullanılan makyaj süngerleri ve fırçalarının temizlenmesi cilt sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Makyaj malzemelerinin yanı sıra cildin de makyajdan duru ve sade bir şekilde arındırılması cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Peki, makyaj temizliği işlemi nasıl yapılmalı ve makyaj ı sağlıklı şekilde ciltten çıkarma işleminin püf noktaları nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım.

Makyaj Temizlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Makyaj temizliği püf noktalarında dikkat edilmesi gereken ilk husus makyaj malzemelerinin oldukça temiz kullanılmasıdır. Özellikle makyaj fırçası ve süngerinin belirli periyotlarla iyi bir şekilde temizlenmesi cilt sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra makyaj silme malzemelerinin de cildiniz ile uyumlu olmasına oldukça dikkat etmeli ve özen göstermelisiniz. Makyajı ciltten çıkartırken dikkat edeceğiniz ilk husus cildinize zarar vermemek olmalıdır. Bunun yanı sıra cildinizin de makyajdan saf ve duru bir şekilde temizlenmesi için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar yer almaktadır. Hemen sizlere makyaj çıkarma esnasında dikkat etmeniz gerekenleri listeleyelim.


Makyaj Temizleme Suyu Cilt Tipine Uygun Olmalıdır

Makyaj ve kalıntılarını temizlemek amacıyla kullanılan makyaj temizleme suyunun daha iyi ve düzgün bir performans sergileyebilmesi için cilt tipine uygun seçilmesi gerekir. Bu noktada kişi kendi cilt tipinin yağlı, kuru, karma, hassas olduğunu bilmesi gerekir. Kendi cilt tipinizi keşfettikten sonra piyasada satılan temizleme sularını tercih edebilirsiniz. Markaların performansları da en az cilt tipiniz kadar önemli olacağı için iyi bir araştırma yapmanızı öneririz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Evde Mükemmel Cilt İçin 5 Bakım İpuçu
makyaj temizleme suyu markaları
Diadermine Makyaj Silme Ürünü

makyaj temizleme suyu markalari4 makyaj temizleme suyu markaları

Göz ve Dudaklar İçin Makyaj Temizleme Suyu

Makyaj temizleme suyunu kullanırken dikkat edilmesi gereken yerlerin başında hassas dokuya sahip olan gözler ve dudaklar gelmektedir. Göz çevresi ve dudaklar, yapısı açısından diğer bölgele göre farklı ve hassas olduğundan dolayı bu bölgeler için özel olarak üretilmiş olan ürünlerin kullanılması gereklidir. Göz ve dudaklar için özel üretilmiş bazı marka makyaj silme suyu bulunmaktadır ve kullanılması önerilmektedir. Aksi halde kullanacağınız diğer malzemeler hassas olan bu noktalara zarar vererek cilt sorunlarına yol açabilir. Uzman kişilerin ve makyaj sanatçılarının tavsiyelerini dinlemekte fayda vardır. Yaşadığınız şehrin iklimi dahi göz ve dudak nem dengesini etkileyeceğinden bu detayları göz ardı etmemeniz gerekmektedir.

Cilde Zarar Vermeden Temizlenmeli

Makyaj çıkartma sırasında dikkat edeceğiniz bir husus cildinize zarar vermeden bu makyajı temizlemek olacaktır. Günümüzde yapılan en büyük hatalardan birisi de makyaj temizleme ürünleri kullanıldığı sırada cilde zarar verilmesidir. Makyaj çıkartırken değil de çok sonrasında cildiniz tepki gösterebilir. Yapılan bu hata neticesinde ciltte iz kalma ve kızarma gibi bazı sorunlar yaşanmaktadır. Önceliğiniz makyaj temizleme sırasında cildinize zarar vermemek olmalıdır.

Kullanmış olduğunuz ürünler, cildinizde oluşabilecek olası yan etkileri içermelidir. Cildinizi tanıdığınızda cildinizin zarar görmesini de engelleyecek makyaj çıkartma ritüeli belirleyebilirsiniz. Kimi zaman bir parça pamuk ve makyaj temizleme suyu ile bunu yapabilirken kimi zaman doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz. Watson marka makyaj silme ürünlerine bakmak için tıklayınız

Detaylı makyaj temizleme aşamaları için tavsiye edilen video aşağıda yer almaktadır.

Makyaj Temizleme Ürünlerinin Güvenilirliği

Makyajınızı temizlemeden önce kullanacağınız temizleme ürünlerinin cildiniz ile uyumlu olup olmadığı oldukça önemli bir konudur. makyaj yapıp cildi güzel korunan kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmektedir. Cildinizi yıpratmayacak ve cildiniz ile uyumlu olan makyaj temizleme ürünlerini kullanmanız sizlerin sonrasında cilt problemi yaşamanızın önüne geçecektir. Bunun yanı sıra kullanacağınız temizleme ürünlerinin de bir o kadar temiz olduğuna dikkat etmeniz cilt sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Limon ile doğal cilt bakımı karışımları

Makyaj ürünlerinizin kalitesi kadar makyaj çıkartıcı ürünlerinin güvenliği ve kalitesi de önemlidir. Bu konuda daha detaylı ve doğal yollar içeren şekilde bilgi almak isterseniz doğal yollarla makyaj nasıl temizlenir makalemizi okuyabilirsiniz. Doğal makyaj temizleme makalemizi okumak için tıklayın. Evde hazırlayacağınız doğal temizleme suları ve maskeleri ile makyaj kalıntılarından kolaylıkla arınabilir, cildinize bin bir çeşit madde içeren kozmetik temizleyiciler ile zarar vermemiş olursunuz.

 

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.