Home / Genel / Monstera (Deve Tabanı) Çiçek Bakımı Nasıl? | 2020
Monstera (Deve Tabanı) Çiçek Bakımı Nasıl?
Monstera (Deve Tabanı) Çiçek Bakımı Nasıl?

Monstera (Deve Tabanı) Çiçek Bakımı Nasıl? | 2020

Monstera (Deve Tabanı) Bakımı

Evlerde çok sık rastlanan ve salonunuzun en güzel köşelerine ahenk katacak bitkilerden biri olan Deve Tabanı (Latince ismiyle Monstera)’nın bakımı son derece kolaydır ve sizi zahmete sokmayacak iç mekan bitkilerinin başında gelir. Özellikle salonlara çok yakışan bu bitki, evinizin her köşesinde yetişebilir. Aydınlık yerlerde daha hızlı büyüyüp daha canlı görünse de düşük ışıkta da varlığını sürdürebilir.

Makalemizin geri kalanında deve tabanı bakımının nasıl yapılacağının ayrıntılarını anlatacağım.

Deve Tabanı Bakımı Nasıl Olmalı?

Bununla birlikte Monsteranızı eğer aydınlık bir yerde konumlandıracaksanız direkt gelen güneş ışığından korumalısınız. Perde arkası diye tabir ettiğimiz aydınlık ama güneş ışınlarının direkt bitkiye vurmadığı bir yer Deve tabanı için en ideal bakım alanıdır. Direkt güneş ışığından koruduğunuz gibi çok soğuk ortamlardan da bitkinizi korumanız tavsiye edilir.


Su ihtiyacına gelecek olursak, Monstera su seven bir bitkidir diyemeyiz. Deve tabanı Fazla suya kıyasla susuzluğa daha dayanıklıdır. Az ama sık sulama Deve Tabanınız için yeterli olacaktır. Evinizin konumu, bölgenin nemliliği, ısısı, güneş alıp almadığı gibi çok çeşitli faktörler Deve Tabanı başta olmak üzere tüm bitkilerin su ihtiyacını değiştireceğinden bir bitkinin ne kadar suya ihtiyacı olacağını en iyi siz bilebilirsiniz. Bununla birlikte, genel bir yorum yapmak gerekirse, Monstera az ama sık sulanmayı tercih edecektir.

monstera - deve tabanıa
monstera – deve tabanı

Toprağı kurudukça sulamanız önerilebilir. Eğer toprağı elinizle kontrol ettiğinizde kuruyup kurumadığını anlayamıyorsanız, saksı dibine bir kurşun kalem batırıp bırakabilirsiniz. Kalem iyice kuruduğunda toprak kurumuş olacaktır. Şunu da söylemekte fayda var ki, Deve tabanını suladıktan sonra saksı dibinde kalan fazla suyu boşaltmalısınız. Saksı dibinde fazla su kalması, bitki köklerinin fazla suya maruz kalmasına ve çürümesine neden olacaktır. Kullandığınız suyun çeşme suyu olmamasına, çok sıcak ya da çok soğuk su yerine dinlendirilmiş, oda sıcaklığında bir içme suyu kullanmaya özen göstermelisiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Akdeniz Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? | 2021

Monstera çiçeğinizi çoğaltmak için bitki köklerini ayırma yöntemini kullanabilirsiniz. Ayırdığınız kökleri yeni bir saksıya dikip can suyunu vererek yeni bir saksı Deve Tabanına kavuşabilirsiniz. Kolay ve zahmetsiz olan bu yöntemde bitki köklerine zarar vermeden ayırmaya özen göstermelisiniz.

Yazar: Çağla ABDAN

Bir önceki yazımız olan Hiç Bitmeyen Önü Düğmeli Etek Modası | 2021 başlıklı makalemizde düğmeli deri etek, düğmeli etek ve düğmeli süet etek hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri | 2022

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri Son zamanlarda daha fazla çift kendi düğün planlama süreçlerinde rol üstleniyor …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.