Home / Saç / Mükemmel Saç Kesimine Sahip Olmanın Sırları
Kalp şeklinde yüzler için
Kalp şeklinde yüzler için: Kalp şeklli yüzler için saçlar yumuşak saçak halinde ve eşleştirilmiş uzunlukta bu şekilde ve buna yakın modeller olabilir.

Mükemmel Saç Kesimine Sahip Olmanın Sırları

Saç tipinin hoşunuza gitmesinden daha önemlisi hangi saç şeklinin, hangi saçın size yakışacağı daha önemlidir. Bu nedenle yüz şeklinize uyumlu saç kesimine sahip olmanız gerekir…
Bu sonbaharda yeni bir saç modeli yaptırmak istiyorsanız. Sizlere bir saç modeli kesiminde karar kılmadan önce dikkate alınması gereken, dünyaca ünlü saç uzmanları da, bilinmesi gereken bu önemli detayı şu şekilde açıklıyorlar; saçınıza uygulanacak model kesinlikle yüz şeklinize göre işin uzmanı tarafından belirlenmelidir. Yüzünüzü ön plana çıkartacak ve üzünüzde belirgin güzel yerlerinizi açığa çıkartacak ve görünmesini istemediğiniz yerlerde ise saçınız size bir kamuflaj olacak. Bu strateji ile yüz şekillerine göre kesilmiş saç modelleri için galerimizi inceleyiniz.

Yüzünüz yuvalak ise hacimli saç ile oval olmalı
Yüzü yuvarlak olan kadınlar yüzlerini oval yapacak saç modelini tercih etmelidirler. Yuvarlak yüzlü olan bayanlar için başın üzerinde hacimli olan saçlar önerilmektedir. Bu anlamda asimetrik saç kesimleri yüzünüzü oval gösterecektir. Ayrıca saçlarınız içinde bakım yapmayı unutmamalısınız. Yüzü yuvarlak olan kadınların saçları omuz hizasında olmalıdır. Fakat saçlarınız kısa ise üzülmenize gerek yok, çeninizin hizasından aşağı doğru kat kat kestirerek yuvark olan yüzünüz için süper bir saç elde edebilirsiniz. Böylece saçlarınız genişleme yapar ve yelecikler yüzünüzün dahada ince gözükmesine olanak verir. Ek olarak uzun akıcı buklecikler ve dalgalı saçlarda süper bir görüntü yansıtacaktır. Saç uzmanları; kulak yüksekliği bir at kuyruğu yapmanında yuvarlak olan yüzü oval gözükmesine yardımcı olacağını söylemektedirler. Böylece saçlarınızı ikiye ayırarak geriye yapıştırın ve kulağınızın üstünden bir mesafeden at kuyrugu şeklinde yapın.

Yuvarlak yüzlü kadınlar için saç şekli
Saç modelinde yuvarlak yüzlü kadınların araştırması gereken şudurki; nasıl daha uzun ve ince görünürüm? Dar bir siluet yaratmanın en iyi yolu daha uzun asimetrik bir bir etki oluşturmak için uzun kesimler önerilmektedir.

Oval olan yüzler için yumuşacık dalgalar
Oval yüzü olan kadınlar doğuştan şanslı olsalar gerek ister spor tarzı, isterse klasik, isterse modern her çeşit stili kullanabilirsiniz. Düz, uzun, kısa, kıvırcık, dalgalı, açık. Fakat en güzeli hangisi diye sorarsanız omuz hizasında uzunluğu ve saçınızıda ortadan ayırmak süretiyle yumuşacık dalgalar yapmak ve bu dalgalarında daha büyük dalgalar olmasına olanak vermek, romantik bir etkileşim yapacaktır. Bukleleri belirgin hale getiren spreyler kullanabilirsiniz. İlaveten omzunuzun biraz üstünde kesilmiş saçlarınız iç tarafa ve dış tarafa karışık bir biçimde şekillenmesi içinde süper görüneceksiniz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 Saç Trendleri; sıcak renkler neler
Oval şeklinde yüzler için saç şekli
Oval şeklinde yüzler için saç şekli;
Oval yüz şekli belki iltifat olucak ama herhangi bir saç modeli ile çok yönlü çalışılabilecek düzeyde en güzel bayan yüz şeklidir. İnce saçlara dolgunluk sağlamak için cubukları kullanabiliriz. Minyon oval yüz şekline sahip kadınlar için saçların uzunluğunu vucüdlarının 1/3 ünden kısa tutması gerekmekte aksi halde çok kısa görünürler.

Kare yüzler içinde kıvırcık saç kesimleri olmalı
Kare surat ve uzun saçınız var ise, saçlarınızı aşağı doğru su gibi akıtabilirsiniz. Hassas dalgalar yüz şeklinizi ince gösterir. Çene hizasından aşağıda uzun saçlar yüz şeklinizi incelterek kare bir surat tipinden kurtulmanızı sağlayacaktır. Saç uzmanları kısa saçlı ve kare suratı olan bayanlara önerileri ise, biraz hile ile kıvırcık saç tipinden veya dalgalı saç seçiminden çene kemiğinde kesiminizi bitirin. Eğerki saçınız kendi kendine kıvırcık veya tekrar salgalı olmaz ise de üzülmenize gerek yok. Şimdi saç köpükleri kullanarak saçınızı kolay bir şekilde forma sokarsınız. Eğer saçlarınız uzun ise omuzlarınıza kadar düzleştirip, omzunuzdan aşağı tarafında dalga yapabilirsiniz. Ama dikkati biraz saçınızın uç taraflarına çekin.

Kare yüz şekline sahip kasınlar için saç şekli
Kare yüz şekline sahip kasınlar için saç şekli;
Kare yüz şekli güçlü bir çene hattını ifade eder. Ve aslında üstünde durulması gereken konuda budur. Peri kesim saç ile bunu vurgulamak yapılması doğru bulunan saç modelidir.

Kalp şeklinde yüzünüz var ise dolgun saçlar en iyi seçim olacaktır
Yüzünüzün alt kasımları dar ve üst kızımlarıda geniş ise kalp şekli olan bi surata sahipsiniz.
Kalp şekli yüzler için en iyi saç kesimi; saçınızı çene hizasına kadar düz bir şekilde indirip, çene hattı boyunca hacimlendirip ve aynı zamanda alnınızın bir kısımını saç modelinizle kapattırarak üstteki orantısızlıkları gidermeye çalışmak olacaktır. Saçlarınıza hacim kazandırmak için ise uzmanların tavsiyesi saç köpüğü uygulayarak işinizi bitirebilirsiniz.

Kalp şeklinde yüzler için
Kalp şeklinde yüzler için:
Kalp şeklli yüzler için saçlar yumuşak saçak halinde ve eşleştirilmiş uzunlukta bu şekilde ve buna yakın modeller olabilir.

Oval şeklinde elmas yüzler asla katlı kesim yaptırmamalıdırlar
Elmas gibi oval olan suratlara sahip kişilerin uygulaması gereken en iyi şey ise köşelik azaltmak olacaktır. Saç uzmanları da aynı şekilde katlı ve yuvarlak kesimli saç modellerinden kaçınmak gerektiğini üstüne basarak belirtmektedirler. Saçlarınızı mümkün olabildiğince uzun bir şekilde tutmak ve kulak hizası alt tarafından birazcık kat verip dalgalar ie hareket verip kullanılması. Bu yüz şekilleri için en mantıklı kesim bu olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2021 Trend Saç Modelleri

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.