Home / Saç / Organik Saç Boyası
Organik Saç Boyası
Organik Saç Boyası

Organik Saç Boyası

Organik saç boyası hakkında bilgiler. Organik saç boyasının faydaları ve neden organik saç boyası seçmemiz gerektiği hakkında bilgiler veriliyor…

Son yıllarda her şeyin her ürünün organik olanından söz edildiğini duyuyoruz. Meyvelerin organik olanı, sebzelerin organik olanı böyle uzayıp gidiyor. Tabi saç boyalarının da organik olanı var. Mesela soğan kabuğu ile renk verilmiş saçlar tamamen organik saç boyasıyla boyanmış olur. Eskiden insanların çoğu böyle şeylere itibar etmezdi.

Giyeceklerimiz olsun yeni çıkmışsa beğeniliyorsa malzemesi nedir, boyası nedir düşünmeden alınırdı. Ayakkabı yine ayni yeni model ise değişik ise birde modaya uygunsa hiç düşünmeden alınırdı. Oysa artık öyle değil, zamanla bazı konularda tecrübe sahibi olduk bazı şeyleri öğrendik. İnsan haliyle bilgi sahibi oldukça görüşleri kararları değişebiliyor. Artık eskiye göre daha bilinçli tüketiciyiz. Beğensek bile sağlığa zararlı olduğu şüphesi var ise almıyoruz. Tabi bu konuda üreticilerde değişti.


Üreteceği ürünün mümkün olduğu kadar doğal olanını üretiyorlar. Bütün yiyeceklerimizde içeceklerimizde doğal olanı organik olanı arıyoruz. Giyeceklerimizde de ayni zararsız ürünlere yöneliyoruz. Cilt bakımı saç bakımı yine ayni düşünüyoruz. Üretici ne kadar doğal olanı organik olanı üretse de bizler bazen yinede bitkilere yöneliyoruz. Soğan kabuğu ile saç boyama bunlardan sadece bir tanesidir. Çok güzel bir renk verir. Ayrıca farklı bitkilerden de farklı renkler elde edebiliriz hatta kumaş bile boyayabiliriz.

Belki bazı kimseler bunlar eskiden yapılan kocakarı işleri diyebilir ama merak etmeyin bir süre sonra onların fikride değişecektir. Allahın bize büyük bir ihsanı olan bu kadar çeşitli bitkiler birçok alanda zaten kullanılıyor. Ne kadar büyük doğal bir eczane, doğal bir imalathane neler neler yapılıyor daha da neler yapılabilir. Ne kadar Allah’a şükretsek azdır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Sağlıklı Saçlar İçin Beslenme Programı
Organik Saç Boyası
Organik Saç Boyası

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.