Home / Saç / Permalı Saçlar İçin Bakım
Permalı Saçlar İçin Bakım
Permalı Saçlar İçin Bakım

Permalı Saçlar İçin Bakım

Permalı saçlara nasıl bakım yapılır? Saçlarımıza perma yaptıktan sonra ne tür bakımlar yapmalıyız? Permalı saçlara bitkisel bakım önerileri…

Dalgalı saçlara sahip olmak ve bu dalgalar çok uzun süre kalıcı olsun istiyor iseniz perma yaptırmak tam da size göre bir şey! Özellikle yağlı ve sağlıklı saçı olan bayanların sıkça tercih ettiği perma, ortalama 3 ya da 4 ay formunda kalmaktadır. Kimyasal malzemeler kullanılarak yapılan perma işlemi saçınızda kurumaya sebep olacağından öncelikle kuru saçı olan kişilerin perma yaptırmadan önce bu sorunlarına çare bulmaları önerilmektedir.

Peki, perma yaptırdıktan sonra saçlarımıza nasıl bakım yapmalıyız?
– Öncelikle permalı saçlar yıkanır iken köklerine çok baskı uygulanmamalıdır ve haftada 3 defadan fazla saçlarınızı şampuan ile yıkamayınız.
Sıcak Yağ Bakımı: Bu bakım türünü kullanarak saçlarınız yağlı olmaya devam edecek, perma da saçınızda daha uzun süre kalabilecektir. Sıcak yağ bakımında saçlarınıza uygulamak için zeytinyağını birazcık ısıtarak parmak uçlarınız ile saç köklerinize uygulamanız yeterli olacaktır. Yağı sürdükten sonra 2 ile 3 saat arası saçlarınızı yıkamadan streç film ile sararak bekletin. Saçınızda bulunan yağ tanelerini temizlemek için ise permalı saç şampuanlı kullanmanız yeterli olacaktır. Zeytinyağı kullanmak istemez iseniz badem yağı de besin değeri yüksek bakım yağı olarak kullanılabilir.
Deri Besleyici: Eğer saçlarınıza yağ ya da kuaför bakımı uygulamak istemez iseniz, deri besleyici saç kremlerini kullanmanız da yeterli olacaktır. Saç kremi saçlarınızın yağlanarak yumuşamasını doğal olarak kırılmaların azalmasını sağlayacaktır.
Düzenli Bakım: Permalı saçlarınız zaman içerisinde kuruma ile karşılaşabileceğinden perma yaptırdıktan bir ay sonrasında iki haftada bir kuaförünüze giderek deri besleyici bakımı yaptırmanız önerilmektedir.
Saçlarınız Zarar Gördüyse: Perma saçlarınıza zarar verdi ve geri döndüremiyor iseniz saçlarınızı kestirerek yeni bir modeli denemeye koyulun. Eğer saçlarınızdan memnun iseniz ve saçlarınızda kuruma oluşmamış ise bile yılda en fazla 3 kere perma yaptırmalısınız.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kısa Saçlar İçin Okul Saç Modelleri

Kıvırcık saçlara sahip olmak özel günlerde değil; her zaman olsun istiyor iseniz, perma yaptırmaya karar verebilirsiniz. Fakat perma yapımı sırasında kullanılan amonyak’ın cildinize olumsuz bir etkisi olup olmadığını da perma yaptırmadan önce bir dermatolog ile görüşerek öğrenin. Saçlarınızın kurumasına sebep olacak olan perma, sonrasında bakım yaptırılmasını gerektiren bir işlemdir. Bunu da göze alarak karar verin.

Permalı Saçlar İçin Bakım
Permalı Saçlar İçin Bakım

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.