Home / Aşk & İlişkiler / Pırlanta Yüzük ve Tektaş Yüzük Nasıl Seçilir? | 2021
Pırlanta Yüzük ve Tektaş Yüzük Nasıl Seçilir?
Pırlanta Yüzük ve Tektaş Yüzük Nasıl Seçilir?

Pırlanta Yüzük ve Tektaş Yüzük Nasıl Seçilir? | 2021

Pırlanta Nedir? Tektaş Yüzük Pırlanta Mıdır?

Pırlanta, olağanüstü parlaklığa sahip olan elmas veya değerli başka taşların kesimi ile elde edilen bir taştır. Pırlantanın şekli bir koniye benzer. Pırlantanın kelime kökeni Yunan dilinde adamas kelimesine dayanır ve “fethedilemez” anlamında kullanılır. Elmasın sağladığı sertlik ve dayanıklılık pırlantanın dayanıklı yapısını ortaya koymaktadır.

Tektaş yüzükler, elmasın kesiminden oluşan pırlanta ile ortaya çıkmaktadır. Romantik çiftler sevgilerini taçlandırmak için tektaş yüzüğe başvurmaktadır. Nişan yüzükleri, evlilik teklifi yüzüğü ve Sevgililer Günü hediyelerinin baş tacı pırlanta tektaş yüzüklerdir. Sizin için pırlanta ve tektaş yüzük hakkında bilmeniz gerekenleri derledim.

Pırlanta Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Pırlanta Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Pırlanta ile Elmas Arasında Fark Var Mıdır?

Elmas ile pırlanta arasındaki fark her zaman merak edilmiştir. Aslında ikisi farklı şeyler değildir ancak eş anlamlı kelimeler de değildir. Elmas, mücevherde kullanılan değerli taşın adıdır. Ancak Pırlanta elmasın kesimini ifade etmek için kullanılmaktadır. Pırlanta, en önemli elmas kesimidir. Gündelik hayatta genelde kadınların parmaklarında gördüğümüz yüzük pırlanta kesim elmas olarak bilinir.


Pırlanta Yüzük Suya Girer Mi?

Pırlanta yüzüğünüz varsa suyla çok haşır neşir olduğunuzda takmamanız sizin için daha hayırlı olacaktır. Özellikle yaz mevsiminde denize veya havuza girdiğinizde parmaklarınız su içinde kaldığından küçülecek bu nedenle yüzüğün parmağınızdan kolayca çıkmasına sebep olacaktır. Balayı gibi bir tatilde çılgınlar gibi yüzüğün peşine düşmektense güvenilir takı kutunuzda taşımanız sizin için daha iyi olur.

Havuzda veya bulaşık yıkarken parmağınızda yüzüğünüz duruyorsa çıkarmanız, yüzüğün uzun ömürlü yeni görünümünü koruyacaktır. Klorlu su, yüzüğün halkasının rengini değiştirir. Arkadaşlarınız yüzüğünüzü gördüğünde ucuzluktan aldığınızı düşünmesin öyle değil mi?

Pırlanta yüzükle denize, havuza girmemeniz önerilir
Pırlanta yüzükle denize, havuza girmemeniz önerilir

Gerçek Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır?

Gerçek bir pırlanta yüzüğe sahip misiniz? Bunun gerçekliğini test ettiniz mi? Eğer sevgiliniz veya erkek arkadaşınız size yakın zamanda pırlanta tektaş yüzük hediye ettiyse ve içinizde gerçekliğine dair merak varsa sizin için derlediğimiz test etme yöntemlerine bakın.

Gerçek pırlanta yüzüğü anlama yöntemleri
Gerçek pırlanta yüzüğü anlama yöntemleri

Su Testi: Normal büyüklükte bir bardak bulun ve sonuna kadar suyla doldurun. Tektaşı dikkatlice bardağa bırakın. Değerli taş batarsa, gerçek bir elmas. Suyun altında veya yüzeyinde yüzüyorsa, ellerinizde sahte bir yüzük var. Gerçek bir elmasın yoğunluğu yüksektir, bu nedenle su testi, taşınızın bu yoğunluk seviyesine uygun olup olmadığını gösterir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kadınların erkeklerde beğendiği topuz saç modelleri

Üfleme Testi: Üfleme testi için, elması veya yüzüğü iki parmağınız arasında tutun ve üzerine hava üfleyerek nefes alın. Nefesinizdeki nem ve ısı nedeniyle elmas üzerinde hafif bir sis oluşacaktır. Üflediğiniz nefesiniz hemen dağılırsa, elmas gerçektir. Üflediğinizde hava buharının dağılması birkaç saniye sürerse, muhtemelen sahte bir elmastır.

Ayar ve Montaj Kontrolü: Bir pırlantanın yüksek fiyat etiketi nedeniyle, gerçek bir pırlanta yalnızca yüksek kaliteli mücevherler içinde ayarlanır. Örneğin, beyaz altın, platin, sarı altın, serme veya yan taş ayarı ve hale ayar halkaları gibi malzemelerde gerçek bir elmas yerleştirilecektir. Ayarın gerçekten açıklandığı gibi olup olmadığını görmek için, işaretler için halkanın merkezinin içine bakın. Örnek olarak, 10K, 14K ve 18K banknotları kullanılan altın türünü gösterir. PT ve Plat işaretleri platini belirtir. 585, 770, 900 ve 950 gibi bir sayı görürseniz, bunlar platin veya altını da gösterir.

Isı Testi: Elmaslar inanılmaz derecede güçlü malzemeden yapılmıştır ve yüksek ısıya tepki vermez. Bunu test etmek için bir bardak alın ve soğuk suyla doldurun. Taşı tutmak için bir dizi kat veya yanmaz eldiven kullanın. Taşı çakmakla yaklaşık 40 saniye ısıtın, ardından taşı doğrudan soğuk suya bırakın. Taş kırılırsa, daha zayıf bileşenlerden yapılmıştır ve gerçek bir elmas değildir. Gerçek bir elmas hiçbir tepki göstermez.

UV Işığı Testi: Bir elması farklı bir şekilde test etmek için, onu bir UV ışığının altına yerleştirin ve reaksiyonu izleyin. Çoğu elmas mavi renkli bir parıltı yayar, ancak hepsi değil. Bazı elmaslar UV ışığı altında parlamaz. Bu nedenle, taş parlamazsa, sonuçlar mutlaka onun sahte bir elmas olduğunu göstermez. Bu test kesin olmadığından, bir elmas uzmanının veya kuyumcunun taşı test etmek için gelişmiş ekipmanlarını kullanmasını sağlamak en iyisidir.

Nokta Testi: Düz bir yüzeye beyaz bir kağıt parçası yerleştirin ve bir kalemle küçük bir nokta çizin. Taşı düz tarafı aşağı bakacak şekilde noktanın üzerine yerleştirin. Elmasın sivri ucundan kağıda bakın. Değerli taşın içinde dairesel bir yansıma görürseniz, taş sahtedir. Taştaki noktayı veya yansımayı göremiyorsanız, elmas gerçektir. Gerçek bir elmas güçlü kırılma özelliklerine sahip olduğundan, ışık düz bir çizgi yerine farklı yönlere yansır. Bu nedenle doğal, gerçek bir elmastaki harfleri veya noktaları göremezsiniz.

Işıltı Testi: Işıltı testi, gözleriniz dışında herhangi bir ekipman gerektirmez. Söz konusu elması normal bir lambanın altında tutun. Işığın taştan nasıl yansıdığını izleyin. Elmastan yansıyan beyaz ışığın parlak parıltısını görüyor musunuz? Renkli ışık yansımaları da görüyor musunuz? Gerçek bir elmas, beyaz ışığı son derece iyi yansıtır ve olağanüstü bir ışıltı sağlar. Elmaslar ayrıca renkli ışığı veya ateşi muhteşem bir şekilde yansıtır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Sevgilinizin veya eşinizin sanal flörtü mü var ?

Tektaş Yüzük Modelleri Nelerdir?

Tektaş yüzük seçerken en uğraştırıcı kısım model seçimidir. Erkek arkadaşım bana gelişigüzel bir pırlanta ile çıkıp gelse hediyesinin veya evlilik teklifinin etkisi kısa süreli olabilir. Elbette aşk bir pırlanta ile ölçülmez ama güzel bir yüzüğü ömür boyu parmağımda taşımak isterim. Tektaş yüzük seçerken ne alacağına karar veremeyenler için birkaç modelin açıklamasını yazmak istedim. En beğenilen ve kaliteli duran modeller bunlar.

Prenses Kesim Pırlanta Yüzük

En popüler nişan yüzüğü şekillerinden prenses kesim pırlanta nişan yüzükleridir. Mükemmel parlaklık için keskin hatlara sahiptir. Dünyayı durduran anınızın merkezinde modern bir prenses kesim pırlanta yüzüğü aldıysanız arkadaşlarınıza fotoğrafını çekip atmaya başlayabilirsiniz.

Prenses Kesim Pırlanta Yüzük
Prenses Kesim Pırlanta Yüzük

Baget Tektaş Yüzük

Baget tektaş yüzük ince, uzun, dikdörtgen şekilli bir elmastır. Baget pırlanta yüzük kare şeklinde olabilir, ancak daha yaygın olarak uzun ve incedir. Bu yüzükler genellikle küçüktür ve bu nedenle genellikle nişan yüzükleri için yan taşlar veya sonsuzluk yüzükleri veya alyanslar için kullanılır.

Baget pırlanta yüzük
Baget pırlanta yüzük

Beştaş Pırlanta Yüzük

Beş Taş Pırlanta Yüzük, güzel bir göz alıcı yüzük oluşturmak için özenle seçilmiş beş elmastan oluşur. Bir Elmas 5 Taş Yüzük, sevgiyi her durumda göstermek için mükemmel bir hediyedir. Bir ilişkide beş yılı temsilen beştaş kullanılabilir. Tek taş pırlanta, nişan yüzüklerinin geleneksel taşı olduğu için, beş taşlı bir yüzüğün beş yıldır gelişen aşkı göstermenin mükemmel yoludur. Uzun ilişkiler bu yüzükle taçlandırılır.

Beştaş pırlanta yüzük
Beştaş pırlanta yüzük

Balerin Pırlanta Tektaş Yüzük

Gerçekten göze çarpan bir yüzük istiyorsanız, balerin pırlanta yüzüğü bunu oldukça karşılayacaktır. Bu ayardaki yüzük, ışıltılı bir şekilde dışa doğru hizalanmış bir Baget elmas halkasına sahiptir. Çekici ve eşsiz bir görünümle hediye alan kadınların aklını başından alabilir.

Balerin Pırlanta Yüzük
Balerin Pırlanta Yüzük

Elmas Karatı Nedir?

Karat, bir elmasın boyutunu değil ağırlığını belirtir. Karat ağırlığı, yuvarlak pırlanta, prenses, armut, oval, markiz, zümrüt, baget veya kalp gibi farklı pırlanta şekillerinde farklı görünebilir. Bir elmas, daha büyük görünmeden daha yüksek bir karat ağırlığına sahip olabilir ve biri diğerinden daha derin kesilirse, aynı karat ağırlığındaki iki elmasın boyutu değişebilir. Başka bir deyişle, karat ağırlığının boyutu belirtmek zorunda olmadığı anlamına gelir.

Boyutlar orantılılık amacıyla gösterilmiştir. Görüntüler gerçek karat boyutunu yansıtmaz.
Boyutlar orantılılık amacıyla gösterilmiştir. Görüntüler gerçek karat boyutunu yansıtmaz.

Yüksek Karat Daha Mı İyi?

Kendi başına alındığında, karat ağırlığı bir tektaş yüzük değerini belirlemez. Örneğin bir karatlık iki taş, berraklık, renk ve kesim dikkate alındığında fiyat olarak büyük farklılıklar gösterebilir. Bu anlaşıldığında, eşsiz kalitede büyük elmasların nadir olduğu açıktır. Yüksek karatı olan pırlanta her zaman daha değerli ve pahalıdır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Gerçekten aşık erkek nasıl davranır? İşte Kanıtları!

1 Karat Tektaş Ne Kadar?

Genel olarak tüketiciler, 1.00 karatlık tektaş satın alırken dikkatli olmalıdır. Mücevher kesiciler bazen 0,98 veya 0,99 ct elması karat aralığı başına daha yüksek bir fiyata yükseltmek için işgüzarlık yapabilir. (Bu tür elmaslar ağır bir yapıya veya şekle sahip olabilir). Ayrıca, eğer bir elmas 1.00 karatın biraz üzerinde ise, yeniden cilalama onu 1.00 karat işaretinin altına düşürebilir. Bu, değerinde maddi olarak bir düşüşe neden olacaktır.

Oldukça nadir olmasına rağmen, 1.00 karat işaretinin hemen altındaki elmaslar genellikle harika fırsatlar sunar. 1 ct elmaslarla aynı görünürler, ancak karat başına çok daha ucuzdur. Taşın kalitesi ve maliyetine göre fiyatında değişiklik olabilmektedir.

Pırlanta Tektaş Yüzük Seçerken Neye Dikkat Edilmeli?

Takı seçerken en büyük kararlarınızdan biri kaç karat pırlantayı satın alacağınızdır. Bu, bütçenizi, tarzınızı ve beklentilerinizi dikkatlice dengelemenizi gerektirir. Karatların bir elmasın boyutlarını değil, ağırlığını ölçtüğünü unutmayın. Bununla birlikte, karat ağırlığından yuvarlak bir elmasın boyutu hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Pırlanta seçerken 4C kuralına dikkat etmek gerekmektedir. Renk, kesim, berraklık ve ağırlık bu kurala göre fiyatı değiştirmektedir. Taş ne kadar büyükse, diğer üç C’nin de o kadar belirgin hale geleceğini unutmayın. Büyük bir taş, renk, berraklık veya kesmedeki eksiklikleri daha belirgin hale getirecektir. Bu nedenle, büyük taşların alıcıları rengi, berraklığı ve kesimi nasıl değerlendireceklerini anlamalıdır.

Evlilik Teklifi İçin Kaç Karat Pırlanta Uygun Olur?

Bir evlilik teklifi tektaş yüzüğü için, karat ağırlığıyla ilgili beklentiler genellikle elmas fiyatları gerçeğiyle çelişir. Seçeneklerinizi dikkatlice değerlendirin ve küçük pırlantalı yüzüklerin bile zarif ve ışıltılı olabileceğini unutmayın. Ayrıca, ağırlıktaki küçük değişiklikler arasındaki farkı söylemek zor olabilir.

Daha karmaşık tasarımlar ve ek vurgulu elmaslar ve değerli taşlar, yüzüğün fiyatını artırır. Bu nedenle, pırlantanızı bulmadan önce iyi bir karar vermek gerekmektedir. Örneğin, 1 ct pırlanta, evlilik teklifi yüzükleri için gelenekseldir. Bu karat büyüklüğünün popülaritesi nedeniyle, 1 ct elmaslar biraz daha küçük elmaslardan nispeten daha pahalı.

Evlilik teklifi için yüzük
Evlilik teklifi için yüzük

Aşağıda sizin de aldığınız tektaş yüzük modellerini yoruma yazın. Fiyatını ve pırlantanın alındığı mağazayı biliyorsanız tektaş pırlanta yüzük almak isteyenlere fikir vermiş olursunuz. Reklamlarda birkaç marka dışında hangi mağazadan alınacağını bilmeyenler olabilir. Hem en sevilen modeli de yazarsanız evlilik teklifi aldığımda tepkimi ona göre verebilirim 🙂 

Bir önceki yazımız olan İlk Buluşmada Kadınlar Ne Giymeli? | 2021 başlıklı makalemizde ilk buluşma bayan kombinleri, ilk buluşma kombinleri ve ilk buluşmada bayanlar ne giymeli hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

En İyi Anlaşan Burçlar

En İyi Anlaşan Burçlar Hangileridir? | 2021

En İyi Anlaşan Burçlara Dair Bilmeniz Gerekenler En iyi anlaşan burçları bilmeniz halinde, ruh eşinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.