Home / Makyaj / Pudra Nasıl Sürülür? Videolu
Pudra Nasıl Sürülür? Videolu
Pudra Nasıl Sürülür? Videolu

Pudra Nasıl Sürülür? Videolu

Makyaj yapmak güzellik adına en önemli uygulamalar arasında yer almaktadır. Kozmetik sektörünün özellikle son yıllardaki gelişmeleri makyaj malzemelerinin de çeşitliliğini ve kalitesini de artırmıştır. Makyaj malzemelerinin birçok kişi tarafından kullanım amacı güzelliğine güzellik katmaktan ziyade ciltteki lekeleri ya da kusurları kapatarak daha güzel bir görünüm elde etmektir. Bu amaçla kullanılan makyaj malzemelerinden başlıcası fondötendir. Fondöten ciltteki leke ve kusurları kapatarak daha güzel bir görünüm elde edilmesini sağlar. Fondötenin sabitlenmesi ve gün içerisinde uçmaması için pudra kullanılmaktadır. Pudra hakkında bilinen en yanlış bilgilerden birisi de pudranın lekeleri kapattığı bilgisidir. Oysa ki pudra leke kapatmak için kullanılan bir kozmetik ürünü değildir. Pudranın görevi ten makyajını sabitlemek ve gün içerisinde dağılmasını önlemektir. Pudra hakkında genel bir açıklama yaptıktan sonra pudranın cilde nasıl uygulanması gerektiğine bakalım.

Pudra’yı Doğru Sürmek; Pudra da dahil olmak üzere tüm makyaj malzemelerinin işlevlerini gösterebilmeleri için doğru bir kullanım gereklidir. Örneğin herhangi bir göz altı kapatıcısını tampon hareketler kullanarak uygulamayıp rastgele sürerseniz etkisini tam olarak göremezsiniz. Bu nedenle ürünlerin kullanım şekilleri oldukça önemlidir. Pudranın uygulama şekline gelince şunları söylemek mümkündür. Pudra, fondöten ya da herhangi bir kapatıcı ürün kullanmadan tek başına uygulanacaksa kesinlikle altına nemlendirici sürülmesi gerekmektedir. Aksi taktirde “cakey görünüm” denilen un kurabiyesine benzer bir görünüm elde edilme riski bulunmaktadır. Pudranın katman katman durmaması için de nemlendirici sürmek oldukça önemlidir.

Nemlendirici Kullanın; Nemlendirici sürülmediği zaman gün içerisinde pul pul bir görünüm sergilenebilir. Ayrıca pudra sürmeden önce pudraların özelliklerini bilmek gerekir. Pudralar toz pudra ve kompakt pudra olarak ikiye ayrılmaktadır. Toz pudralar çok fazla tercih edilmemektedir.  Bunun nedeni sürümünün çok kolay olmamasıdır. Fakat toz pudraların aydınlatıcı özelliğinin oldukça işe yaradığını da unutmamak gerekir. Kompakt pudralar ise dağılma riski olmadığından dolayı en fazla tercih edilen pudra çeşididir. Kompakt pudraların aydınlatma özelliği yoktur, bunun yerine kadifemsi bir etki bırakırlar.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Ombre Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?

Fırça ve Sünger Seçimi; Pudra sürümünde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi de fırça ya da sünger seçimidir. Fırçaların ince ve sert olması pudra sürümünü zorlaştırmakta ve başarısız sonuçlar elde edilmesine sebep olmaktadır. Süngerlerin ise plastik yapıda olmaması gerekmektedir. Plastik kokan ve ince tabakalı süngerler hem cilde hem de pudraya zarar vermektedir. Pudra sürerken dikkat edilecek bir başka konu ise pudranın belli bir noktaya sürülmemesidir.

Pudra tek bir noktaya toplandığı zaman katmanlaşma ve topak topak olmaktadır. Doğru pudra sürümü hafif hareketlerle yanağın iç kısmından kulaklara doğru olan sürümdür. Lekeleri kapatma amacı taşımadığı için tek bir noktaya toplanıp pudra sürülmesi oldukça yanlış bir tekniktir. Siz de pudra sürümüyle ilgili yazımızdan öğrendiklerinizi günlük makyajlarınızda ya da özel gün makyajlarınızda kullanabilirsiniz.

Pudra Nasıl Sürülür Videolu Anlatım

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.