Home / Makyaj / Ruj Rengi Nasıl Seçilir? 2016 Ruj Renkleri
Ruj Rengi Nasıl Seçilir?
Ruj Rengi Nasıl Seçilir?

Ruj Rengi Nasıl Seçilir? 2016 Ruj Renkleri

Ruj Rengi Nasıl Seçilir? Ruj Rengi Tercihine Etken Faktörler Nelerdir? Beyaz Tenli Hanımlar Hangi Ruj Rengini Kullanmalıdır. 2016 Ruj Renkleri!

Makyajın en göze çarpan‚ en çok dikkat edilmesi gereken unsurlarında biri de şüphesiz ki rujlar. Yapısı‚ kalıcılığı‚ duruşu kadar o rengin size uygun olup olmadığı da bir o kadar önemli. Bu yüzden ruj seçimi yaparken sadece onların renklerinin güzelliğine bakıp aldanmamalı‚ sizde hangisinin güzel duracağını da analiz etmelisiniz.

Ruj rengi seçimine etki eden temel faktör ten rengi. Esmer tene sahip bayanların ruj rengi daha soft tonlarda olmalıdır. Özellikle uçuk pembe tonları‚ daha koyu bir renk istiyorlarsa çok sert olmayan fuşyalar ideal olacaktır. Daha sıcak renkler esmer tenli bayanlarda her zaman iyi sonuçlar vermeyebilir. Bu yüzden sıcak tonları daha çok açık tene sahip bayanlara öneriyoruz.


Beyaz tenli bayanlar ruj seçiminde daha şanslı olarak değerlendirilebilirler. Öyle ki açık tenleri onlara daha fazla seçeneğe sahip olmalarını sağlıyor. Kırmızı tonlarını rahatça kullanabilecek olan beyaz tenli bayanlar aynı zamanda açık tonları da rahatlıkla kullanabilirler. Uzak durmaları gereken tek grup ise çok koyu tonlar. Beyaz bir ten üzerinde fazlaca koyu bir tonda uygulanmış olan ruj çok sert bir ayrıma‚ aykırı ve abartılı bir görünüşe sebep olacaktır. Bu yüzden kaçınmaları gereken grup koyu tonlar.

Gelelim buğday tenlilerin kullanacakları ruj renklerine. Buğday tenlilerin dikkat etmesi gereken şey kendi ten renklerinin birkaç tık üzerinde tonlar seçmeleri gerektiği. Ara bir ten rengine sahip oldukları için açık renkler ve kendi renklerinin yakın değerlerinde tonlar soğuk ve uzak bir görüntü verecektir. Özellikle pembe tonlarının orta ve biraz koyuları buğday tenli bayanların harika bir görüntü vermesine sebep olacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Dolce & Gabbana 2015 İlkbahar / Yaz Yeni Mat Rujları

Ruj renginin seçiminde en önemli etken ten rengi olsa da yapacağınız makyajın tonları ve niteliği de oldukça önemli. Bir diğer önemli olan ise o ruj rengi ile nasıl bir ortamda bulunacağınız. Örneğin gündüz makyajı yapıyorsanız koyu tonları hiçbir ren rengine uygun görmüyoruz. Gün ışığında kullanacağınız ruj renginin kendi dudak renginizi daha belirgin kılmaya yönelik olması yeterli olacaktır.

Bu yaz için 2016 Ruj Renkleri;

 

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.