Home / Genel / Saç Boyası Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar? | 2021
Saç Boyası Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?
Saç Boyası Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Saç Boyası Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar? | 2021

Saç Boyası Lekesi Nasıl Temizlenir?

Saç boyatmak kadınlar için olmazsa olmaz rutin işlemlerden birisidir. Düzenli olarak aylık saçlarını boyatan kadınlar için bu işlem evde yapıldığında can sıkıcı sonuçlara sebep olabiliyor. Vaktiniz kısa veya maddi nedenlerden dolayı boyanızı evde kendiniz yapacaksanız son derece dikkatli olmalısınız.

Vücudunuza veya eşyalarınıza bulaşan boyayı çıkarmak kolay olmayacaktır. Saç boyası halıdan nasıl çıkar şeklinde sorunlar ile karşılaşmamak için boyarken bazı hususlara dikkat etmenizde fayda var. Halı üzerine dökülen boya henüz kurumadıysa, büyük oranda lekeyi çıkarabilirsiniz. Bu nedenle böyle bir sorunla karşılaştığınızda acil müdahale etmeniz önemlidir. Sizin için saç boyası lekesi halıdan nasıl çıkarılır ve temizlenir sorusunun cevabını araştırıp paylaşıyoruz. Saçlarınızın güzelliğini temizlik derdiyle uğraşmadan tatmanız için yazımızı inceleyebilirsiniz.

saç boyası lekesi temizlemek için bilmeniz gerekenler
saç boyası lekesi temizlemek için bilmeniz gerekenler

Saç Boyası Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Saç boyası lekesi halıdan nasıl çıkar sorunuyla karşılaşmamak için boyanızı banyoda yapmanızı öneririz. Eğer oturma odası veya salonda yapacaksanız etrafı muşamba veya eski bir bezle kaplayarak halınıza boya dökülmeyeceğinden emin olunuz.


sac boyasi halidan nasil cikar 2

Halıdaki Lekeyi Çıkarma Yöntemleri

Boya halen nemliyse, alandaki boyayı sünger yardımıyla alın. Ardından deterjanlı ılık suyla temizleyin. Temizleme sırasında dairesel darbeler kullanın. Boya lekesini dağıtmamak için içe doğru hareket etmenizi öneririz. Bölgeyi boyadan tamamen arındırdıktan sonra kuru bir bezle nemini emdirin. Peki leke daha zorluysa saç boyası halıdan nasıl çıkar?

Boyayı ilk etapta fark etmediyseniz kuruyacak ve katılaşacaktır. Bu tür boya lekelerini bıçak yardımıyla kazıyarak halıdan uzaklaştırın. Geride kalan bölgeyi ise yine aynı şekilde ılık su ve deterjan yardımıyla temizleyin. Saç boyası lekesi halıdan nasıl çıkar diyecek olursanız ovmadan, üzerine baskı uygulayarak çıkar. Ovarsanız boya halının üzerinde dağılacaktır. Temizleme işleminden sonra nemli bölgeyi kağıt havluyla emdirerek kurutun. Ardından kuru bir bezle tampon uygulayın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm ve 5 Doğal Tarif

Boya Halıya Yeni Döküldüğünde Yapmanız Gerekenler

Temiz bir bezle mümkün olduğunca çok boyayı emdirin. Dökülen boyayı temizlemeye başlamadan önce, mümkün olduğunca kuruması için üzerine bir bezle bastırın. Bezi katlayın ve halının üzerinde sıvı kalmayıncaya kadar tekrar bastırın. Boyayı ovalamayın çünkü halıda yayılmasına ve daha derinlemesine emilmesine neden olacaksınız, bu da çıkmasını zorlaştıracaktır. Ayrıca halı liflerine zarar verme riskiniz de vardır.

Saç boyası lekesi halıdan nasıl çıkar diye merak edenlere; pek çok yöntem bulunuyor. Dikkat isteyen bu işlemi evde yaparken boyanın dağılmamasına özen göstermelisiniz. Deterjanlı suyu az miktarda boyanın üzerine dökerek bekletin. Deterjan boyaya nüfuz ederek halıdan ayrılmasını sağlayacaktır. Ardından merkeze yönelik dairesel hareketlerle temizlemelisiniz.

Tüm işlemleri tamamladıktan sonra ise elektrikli süpürgeyle vakumlayarak kalıntıları alabilirsiniz. Bu şekilde daha çabuk kuruyacak ve kalan boyaların tamamı gidecektir. Saç boyası halıdan nasıl çıkar hakkında vermiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda netice alamazsanız halı yıkama servislerinden profesyonel destek alabilirsiniz.

Halıdan Saç Boyasını Temizlerken Bilmeniz Gerekenler

Bir halıdaki saç boyası, ev sahibinin en kötü kabusu ya da en azından en kötülerinden biri olur. Saçlarınızı evde boyarken boya halınızın üzerine dökülme talihsizliğini yaşadıysanız, yapabileceğiniz en iyi şey hızlı hareket etmektir. Bir nokta testi yapıp elinizde bulunan temizlik maddeleri ile onu çıkarmaya çalışın. Leke üzerinde ne kadar erken çalışmaya başlarsanız, halınızın temizlenme olasılığını o kadar arttırırsınız.

Elbette, saç boyasıyla baş etmenin en iyi yolu, onları tutarken halı kaplı alanlardan kaçınmaktır. Boyanızı halılarınızdan uzak tutarak dökülen saçmalıkların bir daha olmasını engellemiş olursunuz. Biraz umutla, tek bir boya lekesinden kurtulmak için ne kadar çaba harcandığını öğrendikten sonra halılarınız açıkken boya yapmamanız gerektiğini deneyimleyeceksiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Ünlülerin Kuaförlerinin Uyguladığı Bitkisel Saç Bakım Maskeleri

Eğer halıdaki boyayı gideremediyseniz bir halı yıkama şirketinden yardım alabilirsiniz. Kimi zaman işin içinden çıkılmadığında uzmanına danışmakta fayda vardır. Halı yıkama şirketleri ellerinde bulunan özel leke çıkarıcılar ile kolaylıkla lekeyi çıkarabilirler.

Halı temizliği için kullanılan suyla temizleme yapan elektrikli süpürgeler işinizi görebilir. Lekenin çoğunluğunu aldığınızdan emin olduktan sonra suyla temizlik yapan elektrikli süpürgenizi kullanıp kesin çözüm bulabilirsiniz. Sizin için söylediğim yöntemler işe yaradıysa aşağıda yorumlarda belirtmeniz bana ve diğer evde saç boyası derdiyle uğraşan arkadaşlara yardımcı olabilir. Farklı bir yönteminiz varsa onu da bizimle paylaşmanızı isterim. Şimdiden kolaylıklar dilerim 🙂

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Aslan Burcu Kadınının Özellikleri Nelerdir

Aslan Burcu Kadınının Özellikleri Nelerdir? | 2022

Aslan Burcu Kadını Aslan burcu kadınları genellikle güçlü, özgüven sahibi, etkileyici ve lider ruhlu kişilerdir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.