Home / Saç / Saç Dökülmesi Sorununa Doğal Tedavi Yolları
sac dokulmesini durduran icin dogal tedaviler

Saç Dökülmesi Sorununa Doğal Tedavi Yolları

Eğer saç dökülmesi ve seyrekleşmesi sorununuz için doğal tedavi yollarını arıyorsanız, biz etkili bir çok tedavi yöntemi olduğunu öğrendik.Saçlarımız sağlık ve parlak olduğunda biz kadınlar için en büyük zaferdir.Ama bazen dönemsel olarak saç dökülmesi sorunu yaşarız özellikle mevsim geçişlerinde çok yaşarız.Ama bazende  genetik, dış etkenler, stres  ve beslenmeden  kaynaklı saç dökülmesi sorunu yaşayabiliriz.Bunu doğal yollar ile tedavi etmeye çalışabiliriz.Ama uzun süre saç dökülmesi sorunu devam eder ve dökülme daha da artarsa mutlaka uzaman bir doktordan yardım almalı, aslın saç dökülmesinin nedenlerini öğrenmelisiniz. Sonuçlara göre doktorunuz zaten size en uygun tedaviyi başlatacaktır..Ama şimdi  sizin için işe yarayabilecek saç dökülmesi için doğal tedavi yollarına bir göz atın.

1. DIYET

Yaptığınız dyetler cildinize, tırnaklarınıza ve saç dahil tüm vücudunuza yansımaktadır. eğer doğru beslenmiyor ve yeterli viataminleri mineralleri almıyorsanız saçınızın harika görünmesini ve gür olmasını beklemeyin.Bir çok diyet listesi saç dökülmesinin ana sebebidir.  Sağlıklı, parlak saçlar için anahtar besinleri seçin proteini, çinko, demir ve B12 bulunan besinler saç dökülme sorununa çok iyi gelir. Bu balık, yağsız et, bir sürü yeşil yapraklı sebzeler, bakliyat ve fasulye yemeniz gerektiği anlamına gelir.


2. STRESİ AZALTIN

Stres saç dökülmesine neden olabilir. Duygusal stres özellikle saç dökülmesini tetikler. Sakin olup stresle  başa çıkma zamanı zamanı, yoksa saç dökülmesi sorununu sürekli yaşayacaksınız. Biraz huzur zevk ve eğer meditasyon öğrenmek için araştırmalar yapın. Streslerinin kaynağını belirlemek ve bunları çözmek için çabalayabilirsiniz.

3. ISILI SAÇ STİLLERİNDEN UZAK DURUN

Eğer sağlıklı ve dengeli besleniyor ve stresli bir insan değilseniz, dökülmeye neden  saçınıza sürekli ısılı gereçler ile saçınıza şekil vermeniz olabilir.En az bir ay saçınızı dinlenmeye alın ısı veren saç şekillendiriciler den uzak durun. Eğer ısı kullanmanız gerekiyorsa, nazikçe kuförde kullanın. Düşük ayarlarını seçin ve kullanmadan önce saçınızı koruyucu ürünler kullanın.Haftalık saç bakım maskelerini yapmayı ihmal etmeyin.. Ve saç tarama ile ilgili kuralları hatırlayın – Geniş dişli taraklar ve yumuşak kıllar olanlar ile saçlarınız nemliyken tarayın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Trend Topuz Saç Modelleri

4. YIKAMA

Düzenli olarak  saçınızı yıkamanız gerektiğini unutmayın.Eğer her gün saçlarınızı yıkıyorsanız bundan vazgeçin,  2-3 günde bir saçınızı yıkayın g.Saçlarınızdaki yararlı olan yağlarda sık yıkandığında kaybolur.Buda saçınızın dengesini bozar.

5. MASAJ

Masaj iki kat yapın çünkü saç seyrelmesi tedavisinde büyük yollarından biridir saç bakım yağlarıyla kafa derisine yapılan masaj saç köklerini canladırmak ve beslemek için çok işe yarar.Bu ayrıca saç dersini  rahatlatıcı kafa derisi ve ikinci olarak kan akışına teşvik eder.

6. KIMYASAL TEDAVILER

Saç kaybında etkili olan birçok yardımcı ürün olduğu iddia edilir. Bu seçtikleri yol ise ürünün içindekiler listesinde için Minoksidil olması gerekir. Minoksidil Saç dökülme tedavisinde gelişme veren  FDA onaylı madde olduğu  “kanıtladı” . Minoksidil saç folikülünün boyutunu artırarak çalışır yani esasen, bu saç dökülmesi durmuyor ama iyi bir şekilde yedek saçların çıkmasına teşvik ediyor.

7. DİĞER TEDAVİLER

Saçlarınızın sağlıklı büyümeyi teşvik etmek için gereken temel içerikleri aldığınızdan  emin olun: Balık yağı, çinko, C vitamini, niasin (B3 vitamini) ve biyotin. Başka bir seçenek de, lazer tedavisidir. Bunlardan herhangi biri için, bir doktora gitmeli kesin sorunun nedenini öğrenmelisiniz.  Doktorunuz burada herkesi farklı bir şekilde tedavi edilebilir,  bir hormon dengesizliği veya başka hastalığa sahip etkenler bulabilir.

 

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.