Home / Saç / Saç Dökülmesine Karşı Evde Doğal Çözümler
sac dökülmesine karşı doağl çözümler

Saç Dökülmesine Karşı Evde Doğal Çözümler

Saç Dökülmesine Karşı Doğal Çözüm Önerileri

Saç dökülmesine çözüm olarak doğal kür tarifleri arasında, ballı ve zeytin yağlı saç maskeleri gelir. Ayrıca zeytin yağı ve hindistan cevizi  yağı ile yapacağınız saç maskesi saç derinizi besler ve yeni saçların çıkması için saç derisini güçlendirir.

Saç dökülmesi mevsimsel arası geçiş döneminde daha çok artar.Sonbahar kış mevsimine girerken saç dökülmesi sorunları  yaşayanlar için evde yapabilecekleri doğal çözüm önerilerini araştırı.Uzman doktorlara göre gün için 50-100 arası saç telinin dökülmesi normal olarak değerlendirilir fakat bu oran belirli bir oranda artığında mutlaka nedenleri araştırılıp önlem alınmalı.Yoksa kısa sürede kellik problemleri ile karşılaşabilirsiniz.Bunun yanında evde kendiniz doğal saç bakım kürleri yapabilir saç dökülmesini zamanla azaltıp durdurabilirsiniz.Ama çok yoğun dökülmelerde ilk olarak Doktora danışmalısınız.

Saç bakımınızı haftalık olarak yapmalısınız,çok kirli ve yıpranmış, boyadan zarar görmüş saçlarda çok dökülür, saçlarınız severek onlara iyi bakmalısınız.Evde yapacağınız bakım kürleri saçlarınızı dışarıdan gelen zararlı etkilere karşı koruduğu gibi aynı zamanda beslenmesini, nem oranını korumasını sağlar.Sağlıklı ve canlı saçlarda dökülme oranı da çok azdır.Günde belirli sayıda dökülen saçlardan tedirgin olmanıza gerek yok.Saçlar dökülerek kendini yeniler .Burada dikkat etmeniz gereken aşırı saç dökülmeleri.


Saçlar dönem dönem kendini yenilemek içinde dökülmektedir. Evde hazırlayacağınız bakım kürleri ile saç dökülmesine karşı doğal yöntemler sayesinde bir nebze de olsa saç sağlığınızı olumlu şekilde destekleyebilirsiniz. En azından değişim sürecinde yeni çıkacak saçların daha kuvvetli bir yapıya sahip olmalarını da bu kürler ile sağlamanız mümkündür. Saç dökülmesine karşı doğal yöntemler arasında ilk başta zeytinyağı ile hazırlanan kürler gelir. Zeytinyağının yapısında ki zengin içerik sayesinde saçlarınızı besleyebilirsiniz. Zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı ile hazırlayacağınız karışımla, saç derinize masaj yapabilirsiniz. Masaj ile derideki kan dolaşımını arttırarak, saç köklerini canlandırma işlemi kolaylıkla uygulanabilir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Mevsimsel Saç Dökülmesi Nasıl Engellenebilir? | 2021

Saç dökülmesine karşı doğal öneriler ve saç dökülmesine çare ev yapım kürler ve serum için buraya tıklayınız.

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.