Home / Saç / Saç Kırıkları İçin Ne Yapmalı?
Saç Kırıkları İçin Ne Yapmalı?
Saç Kırıkları İçin Ne Yapmalı?

Saç Kırıkları İçin Ne Yapmalı?

Saç kırıklarım için neler yapmalıyım? Saçlarda kırık nasıl önlenir? Saç kırıklıkları için tavsiyeler, öneriler ve bitkisel çözümler anlatılmaktadır…

Saçlar bayanların en çok önem verdiği şeylerden birisidir. Çünkü bayanların görüntüsünü olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerden birisidir saçlar. Hal böyle iken saçların bakımları da düzenli olarak yapılmalı ve özellikle saç kırıkları için çeşitli önlemler alınmalıdır. Bizler bu yazımızda saçlarınızda oluşan saç kırıkları için neler yapabileceğinizin bir listesini hazırlamaya çalıştık ve bunu da öneriler şeklinde sizlere sunacağız.

Saç Kırıklarım İçin Neler Yapmalıyım?
– Sizlere vereceğimiz ilk ve en önemli tavsiye yeyip içtiklerinize çok dikkat etmenizdir. Çünkü yeyip içtikleriniz sağlıklı olursa saçlarınız da bundan nasibini alır ve saçlarınıza fazladan bakım yapmak zorunda kalmadan doğal bir şekilde saçlarınıza bakım yapmış olursunuz.
– E vitamini yönünden zengin yiyecekler tüketmeniz saçlarınızın güçlü olmasını sağlayacak ve bu sayede saçlarınız hem canlı görünecek hem de saçlarınızın ucu kırılmayacak.
– Bunun yanında Omega 3 yönünden zengin balıkları yemeklerinizde tercih etmeniz de sizlere saç bakımı alanında son derece kolaylık sağlayacak ve saçlarınız kırılmadan dökülmeden onları sağlıklı bir şekilde beslemiş olacaksınız. Çünkü saç besinini içeriden beslenirse yani sizin yeyip içtiklerinizden alırsa daha sağlıklı ve parlak olma olasılığı artar, uçlarda kırılma olasılığı ise azalır.
– Saçlarınızdaki kırıkların kolay bir şekilde ortadan kalkmasını istiyorsanız saçınızı en az ayda iki kere düzenli bir şekilde kesmeye çalışın. Bu sayede güçsüz olan saçlarınızın uçları uzadıkça daha da güçlenecek ve sağlıklı bir hal alacaktır.
– Duş alırken saçınıza kremi sürdükten sonra geniş dişli bir tarakla taramanız ve saçınızdaki kırışıklıkları açmanız gerekiyor. Bunun için kesinlikle sık kıllı fırça kullanmayın. Bu sayede saçınız hırpalanmadan açılmış olacak ve saçlarınız kırılmayacak.
– Saçlarınızın kırılmasını istemiyorsanız banyodan çıktıktan sonra saçınızı havluyla sertçe kurutmak ya da saç kurutma makinesi kullanmak yerine daha yumuşak hamlelerle kurutmanız da saçlarınız kırılmaması için sizlere yardımcı olacak uygulamalardır.
– Saçlarınızı yıkarken ve kurularken ona çok nazik davranmalı ve özen göstermelisiniz. Saçınızı ve saç diplerinizi yıpratacak uygulamalardan uzak durmanız gerekiyor.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Zeytinyağının Saça Zararları
Saç Kırıkları İçin Ne Yapmalı?
Saç Kırıkları İçin Ne Yapmalı?

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.