Home / Saç / Sonbahar / Kış Saç Modeli ve Kesimleri | 2021
Sonbahar / Kış Saç Stil ve Kesimleri
Sonbahar / Kış Saç Stil ve Kesimleri

Sonbahar / Kış Saç Modeli ve Kesimleri | 2021

Sonbahar/ Kış Modası Saç Modelleri

Yeni sezon için yeni saç modellerini denemek ister misiniz? Her mevsimin kendine uygun saç modeli var. Biz kadınlar trend olan şeyleri yaptırmaya bayılırız. Saçımız pahasına olsa bile! Saç stilleri arasından kendimize ve modaya yakışan modeli uygulamak o kadar da zor değil. Biraz cesaret etmek ve kaliteli bir saç uzmanına kendimizi emanet etmekten başka biz durum yok…

Yaz bitti ve yeni sezon için saç görünümünü değiştirmenin tam zamanı. Havuzlar, güneş, su, kum, deniz ve klor saçlarımıza yeteri kadar zarar verdi. Yılın trend saç kesimleri ile saçınızı sağlıklı göz alıcı hale getirebilirsiniz. Bunun için bu sonbahar ve kış saç model ve kesim trendi olanları öğrenmenin zamanı geldi. Sizin için bu yazımızda saçların modasına değineceğiz.

Kış Saç Modası
Kış Saç Modası

Pixie Saç Kesimi

Kısa pixie saç kesimi 1960 yıllarda kadınların hayatına girdi. Ve o yıllardan beri hiç moda dışında olmadı. Pixie saç modeli için, ustura ile kısacık kesilip yumuşak katlar verilmesi gerekmektedir. Bu şekilde oldukça feminen bir saç stili dikkatleri çekiyor. Hafif doğal dalgaları da pixie kesim modeli için kullanabilirsiniz.


İyi bir saç kesimi yaptırmanız ve saç stilini düzenli bir şekilde kestirmeniz pixie kısa saç stilinizi harika gösterecektir. Saçlarınızı doğal olarak kurumaya bırakın veya çok kısa süre fönleyerek parmak uçlarınız ile şekil verin. Saçlarınıza şekil verebilmek için şekillendirici sprey kullanabilirsiniz. Pixie saç stili dikkatleri yüzünüze ve gözlerinize çekecektir. Bu yüzden güzel bir makyaj yaptığınızda sizden çekicisi olmayacaktır.

Pixie kesim bir sürü kişilik kazandırır. Bu, cesur, feminen, masum, bebeksi gibi kişilik görünümleridir. Boyun kısmı açık kaldığından çok çekici olduğunuz gözlerden kaçmayacaktır. Ancak, yüzünüzdeki her ayrıntıyı vurgulayan bu kesim, küçük yüz şekilleri olan ve yumuşak yüz hatları olan kadınlar için ideal bir saç kesimidir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Güzelliğinizi Ortaya Çıkaracak 5 Saç Kesim Modelleri
Pixie Saç
Pixie Saç

Asimetrik Saç Kesimi

Eğer uzun saçlarını kestirmek istemiyorum diyorsanız sadece saç uçlarını kestirin. Özellikle ucuna işaretlenmiş şekilde ombre ışıltılar ekletin. Asimetrik biçimde kesilmiş ve uçları farklı renkte olan saçlar oldukça şık bir görünüm kazandıracaktır. Yüzünüzün aydınlanması saçınızın kesimine öylesine bağlıdır ki yeni bir tarz denerseniz bunu hemen fark edeceksiniz. Etrafınızdakilerin size olan bakışı ve iltifatları da değişiklik gösterecektir.

Saçların asimetrik olması biraz asi bir hava katmaktadır. Olgun bir kadınsanız sizi daha da genç gösterecektir. Eğer genç bir kadınsanız cesur olduğunuz saçlarınızın enerjisi sayesinde etrafa yayılacak. Sonbahar ve kış saç trendine giriş yapmak işte bu kadar kolay sizin için.

Asimetrik Saç
Asimetrik Saç

Kahküllü Saç Kesimi

Unutmamak gereken bir başka saç kesimi ve modeli ise size çok baştan çıkarıcı ve gizemli bir hava verecek düz saç kesimleri kullanmak. Düz saçın tekdüze görünümünü ortadan kaldırmak ise kahküllü saç kesimi ile mümkün olur. Bu saçlar ile sonbaharda “patlama” yapabilirsiniz. Özellikle gözlere kadar inen düz kahküllü saç kesimleri kışın vazgeçilmez saçları arasında. Röfle ile saçlarınıza renk katıp kahküllerin ışıltılı görünümünü ortaya koyabilirsiniz. 

Kahküllü saç için dikkat etmeniz gereken en önemli özellik ise alın genişliğidir. Eğer alnınız dar ise kesinlikle kahküllü saç trendine takılmayın olan saçlarınıza olacaktır. Ben kahkülü çok sevmeme rağmen dar bir alın yapısına sahip olduğum için bu kesimi kullanamıyorum. Oysa kışın bere altından sarkan saçlar öyle cool görünüyor ki… İçimde ukde kalmaya devam etse de bana yakışmayan bu trende katılamıyorum maalesef.

kahküllü Saç
kahküllü Saç

Saç boya rengini seçerken, doğallık kurallarını unutmadan  saçlarınıza ışıltılar ve doğal vurgular ekleyin. Eğer genç ve doğal görünmek istiyorsanız Kahverengi, kestane gibi renkleri tercih edin, çikolata, kırmızı ve derin siyahlara veda edin.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Cara Delevingne en iyi saç modelleri

Sonbahar- kış saç modellerine gelince ; at kuyruğu tercih edebilirsiniz ofis veya okula gitmek için her sene moda olan bir saç modeli.Atkuyruklu saç modelleri ile asla demode görünmezsiniz. Rahat ve kadınlar için en kolaydır. ; Bir sosyal etkinliğe ve özel güne giderseniz topuz saç modelleri, yüksek  balerin topuzu ya da örgü topuzları kullanabilirsiniz.

Saç Modeli ve Kesimlere dair aklınıza takılanları bizimle paylaşabilirsiniz. Saç Trendine dair eklemek istediklerinizi bizimle paylaşmak için yorumlar kısmını kullanmayı unutmayın 🙂

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.