Home / Saç Bakımı / Saç Telleri Nasıl Kalınlaştırılır
sac-telleri-nasil-kalinlastirilir

Saç Telleri Nasıl Kalınlaştırılır

Türkiye genelinde özellikle birkaç senelik dilim içerisinde saç dökülme oranlarında çok belirgin bir yükselme yaşandı. Bundaki önceki sebeplerden birisi de yine takdir edebileceğiniz üzere saç tellerinin güçsüzleşmesi ve akabinde incelmesi olarak nitelendirilebilir.

Saç telleri, güçlü olduğu takdirde kırılmaya başlı kopmalar ya da güçsüzleşmeler neredeyse sıfıra iner. Dolayısı ile bu da beraberinde ilgi çekici seçenekleri getirir. Saç tellerini kalınlaştırmak konusunda ideal bilgileri sizlere sunma yoluna gideceğiz.

Saç Tellerini Kalınlaştırma

Saç tellerini kalınlaştırmak için yapacağınız bakım çok önemlidir. Özellikle saç tellerine doğrudan etki eden belli başlı seçenekler söz konusudur.


Yumurta

Yumurtayı tek başına saç diplerinize kadar sürmek çok önemlidir. Her gün 1 – 2 adet yumurtayı iyice karıştırarak saç diplerine kadar derinlemesine şekilde masaj yöntemi ile yedirin. Sorasında ise bir süre beklettikten sonra iyice durulayın. Zaman içerisinde farkı görebilirsiniz.

Zeytinyağı

Zeytinyağı, bildiğimiz üzere saçlar anlamında en farklı seçenekleri bizlere sunan imkanlar arasındadır. Haftada 2 kere zeytinyağı bakımı, ince telli saçlar için çok önemlidir. Özellikle bu noktada saçlar, saç derisine çok daha net bir şekilde tutunur ve farklı seçenekleri sizlere sunarak adından söz ettirir.

Çemen Otu

Çemen otu ile saç bakımı konusunda da internet üzerinde birçok farklı kaynak bulabilme şansına sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Saç dökülmesini önlemek ve saç tellerinin kalınlaşması açısından önemli bir bileşendir. 3 adet çemen otunu az miktarda suya ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra saçlarınıza yedirin. 10 saat bekletin ve farkı görün. Haftada 1 kere uygulayın.

Hint Yağı

Saçların ihtiyaç duyduğu E vitamini, yoğun olarak Hint yağı içerisinde fazlası ile mevcuttur. Dolayısı ile her ne olursa olsun dikkat çekici bir saç bakım bileşeni olarak niteleyebiliriz sanırım. Hint yağı ile haftada iki kere saç bakımı yapmak, saç derisinde ki lezyonları yok etmeye yardımcı olur.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Gül Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Bal ve Tarçın

Bu karışım, yine mükemmel imkanları sizlere sunan seçeneklerden birisidir. İncelmiş saç telleri için mükemmel ötesi seçenekler arasında yer alıyor. 2 çay kaşığı toz tarçını 1.5 yemek kaşığı balla karıştırdıktan sonra saçlarınıza iyice yedirerek 15 dakika bekleyin. Sonrasında ise iyice durulayın. Bu uygulamayı haftada iki kere yapmanız dahi saçlarınız üzerinde muazzam etkili seçenekleri sizlere sunar.

Bir önceki yazımız olan Yazın en trend 16 gelin makyajı fikirleri 2015 başlıklı makalemizde 2015 yaz gelin makyajı, en güzel gelin makyajı modelleri ve gelin makyajı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo| 2021

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler Herkes güçlü, parlak ve bakımı kolay saçlar ister. Ancak o yere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.