Home / Saç / Saç Tipine Göre Saç Fırçası Seçimi | 2020
Saç Tipine Göre Saç Fırçası Seçimi
Saç Tipine Göre Saç Fırçası Seçimi

Saç Tipine Göre Saç Fırçası Seçimi | 2020

Saç Tipine Göre Saç Fırçası Seçimi

Bugün sizlerle kadınlar için hayati önem taşıyan seçeneklerden birisi olan saç tipine göre saç fırçası seçimi ile alakalı olarak sizlere en ideal seçenekleri üzerinde bilgiler sunacağız. Bildiğimiz gibi kadınlar için saçlar çok önemlidir. Sağlıklı saçlar için özellikle dikkatleri çeken konulardan birisi de saç fırçası seçimi olacaktır.

Saçlar, özellikle yıpranmaya son derece meyillidir. Günlük olarak saçlarınızı tararken saç fırçası seçimi oldukça hayati olmaktadır. Gündelik rutin içerisinde saçlarınızı tararken bazen farkında olmadan saçınıza zarar verebilirsiniz. Bu noktada fırça ve tarak seçiminin ne kadar önemli olduğu hakkında sizler için saç uzmanından bilgiler derledik.

Teezer Tipi Saç Fırçası

İnce telli saçlar için uygun olduğu gibi kuru saçlar için de son derece uygun fırça tiplerinden birisi olarak dikkatleri çekmektedir. Plastik yapısı nedeni ile özellikle kuru saçların daha dolgun bir görünüme kavuşması için saç fırçası seçimi konusunda en ideal seçeneklerden birisidir. Aynı zamanda saç diplerinize masaj yaparak kan dolaşımını ciddi anlamda arttırır.


Teezer Tipi Saç Fırçası

Metal Yuvarlak Saç Fırçası

Tüm kadınların her türlü saç tipi için uygun olan saç fırçası seçimi olarak metal yuvarlak fırça bilinmektedir. Pürüzsüz ve düzgün bir saç modeli yapmak istiyorsanız bu fırçalar sizler için en ideal imkanlardan birisi olarak da dikkatleri çeker. Kuaförlerin de favori saç fırçalarından birisidir.

Metal Yuvarlak Saç Fırçası

Geniş Yüzeye Sahip Esnek Fırçalar

Geniş yüzeye sahip esnek ve yumuşak fırçalar, ince yapıya sahip saçlar için ve hem dalgalı hem de kıvırcık saçlar için en sağlıklı seçimlerden birisi olarak dikkatleri çekecektir. Son derece hassas ve yumuşak fırçalardan birisidir. Saçlarınızın kendiliğinden gelen doğal dalgaları en ufak şekilde bozmayacağı gibi kabarmaları da ciddi anlamda engelleyen seçeneklerden birisidir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Sağlıklı Saçlar İçin Neler Yapmalı?

Geniş Yüzeye Sahip Esnek Fırçalar

Yuvarlak Saç Fırçaları

Resminden de anlayabileceğiniz üzere son derece sert bir yapıya sahip olan fırça türlerinden birisi olarak ciddi anlamda dikkat çeker. Her saç tipi için sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Özellikle fön için kullanılan tarak, pürüzsüz ve düz saçları yıpratmadan meydana getirmek için idealdir. Ancak yine de çok hafif hareketler ile kullanılması önerilir.

Yuvarlak Saç Fırçaları

Klasik Saç Tarağı

Kadınların genellikle düştükleri sorunlardan birisidir. Klasik saç tarağı, her saç tipi için kullanılır. Bunun dışında ki saç modelleri için sıkıntı anlamına gelebilir. Sürekli düğüm olup karmaşık hale gelen saçları açmak ve düz hale getirmek, bir daha karışmamasını sağlamak için ideal saç tarağı oldukça tercih edilmektedir.Klasik Saç Tarağı

Saç Taramanın Faydaları Nelerdir?

Saç taramak söz konusu olduğunda, çok fazla ince düşünmeyebilirsiniz. Ancak bu günlük görevi yerine getirmenin doğru ve yanlış birçok yolu olduğunu biliyor muydunuz? Her gün saçımızı fırçalamak söz konusu olduğunda çoğumuzun muhtemelen yarardan çok zarar verebilmektedir.

Saç taramak aslında size dolaşmayan saçlara sahip olmaktan daha fazla faydası vardır. Saç köklerinde bulunan yağ bezleri, saç derinizin yağlanmasına yardımcı olan doğal yağlar üretir. Saçınızı doğru şekilde fırçalarsanız, bu doğal, sağlıklı yağların saçlarınızın köklerinden uçlarına kadar dağılmasına yardımcı olur ve onlara doğal bir parlaklık verir.

Saçlarınızı düzenli şekilde taramak, kafa derisi uyarımı yapar. Saçınızı nazikçe fırçalamak, saç derinizi uyaran mini bir masaj gibidir. Bu da kan akışını ve saç büyümesini teşvik eder. Günde 50 ila 100 saç teli dökmek normaldir, bu nedenle saçınızı her gün tararken, kopmaya hazır olan saçların alınmasına yardımcı olursunuz.

Saçları Ne Sıklıkla ve Nasıl Fırçalamak Gerekir?

Saçınızın sürekli taranması saç dökülme ihtimalini de arttıran bir unsurdur. Saç uzmanları bu konuda tembel olmanızı önermektedir. Yani günde en fazla 2 defa saçlarınızı taramanın saç sağlığı açısından iyi olacağı görüşündedirler. Saçın taranması, saç derinizin doğal yağlarını saçınıza dağıtmanın sağlıklı bir yoludur. Ancak bunu nazikçe yaparsanız iyi sonuçlar elde edersiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  En İyi Saç Detoksu Ürünleri | 2020

Islak saçı tararken saçınızı sağlıklı tutmak için tarağın türü ve tarama tekniğiniz çok önemli olduğunu unutmayın. Islak saçı tararken yapmanız gerekenler;

  • Tarağı veya fırçayı önce saçınızın en ucunda kullanın.
  • Aşağı tarayın ve karışıklıkları nazikçe çözmeye çalışın.
  • Tarağı saçınıza doğru zorlamayın, küçük fırça darbeleri en iyisidir.
  • Düğümleri gevşetmek için parmaklarınızı kullanmaktan çekinmeyin.
  • Saçınız özellikle dolaşmışsa veya düğümlenmişse, saç tellerinize daha fazla kayma sağlamak için önce saç açıcı veya saç kremi püskürtün.
  • Saçınızın uçlarındaki karışıklıkları giderdikten sonra, birkaç parmak boyu yukarı hareket edebilir ve tekrar aşağı taramaya başlayabilir, karışıklıkları çözebilirsiniz.
  • Saç derinize ulaşıncaya ve tamamen dolaşmayan saçlara sahip olana kadar tekrarlayın.
Islak saç nasıl taranır
Islak saç nasıl taranır

Kuru saç, yol boyunca düğümlere ve kırılmalara neden olarak dolaşma ve dağınık olma eğilimindedir. Kuru saçı tararken yapmanız gerekenler;

  • Saçınızı yukarıdan aşağıya saç tarağı hareketi yapmak kaçınılmaz olarak kırılmaya neden olacaktır. Bunun yerine, tarama işlemi her zaman saçın ortasından veya saç uçlarından birkaç parmak yukarıda başlamalıdır. Saç tarağınız saçlarınız arasında sıkışırsa, çıkarın ve nazikçe yeniden başlayın.
  • Saç derinize gelene kadar saçınızı yukarı kaldırmaya devam edin ve ardından birkaç kez tüm saçınızı tarayın.
  • Hasarın çoğu saçımızla savaşırken olur ve fırçalamamız gerektiğinden daha sert olur. Bu yüzden nazik olun ve yavaş hareket edin.
  • Hem kuru hem de ıslak saçlar için popüler bir seçenek kürek fırçadır.
Kuru saç nasıl taranır
Kuru saç nasıl taranır

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.