Home / Saç / Saçı Kabartarak Hacimli Saç Modelleri Nasıl Yapılır
Saçlarınızı Kabartıp Doğal Yollarla Hacimli Görünün
Saçlarınızı Kabartıp Doğal Yollarla Hacimli Görünün

Saçı Kabartarak Hacimli Saç Modelleri Nasıl Yapılır

2016 – 2017 Trend Kabarık saç modelleri ve yapımı

Kabartılmış ve bol hacim kazandırılmış saçlar 2016 – 2017 yıllarının en trend saçları arasında.Kadınları daha cazibeli ve havalı gösteren kabarık saç modelleri aynı zamanda yüzü daha inceltiyor ve orantılı görünmesini sağlıyor. Saçlarınızı daha hacimli görünmesi için ve güzel olması için illaki upuzun saçlarınız olmasına da gerek yok.Kısa ve küt saçlar aslında daha çok hacimli duruyor.Saç aşağı doğru inip ağırlığını vermediği için daha kabarık duruyor. Hatta saç tipiniz çok ince ve seyrek değilse küt ve kısa saçlarınızı banyodan çıkıp kuruttuğunuz da oldukça kabarık hal alır.İşte bu saçlar bu sene çok popüler!

Kabarık Kısa saç modelleri:

Özellikle bob kesim, küt ve orta boy kabarık saç modelleri bu yılın en popüler saç modelleri arasında.Artık kadınlar çok uzun saçlardan sıkıldı, podyumları ve kırmızı halıyı sallayan bu modern kısa kabarık saçlardan ilham aldılar.Şehirli ve seksi modern kadınlar orta boy bol hacimli ve kıvırcık saçları ile tüm dikkatleri toplamayı başarıyor.

Kısa Saça Kabarık Stil Verme: kısa saçlara kabarık bir stil vermek için saçınızın temiz olması ve hacim verici şampuanlar kullanmanız yeterli.Saçlarınızı banyodan sonra baş aşağı kurutun. Kuruyana kadar bu şekilde bekleyin.Daha sonra saç sabitleyici köpük ve sprey sıkarak parmak uçlarınızda dahada kabartın.İsterseniz saçınız bir kaç bölüme ayırıp örün yada maşa ile aralara hafif bukleler yapın.Son olarak saçınızı istediğiniz yöne alıp tekrar sprey ile kalıcı olmasını sağlayın.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Gliserin Saça Nasıl Kullanılır?

Kabarık Kahküllü Saç Modelleri

Saçlarınızın bol hacimli görünmesi için ön kısımlara düz inen veya yandan kat verip kahkül yaptırabilirsiniz.Saçlarınızın aşağısınıda hacimlendirdiğiniz de bu kahküller ile birlikte bütün sağlayıp saçlarınız daha gür ve kabarık görünecektir.

 Krepe Yöntemi ile Kabarık Saç Modelleri Yapma:

Krepe yöntemi saçı ince bir tarakla kabartma ve hacimledirme tekniğidir.Bunun yapımı için youtube’da öğretici videoları bulabilirsiniz.Saçınızın üst ve arka kısmını, saçın üst kısımlarını ince tarak ile tiftik tiftik yapıp kabart malısınız ama üstte bir kısım saç bu tiftikleri kapatmalı bu yüzden en üst sırayı krepelemeyin. Bu sayede saçınız yapışık ve sönük görünmeyecek, daha dolgun bir saç modeliniz olacaktır.Hemde hiç bir ısıl işlem uygulamadan kolayca yapabilirsiniz.Son olarak ise saç spreyi ile saçınızı sabitlemelisiniz. Evde saçınızı örerek yine saçlarınızı kabarık ve dalgalı yapabilirsiniz.Bunun için saçı örerek kıvırcık yapma konumuzu okuyabilirsiniz. Yine başka bir teknik ise nemliyken saçlarınızı yukarıdan sararak topuz yapın, bu şekilde yatın veya 4/5 saat bekleyin saç bu şekilde kendiliğinden kurusun.Saçlarınızı açtığınızda yoğun bir şekilde kabarık dalgalanacaktır.Son olarak saçlarınızı sprey ile sabitleyip şekil verin.

Uzun Kabarık Saç Modelleri

Saçlarınızı duştan sonra yine bitene kadar baş aşağı kurutun, saç diplerinize krepe yapıp daha dolgun durmasını sağlayın.Son olarak istediğiniz dalgalı ve düz saçları yapmaya başlayabilirsiniz.Kalın bir Fön fırçası ile hafif dalgalı saçlar yapın veya saç maşası kullanarak saçlarınızda büyük dalgalar yapın.Seçim sizin her şekilde de saçlarınız dolgun ve kabarık olacaktır.

Katlı Kesim Kabarık Saç Modelleri

Katlı kesim saçlar, doğru şekilde az kat verilerek kesildiğinde saçlar daha dolgun ve kabarık görünür.Ayrıca krepe ve maşa uygulaması yaparak saçlarınız düz saç kesimlerine göre daha hareketli ve gür görünecektir. 5 Güzel doğal yollarla kabartılmış hacimli saç modelleri galerimize eklenmiştir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Edward Cullen Saç Modeli

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

One comment

  1. kabarık saç modeli nasıl yapılır diye googlede arattığımda kadınveblog sitenizi buldum.Gerçeten harika son moda saç modelleri var.kabarık saç modelleri yapımı gerçeten her saç kesimi ile güzel oluyor, harika örnekler ve öğretici bilgiler vermisşiniz teşekürler.Benimde saçlarım orta uzunlukta ve kabarık örgülü saç modeli örneğinizi hemen denemek istiyorum.Çok teşekürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.