Home / Saç / Saçı örerek kıvırcık yapmanın yolları
Doğal Yolla Örerek Saçları Isı Olmadan Kıvırcık Yapma Methodları
Doğal Yolla Örerek Saçları Isı Olmadan Kıvırcık Yapma Methodları

Saçı örerek kıvırcık yapmanın yolları

Saçlar örülerek nasıl kıvırcık yapılır ? İşte evde saçlarınızı ısı kullanmadan doğal olarak kıvırcık yapmanızı sağlayacak yollar!

Saçlarınızı yumuşacık ve kıvır kıvır yapmak ister misiniz hemde hiç bir elektrikli saç aleti kullanmadan!Bu şekilde saçlarınız kuruyup matlaşmayacak ve sağlıkla her zaman parlamaya devam edecek.Saçları doğal yollar ile kıvırcık yapmanın en güzel yolu saçı örerek ve bu şekilde bir gün bekleterek kalmak.

Saçlar örerek nasıl kıvırcık yapılır

  • Saçlarınızı yıkayın ve havlu ile fazla suyunu alın.Nemli hale geldiğinde ise saçlarınızı örmeye başlayabilirsiniz.Bunu geceden yapmanız daha iyi olur.Ertesi gün kalktığınızda saçlarınızdaki örgüleri çözebilirsiniz.
  • Saçlarınızı gürlüğüne göre 8 parçaya ayırın.Yanlardan 2/3 tutam, önlerden 2/3 tutam ve enseden 2/3 tutam alacak şekilde her bir tutamı ayrı ayrı tokalar ile birbirinden ayırın ve topuz gibi başınıza sabitleyin.
  • Sağ yanınızdaki tutamlardan birini ikiye bölün ve her birini ayrı ayrı örüp uçlarını sıkıca lastik toka ile bağlayın.Örgülerinizi sıkı yapmaya özen gösterin.
  • Diğer kafanıza sabitlediğiniz saç tutamlarını da sırayla aynı şekilde örüp uçlarını sabitleyin.
  • Uyuyarak saçlarınızı sabaha kadar bu şekilde bekletin.
  • Sabah kalktığınızda saçlarınızı açın ve baş aşağı saçlarınızı dökün.Ellerinizle aşağı yukarı yaparak saçlarınızı kabartıp hacimlendirin.Daha sonra saçınızı istediğiniz şekli verip toklar ile süsleyin.
  • Dilerseniz son olarak saç spreyi sıkıp daha uzun süre şekline korumasını sağlayabilirsiniz.Fakat saçın yumuşaklığını bozmayan saç spreylerinden kullanmanız daha iyi olur.

Özel yeni method ile saçlarınızı kıvırcık yapma;

Bu gerçekten çok özel bir teknik, şimdi sizinle paylaşacağız.

  • Öncelikle saçlarımızı yıkıyoruz ve sonrasında kurutuyoruz fakat çok fazla değil, kurumaya doğru hafif nemli iken, özel olarak uç kısımlarının nemli kalmasına özen gösterin. Bu çok önemli hatta yöntemin püf noktası diyebiliriz.
  • Saçlarımızın tamamını omuzumuzun üstüne bir yana yatırıp burgu yapıyoruz. Toplamda tüm saçımızı bir burgu yapıyoruz.
  • Burgu yaptığımız saçlarımızı o şekilde 10-12 dk. Burgu şeklinde tutup sıkıyoruz. Saçlarınız ne kadar uzunsa ına göre 20-30 daikada alabilir. Siz ne kadar uzun beklerseniz saçlarınız o kadar çok kalıcı olur.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Kestirmek Saçı Güçlendirir Mi?

Doğal yollar ile yapılmış kıvırcık saç modelleri galerisini incelemeyi unutmayın…


 

 

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.