Home / Saç / Saçlarda Ombre Işıltılar | 2021
Saçlarda Ombre Işıltılar
Saçlarda Ombre Işıltılar

Saçlarda Ombre Işıltılar | 2021

Saçlarda Ombre Işıltı Modası

Saçlarda ombre, krepe ve balyaj ışıltıları bu sonbaharda yine çok moda saç stilleri arasında yer alıyor. İnanılmaz ombre ışıltı saç fikirlerini ve tonlarını sizlere sunmak istiyorum. Sadece tek renk saçların üstünde değil renkli saçlar ile ombre saç renkleri yapılabilir. Yani ombre saçın birçok biçimleri olabilir! Ayrıca en güzeli tüm saç uzunlukları ve saç tiplerine yapılıyor olması.

Benim tercihim saç renklerinde doğal geçişlerle kazanılan ombre saç renkleri. Ombre, kelimesinin kökeni Fransızca bir kelimedir. Türkçe çevirisi ise gölgedir. Yurt dışında ombre saç olarak adlandırılan bu uygulama aslında bizim ülkemizde krepe balyaj tekniğidir. Buradaki tek fark ise saçlar diplerden değil sadece saç uçlarından açılması yani balyaj ve krepenin saç uçlarına yapılmasıdır. Koyudan açığa doğru saç uçları krepe balyaj uygulaması ile açılır.

Ombre saç modasında, koyu kahveden saç uçlarına doğru açık kumrala, doreden sarıya, siyahtan açık kahveye doğru açılan ve ışıltı eklenen saçlardır. Ana saçın bir iki ton açık tonlarıyla saç uçlarına yapılan doğal ombre ışıltı işlemi en çok beğenilen ombre saç renkleri arasındadır. Ombre saç boyama işleminde saç diplerindeki saç rengi baz alınarak yapılır. Sizin için ombre saç stileri arasında en trend olanları bir araya getirdim.


1. Koyu Ombre Saç Stili

Koyu ombre, doğal bir görünüm ve saçlarda ışıltılı bir canlılık sağlar. Bu, aynı zamanda, harika parlak ve doğal görünüm de katacaktır Kahverengi ve koyu kumral saçlarda koyu ombreler, güneşte açılmış saç uçları gibi görünür! Bu renkler sizin istediğiniz herhangi bir şekilde yapılabilir. Alttan sadece birkaç ton hafif renk açmak başlangıç olabilir. Uzman bir kuaföre saçlarınızı teslim etmekten çekinmeyin.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Ballı Kumral Saç Rengi Nasıl Elde Edilir? | 2020
Koyu Ombre
Koyu Ombre

2. Renkli Ombre Saç Stili

Renkli ombre, havalı saç fikirleri arasındadır. Ancak sıradanlıktan ve doğallıktan biraz uzaktır. Renkli ombre yaptırırken birçok işleme göğüs germeniz gerekir. Özellikle üç ton arasında düzgün bir geçiş olması usta eller tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Saç diplerinden uçlara giderken üç saç rengi arasında geçişi ayarlarken gölgelendirmeye de ihmal etmemek gerekir.

Renkli Ombre
Renkli Ombre

3. Doğal Ombre Saç Stili

Doğal ombre saç renklerinde ise saçın uç kısımlarında, ana saç renginin bir yada iki ton açığı yapılarak elde edilir.Saç renginiz kendiliğinden açılmış gibi güzel ve doğal görünür. Karemel ombre, kumral ombre, balköpüğü gibi renk tonlarını, kahve ve kumral saç renkleri üzerinde yaptırabilirsiniz.

Doğal Ombre
Doğal Ombre

Bu yıl için sizlere birbirinden güzel ombre ve yeni çıkan sombre saç renklerini resimler ile tanıtacağız. Ombre saç rengi hem daha uzun saçlarınızda kalır hemde size apayrı farklı bir hava katar. Komple saç boyamaya göre ömrü 2 ay daha fazladır. Üstelik saçlara boya kadar zarar vermez.

Ombre Işıltılar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Değerli okurlarımız saç dünyasındaki gelişmeler ve trendleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Saç dünyasını takip eden kadınlar bilir ki saç işlemleri arasında en çok tercih edilen bir tarz bulunmaktadır. Hemen hemen her kadının tercih ettiği bu işlem Ombredir. Ombre saç modeli, ilk olarak yurt dışındaki ülkelerde moda ve trend olduktan sonra ülkemizde trend olmaya başladı. Ülkemizde ombre yaptırmak, kadınlar arasında çok tutulmuştur.

Yediden yetmişe tüm kadınların tercih ettiği ombre saç modelini ünlü model, şarkıcı ve oyuncularda sıklıkla tercih etmektedir. Sizler de yeni girdiğimiz pandemi sonrası sosyalleşme aşamasında fark yaratmak istiyorsanız mutlaka ombre ışıltılar kullanmalısınız. Çünkü ombre saç modeli her mevsime oldukça uygun olmaktadır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Evde Loreal Ombre Saç Boyası ile Saç yapımı

Ombre saç işlemi nedir diye soracak olursanız kısaca şöyle açıklayabiliriz. Ombre saç işlemi kısaca krepe balyaj tekniğinin uygulanmasıdır. Krepe balyaj tekniği kadınları saçlarının uç kısımlarından başlayarak saçın orta bölgesine kadar uygulanmasıdır. Krepe balyaj tekniği ile saçın doğal renginin birkaç ton açık halini saçın ortasından uç kısımlarına uygulanması ile Ombre saç modeli elde edilir.

Son dönemlerin popüler saç işlemlerinden birisi olan Ombre saç işlemi günümüzde her renk saçta kullanılmaktadır. Özellikle kahverengi saç rengine sahip kadınlar ombre saç işlemini sıklıkla tercih etmektedir. En çok tercih edilen ombre saç renkleri ise balköpüğü ve karamel sarısı saç rengidir. Bu renklerde ombre saç modeli oldukça doğal bir görünüme sahiptir. Doğal bir görünüm için sizler de ombre saç modelini tercih ediniz.

Günümüzde bildiğiniz üzere canlı ve pastel renkler oldukça modadır. Canlı ve pastel saç renklerinde de ombre saç işlemi tercih edilebiliyor. Özellikle genç yaşta ki bayanların tercih ettiği canlı ve pastel renklere ombre saç işlemi daha bir hoş görünüm katmaktadır. Ayrıca ombre saç işlemi canlı ve pastel renklerde daha genç bir görünüm sağlamaktadır. Ombre saç modeli birçok farklı saç modelinde şık ve hoş bir görünüm yaratmaktadır. Özellikle açık saç modellerinden ombre saç işlemi kendisini inanılmaz derecede ön plana çıkarmaktadır.

Siz de ombre hakkında merak ettiklerinizi ve katkılarınızı yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

3 comments

  1. look at this web site

    I simply want to say I’m very new to blogging and really loved this web-site. Most likely I’m want to bookmark your site . You surely come with amazing stories. Kudos for sharing your webpage.

  2. I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this website. Studying this information So i’m satisfied to show that I’ve a very excellent uncanny feeling I found out exactly what I needed. I so much surely will make sure to don?t forget this website and provides it a glance regularly.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.