Home / Diyet / Sağlıklı ve Düzenli Zayıflama Yöntemleri
Sağlıklı ve Düzenli Zayıflama Yöntemleri
Sağlıklı ve Düzenli Zayıflama Yöntemleri

Sağlıklı ve Düzenli Zayıflama Yöntemleri

Kilo problemi yaşayan kişiler zayıflamak için birçok yola başvurmaktadır. Bu yollardan en fazla tercih edileni diyettir. Fakat her bünye her diyeti kaldıramayacağı için diyete başlamadan önce bir diyetisyene danışmak şarttır. En fazla tercih edilen diyet şekilleri ise kısa bir zaman dilimi içerisinde çok fazla kilo vermeyi sağlayan diyetlerdir. Fakat uzmanlar bu diyetlerin sağlıklı olmadığını belirtmektedir. Bunun sebebi ise hızlı verilen kilonun bir anda tekrar alınmasıdır. Kilo verme işi aniden olacak bir şey değildir. Zaman ve sabır isteyen bir iştir. Bu nedenle en sağlıklı diyetler planlı ve programlı bir şekilde gün içerisinde tüketilmesi gereken besin değerlerinin hepsinin tüketildiği diyetlerdir. Haftalık diyetler yerine en az 2 haftalık diyetler tercih edilmelidir ve diyet esnasında spor asla ihmal edilmemelidir. Bu ve buna benzer basit yöntemler ile sağlıklı bir şekilde zayıflayabilmek mümkündür. Sağlıklı bir şekilde zayıflayabilmek için uygulanabilecek yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Bol Bol Su İçin
Sağlıklı zayıflamanın en büyük yardımcısı sudur. Su, vücuttaki toksinleri ve atık maddeleri uzaklaştırarak sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olur. Yataktan kalkıldığı zaman ilk iş 2 büyük su bardağı ılık su içmek olmalıdır. Ayrıca gün içerisinde en az 2,5-3 L su tüketilmesi de oldukça önemlidir.

Su yerine tüketilen hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Bu yüzden hangi diyet uygulanıyorsa uygulansın mutlaka su içilmelidir. Fakat su tüketirken değişiklik yapmak isteyen kişiler de bulunabilir. Bunun için suyun içerisine elma sirkesi ya da limon konulması mümkündür. Bu şekilde hem daha değişik bir tat almış, hem de elma sirkesi ya da limonun faydalarını görmüş olacaksınız. Özellikle limonlu su zayıflama konusunda fazlasıyla yardımcı bir içecektir. Yemekle beraber su içme alışkanlığı varsa derhal bırakılmalıdır. Yemek esnasında su içmek kilo almaya sebebiyet verir. Su içmek için en ideal zaman yemek yedikten 1 saat sonradır. Ayrıca yemeğe başlamadan 30 dakika kadar önce de su içilmesi yasaktır.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Nasıl Kalça Bölgesinden Kilo Kaybedilir ?

Kahvaltılarınızı Mutlaka Yapın
Uzmanlar diyetlerde kahvaltının en önemli öğün olduğunu ve atlanmaması gerektiğini söylerler. Bu doğru bir bilgidir. Sağlam yapılmış bir kahvaltı günün diğer saatlerindeki acıkma hissini azaltmaktadır. Ayrıca belirli saatlerden sonra yemek yememek ya da az yemek gerekmektedir. Tüketilecek besinlerin en fazla olduğu saatler öğlen 11:00 ve öğleden sonra 16:00 saatleri arasındaki zaman dilimidir. Bu saatler haricinde elinizden geldiğince az yemek yemeye özen gösterin. Gece yemek yeme konusu ise tüm uzmanlar tarafından yasaklanan bir konudur. Gece yemek yememek gerekmektedir.

Himalaya ve Kaya Tuzu: Diyet uygulaması yapılan günler içinde gazlı içecekler, kahve ve hazır meyve suları tüketilmemesi gerekmektedir. Himalaya tuzu ve kaya tuzu karıştırılarak ayrı ayrı bardaklarda içildiği zaman bu karışım da zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Himalaya tuzunu aktarlarda ve bitkisel ürünler satan mağazalarda bulabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan En Düşük Kalorili 7 Yiyecek | 2021 başlıklı makalemizde diyet, düşük kalorili besinler ve düşük kalorili gıdalar hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Diyette Yorgunluk, Uyku Hali ve Halsizlik

Diyette yorgunluk, uyku hali ve halsizlik nasıl geçer? | 2020

Diyette Yorgunluk, Uyku Hali ve Halsizlik Neden Olur? Diyet yaparken kendinizi yorgun veya halsiz mi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.