Home / Cilt Bakımı / Sedef Hastalığı Bitkisel Tedavisi | 2020
Sedef Hastalığı Bitkisel Tedavisi
Sedef Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Sedef Hastalığı Bitkisel Tedavisi | 2020

Sedef Hastalığı Nedir ? 

Sedef hastalığı, deri hastalıkları arasında sıkça rastlanan kronik, tekrarlayıcı bir rahatsızlıktır. Başta saçlı deri olmak üzere, el, ayak , diz bölgeleri ve tırnaklarda yani kısaca vücudun her bölgesinde rastlanabilmektedir. Bu hastalık tüm vücudu etkileyebilir ancak şiddet ve yayılma oranı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bazı kişilerde vücudun belirli bir kısmında görülebileceği gibi , bazılarında ise genel olarak yayılabilmektedir.

Sedef hastalığı ciddi sorunlara yol açabilen bir cilt rahatsızlığıdır ve tedavisi  mümkündür. Bilinenin aksine vücudun iç organlarını etkileyen bir rahatsızlık değildir. Bu rahatsızlık geçiren kişilerde iyileşme görülür ancak zaman zaman nüks etme durumları olabilir. Kişiden kişiye fark eden bu zaman aralıkları içinde hiç bir şekilde meydana gelme de yaşanmaz.

Sedef Hastalığı Hangi Bölgelerde Görülür ?

Sedef belirtileri en çok saç derisi , el ve ayaklarda , diz ve dirsek bölgelerinde , genital bölgelerde kendini gösterir. Sedefli yerin görüntüsü , etkilenen bölgenin kırmızı , beyaz kabuklanma şeklindedir. Ancak kabuklanma olmayan sedef rahatsızlığı türleri de vardır , eğer vücudunuzun çeşitli bölgelerinde bu tarz kırmızılıklar yada iltihaplı küçük noktalar oluşmuş ise buda sedef hastalığının belirtileri olabilir , ve hemen uzman bir doktordan yardım alınmalıdır.


Sedef Hastalığının Türleri Nelerdir ?

Sedef rahatsızlığının kabukla seyreden klasik bir tipi var , ancak halk arasında yaygın görünen 4 farklı sedef rahatsızlığı türü bulunmaktadır. Farklı bir türünde ise klasik sedef türüne benzemeyen , deride kabuklanma ve kızarıklık olmayan bir türdür. Genellikle bu tür sedef hastalığına yanlış tedavisi yöntemleri uygulanması sonucunda ortaya çıkan , küçük iltihaplanmalar ve sivilcelerin bölgeye yerleşmesiyle oluşur.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  El Peelingi Evde Nasıl Yapılır?

Sedefin türleri arasında; gutat tip olarak adlandırılan bir tür vardır , bu sedef türü özellikle çocukluk çağında çeşitli boğaz enfeksiyonları sonucunda vücut üzerinde oluşan damla damla kabuklu yaralar ile seyreden bir türdür.

İbrahim Saraçoğlu Sedef Hastalığı Tedavisi
İbrahim Saraçoğlu Sedef Hastalığı Tedavisi

Sedef Hastalığı Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?

İbrahim saraçoğlu katıldığı bir çok programda yer verdiği sedef hastalığı bitkisel kür tarifleri , bu rahatsızlığa bitkilerle son vermek isteyenler için oldukça etkili bir sonuç yaratabilir. İbrahim Saraçoğlu sedefe iyi gelen bitki kürleri ile %70 bir etki sağlanabiliyor açıklamasında bulunuyor.Ayrıca sizlerle sedef rahatsızlığına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemleri arasında en etkili 3 kür tarifini yazımızın sonunda paylaşacağız.

Sedef Rahatsızlığı Geçirenler Neleri Yememeli ?

Rahatsızlığın daha fazla yayılmaması için başta sarımsak , ceviz , domates ,turşu , acı baharatlar ve taze üzümden uzak durmalılar. Bunlar sedefin iyileşme sürecini uzatabilecek ya da daha hızlı şekilde yayılmasını sağlayan besinlerdir.

sedef hastalığı bitkisel tedavi yöntemleri
İbrahim Saraçoğlu Sedef hastalığı için bitkisel kürler

İbrahim Saraçoğlu Sedef Hastalığı Bitkisel Tedavi Kürleri 

İlk bitkisel sedef kürü tarifi , sabahları 3 kaşık çörek otunu havanda ezerek bir kase yoğurt içine katıp aç karnına tüketilecek. Öğle öğünü içinde aynı şekilde aç karnına yenmeli. Sonrasında ise (20 dakika sonra) kahvaltınızı yapabilirsiniz.

Kaşıntılı sedef geçirenler bu kürü isteğe bağlı kullanabilir diyor ibrahim saraçoğlu , siyah kuru çekirdekli üzümü ezip tüketebilirsiniz aç karnına , ancak burada önemli olan noktanın aç karnına tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Her gün aç karnına tüketilen ezilmiş siyah kuru çekirdekli üzümün , sedefin  kaşıntıları ortadan kaldıracağını belirtiyor aynı zamanda.

İbrahim Saraçoğlu lavanta çayı tarifi: 1 tatlı kaşığı lavanta (7-8) dakika kaynatılıp akşam uyumadan önce içildiği takdirde sedef hastalığına iyi geldiği gibi rahat uyumanızı sağlar.1 ay lavanta çayını kullandıktan sonra 1 ay süreyle de karabaş otu çayı içildiği taktirde sedef hastalığında gözle görülür şekilde iyileşme sağlar.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? | 2021

Sedef Hastalığına Kesin Çözüm

Bu hastalığa kesin tedavi olarak tıbben yapılabilecekleri sıralarsak;

  • Öncelikle tedavi olarak merhem ve bazı kremler hastaya verilir.
  • İkinci olarak sedef hastalığından dolayı oluşmuş yaraları kontrol edilerek lazer tedavisi ile yakılma suretinde yok edilmeye çalışılır.
  • Sürekli olarak yaralarda çoğalma meydana geliyor ise hap ile tedavi yoluna gidilir.
  • Hap tedavisiyle de düzelmez ise sedefi kesin olarak yok etmek için iğne tedavisine başlanılır.

Soranlar olacaktır “Niçin iğne ile olan etkili tedaviye ilk olarak başlanmadı?” Bu tedavi yöntemlerindeki asıl amaç yaralı bölgeleri bitirmektir. Kesin çözüm diye bir şey söylenemez. Tekrar nüks edebilir. Tedavilerin asıl maksadı yaraları bir an önce kontrol altına alıp büyütülmeden giderilmesi amaç edinilir. Bu periyodik tedaviler esnasında en fazla yan etkilere sahip tedavi çeşidi ise iğneli olanıdır. İğne yönteminin son olarak tercih edilmesinde ki amaç budur. İğne ile tedavilerde sedefin tekrarlanma sıklığı artmaktadır.

İbrahim Saraçoğlu’nun sedef rahatsızlığı konusunda söylediklerini dinlemek isteyenler için;

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? | 2021

Yazın Cilt Bakımı Yapmalı Mıyım? Yazın kendinize tatil vermiş olabilirsiniz ama cildiniz tatil bilmez ve …

3 comments

  1. sedef ile ilgili alternatif tedaviler ve bilgiler ticari amaç olmaksızın burada bulabiliyoruz. teşekkürler

  2. SEDEF HASTALARININ bu siteyi incelemelerini tavsiye ederim

    • Saraçoğlu gerçekten dinlenilmesi gereken kendisini iyi yetiştirmiş bir profesörümüz. kendisine insanlığı yararlı konular hakkında bilgilendirdiği için teşekkür ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.