Home / Saç / Şelale Saç Örgüsü Modelleri
En Kolay Şelale Saç Örgüsü Modelleri
En Kolay Şelale Saç Örgüsü Modelleri

Şelale Saç Örgüsü Modelleri

Şelale saç örgüsü nasıl yapılır resimli anlatımlarla sayfamızda inceleyebilirsiniz. Fransız şelale saç örgüsü modelleri ve youtube videoları…

İlgi çeken ve pek çok genç bayana yakışan bir saç modeli olan şelale örgülü modeli yapmak aslında hiçte zor değil. Bunun için öncelikle saçınızın kolay bir şekilde taranabilir olması gerekir. Yapmanız gereken örgü öncesinde saçlarınızı yıkamak ve mümkünse saç kremini de kullanarak, şampuandan sonra daha kolay bir şekil alması ve kuruduktan sonra kolay bir şekilde taranabilmesi açısından önemlidir.

Şelale örgüsü yapmaya başlarken ön taraftan arka tarafa doğru gidilebilir ancak kişinin istek ve tercihi doğrultusunda, sadece saçların arka kısmına yapıldığında da güzel görünebilir. Örme işlemi ise klasik saç örme modeli ile gerçekleştirilebilir. Bunun için bilindiği üzere bir tutam saç üç parça halinde örülür. Önemli fark ise örgünün, yeni saç tutamları ile devam ettirilmesi ve böylece şelale modelinin oluşturulabilmesidir.


Saçın uzun ve düz olması, bu modelin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi açısından önemlidir. Örme işlemi öncesinde ise saçın ortadan ayrılması ve sol ya da sağ taraftan başlanarak, arka kısma doğru örgünün yeni saç tutamları ile devam ettirilmesi gerekir. Örgü sonrasında saçların daha doğal ve şeklin daha kalıcı olması açısından sprey kullanılabilir. Yapılışı oldukça kolay ve fazla zaman almadığından dolayı çokça tercih edilmektedir. Özellikle şelale modelleri Fransız şelale modeli olarak da adlandırılmaktadır.

Örgünün bitiş noktasını dilerseniz küçük bir tel toka ile tutturabilirsiniz ancak bu çokta gerekli değildir. Eğer kısa bir saçınız varsa dert etmeyin çünkü kısa saç modelleri için de uygulanabilecek şelale modelleri bulunuyor. Saçınızın kesimine ve uzunluğuna uygun örgü modellerini keşfederek, kendiniz için en uygununu seçebilirsiniz. Günlük hayatta kolay bir şekilde sadece bir kaç dakikada örgü yapabilir ve uyumlu kıyafetler ile tarzınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  27 Farklı Katlı Kesim Saç Stilleri ve Modelleri

Size 3 değişik modelin örneğini veriyorum, resimlere bakarak kendi saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Şelale Saç Örgüsü Nasıl Yapılır?
Şelale Saç Örgüsü Nasıl Yapılır?
Şelale Saç Örgüsü Nasıl Yapılır Resimli Anlatım
Şelale Saç Örgüsü Nasıl Yapılır Resimli Anlatım
Şelale Saç Örgüsü Yapımı
Şelale Saç Örgüsü Yapımı

Diğer örnekleri resim galerimizde inceleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.