Home / Saç / Sirkeli Suyla Saç Yıkamak
Sirkeli Suyla Saç Yıkamak
Sirkeli Suyla Saç Yıkamak

Sirkeli Suyla Saç Yıkamak

Saçlarınızı daha iyi hale getirmek, yıpranmış ve kurumuş saç derilerini iyileştirmek için saçlarınızı sirkeli suyla yıkayabilirsiniz…

Hemen hemen hepimizin bildiği birkaç geleneksel saç yapılandırma yöntemleri vardır. Sirkeli su da bunlardan bir tanesidir. Yıpranmış saçlara, kurumuş saç derisine ve saç derisinde kalan kimyasal maddelerin atımına iyi gelen sirkeli su, aynı zamanda saça parlaklık da vermektedir.

Yalnızca şampuan ya da türevleri ile temizlenemeyen saç derisinde kalan malzemeler zamanla saç derisinde birikerek saç köklerinin hava almasını engeller, önce saç kopmaları daha sonrasında ise saç dökülmelerine neden olur. Saç derisinin kaşınmasına sebep olacak olan bu tortular, saçlarınızın parlaklığının gitmesine de sebep olacaktır. Sirkeli su hazırlamak ve yapmak, saçınızı bu kirlerden kurtaracağı gibi parlak saçlara sahip olmanızı da sağlayacaktır. Bir ölçek sirkeye 3 ölçek su karıştırarak yaptığınız karışımı kullanarak saçlarınızı durulamalısınız. Ve ardından saçlarınızı normal su ile durulamaya devam etmelisiniz.


Saçlara yapay olmayan bir parlaklık vermek için tek yapılması gereken sirke ile su karışımını ilk durulama suyu olarak kullanmaktır. Uygulanışına gelince, her zaman olduğu gibi saçlarınızı şampuanla yıkayarak köpüklenmiş olan saçlarınızı bol su kullanarak durulayın ve saçınızda kalan suyu elinizle alın (saçınızı sıkın). Daha sonrasında, önceden hazırlamış olduğunuz sirkeli su şişesi yardımı ile saçınızda sirke ve suyu gezdirin. Saçınızın her alanına sirkeli suyun değdiğinden emin olmanız bu işlemde önemlidir. 2 ile 3 dakika arasında bekledikten sonra soğuk su kullanarak saçınızı durulayın. Sürekli kullanmak isteyeceğiniz bu yöntemi haftada bir denemeniz yeterli olacaktır. Saçınızı duruladıktan sonra saçınıza krem sürmenize gerek kalmayacaktır; zira sirke saçlarınıza doğal bir yumuşaklık vermiş olacak.

Sirkeli suyun en önemli yararlarından bir tanesi de saç derisine derinlemesine temizlik yapıyor olması ve derinin oksijen alma oranını arttırıyor olmasıdır. Özellikle elma sirkesi kullanıldığında daha az koku veren suyu kullandıktan sonra soğuk su kullanılarak durulama işlemi tekrarlanmalıdır. Durulama işleminden sonra el ile sıkılan saçtaki su, havlu kullanılmadan doğal olarak kurumaya bırakılmalıdır. Saçların yumuşaklığını arttıracak olan sirkeli suyun ardından saç kremi, saç serumu gibi bakım ürünlerinin kullanılmaması önemle önerilmektedir; zira sirkeli suyu kullanmanın amacı saçta kalan kimyasal kalıntıları atmaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Ünlü Süper Star Mankenin 2016 Saç Modelleri
Sirkeli Suyla Saç Yıkamak
Sirkeli Suyla Saç Yıkamak

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.