Home / Cilt Bakımı / Sivilce İzleri Nasıl Geçer

Sivilce İzleri Nasıl Geçer

Sivilce izleri nasıl yok edilir? Sivilce izlerine çözüm için doğal yöntemler, elma suyu maskesi ve domates maskesi tarifleri anlatılıyor…

Yüzde çıkan sivilcelerin birçok farklı nedeni olabilir. Genel olarak yağlı besinlerle beslenmeden kaynaklanan sivilcelerin bir diğer nedeni de karaciğerlerin yağları sindirememesi olabilir. Yüzünüzde çıkan sivilcelerin kesin nedenini tam olarak bilemeseniz de, bir an önce bu sivilcelerden kurtulmak için evde kolayca yapılabilen doğal maskelerden yararlanmanın yanı sıra, birçok yönteme de başvurabilirsiniz.

Doktorunuza Danışın
Yüzünüzdeki sivilcelerden kısa sürede kurtulabilmek için doktorunuza danışabilir ve doktor tavsiyesinde sivilce kremleri kullanabilirsiniz.


Doğal Yöntemler
Sivilcelere karşı etkili olan maddelerden biri de, karbonat. Bir çay kaşığı şekeri karbonatı iki çay kaşığı suyla karıştırıp yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bir diğer uygulamada bal maskesi. Anti bakteriyel bir madde olan bal, cilt yüzeyindeki bakterileri temizler ve cildin tüm gözeneklerini açar. Ciltteki sivilcelerden kurtulmanın bir diğer yöntemi de soğuk su veya soğuk çayla yapılan soğuk pres yapmak. Diğer bakım yöntemlerinden biri de Badem yağı maskesi. Bir kaşık badem yağı ve ısıtılmış baklanın karıştırılması ile elde edeceğiniz badem yağını haftada bir kez uygulayarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Elma Suyu Maskesi Yöntemi
Elma Suyu Maskesi Yöntemi

Elma Suyu Maskesi Yöntemi
1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 elma suyu ve 1 yemek kaşığı limonla birlikte karıştırıp sivilcelerinizin üzerine sürerek yarım saat bekledikten sonra yüzünüzü bol suyla durulayabilirsiniz.

Domates Maskesi
Domates Maskesi

Domates Maskesi
Bir çay kaşığı kadar un ve domates suyunu karıştırıp 10 dakika bekletip durulayabilirsiniz. Bu maskeyi kullanarak sivilcelerden etkili bir şekilde kurtulmak için haftada bir kez bu maskeyi uygulamanızda yarar var. Bu doğal yöntemlerin yanı sıra, yüzünüzde sivilcelerin bıraktığı derin izler varsa bu izlerden kimyasal peeling veya lazer yöntemiyle kurtulabilirsiniz. Eğer yüzünüzdeki sivilce izleri derinleşmişse bu izlere yapılan lazer, dermarol, dolgu maddesi, dermabrazyon gibi dermoller çözüm olabilir. Sivilcelerle bir diğer mücadele yöntemi ise, mikro iğne yöntemi. Bu yöntemler sayesinde ciltte oluşan derin sivilce izlerinden kurtulabilirsiniz. Sivilcelerle mücadele ederken sıkma ya da fondötenle sivilcelerin üzerini kapatmak gibi yanlış yöntemlerden uzak durmanız gerekli. Ayrıca abur cubur türü sağlıksız gıdaları tüketmekten de kaçınmalısınız. Cildinizin gözeneklerini de dikkatli bir biçimde temizlemeye özen göstermeniz gerekli.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Yüzdeki Lekeler İçin Maskeler
Sivilce İzleri Nasıl Geçer
Sivilce İzleri Nasıl Geçer

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.