Home / Cilt Bakımı / Soğuk havalar için etkili kış maskeleri
kis icin dogal ev maske tarifleri
yüz için kış maske tarifleri

Soğuk havalar için etkili kış maskeleri

Soğuk havalar için etkili kış maskesi tarifi ;

Soğuk havaların cilt üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir , kış aylarında cildiniz için yapacağınız cilt bakımı bu açıdan oldukça önem taşır. Evinizde doğal şekilde yapabileceğiniz kış maskesi hem cildinizi nemlendirecek hemde daha parlak bir görünüm kazandıracak.

Malzemeler ; 2 yemek kaşığı yer fıstığı , 4 – 5 damla limon suyu , bir çay kaşığı bal ve 1 yumurta sarısı


Hazırlanışı ; yukarıdaki malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra cildinize uygulayın ve 20 dakika sonra yüzünüzü durulayın, Bu uygulamayı haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Yumurta maskesi ;

Etkili doğal maskeler arasında oldukça etkili olan yumurta maskesi cildinizin asit seviyesini dengeler , kış aylarınızda cildinize gerekli olan nemi kazandırır, aynı zamanda kan dolaşımını hızlandıran bir özelliğe sahiptir. Cildin fazla yağını emen son derece etkili bir doğal maske tarifi

Malzemeler ; 1 yemek kaşığı yoğurt , badem ezmesi ve 1 yumurta

Hazırlanışı ; Önce yumurtanın beyazını köpük kıvamına gelene kadar iyice çırpın , badem ezmesini ekledikten sonra yüzünüze uygulayın , 20 – 25 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Siyah Nokta Giderici Maskeler Nelerdir? | 2021

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.