Home / Saç / Tarçın Bakır Saç Rengi | 2021
Tarçın Bakır Saç Rengi
Tarçın Bakır Saç Rengi

Tarçın Bakır Saç Rengi | 2021

 

Tarçın Bakır Saç Rengi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İlkbahar yaz modası tarçın bakır saç rengi, özellikle Azra Akın’ın L’Oréal Paris Excellence Intense 7.43 Tarçın Bakırı rengi ile reklam filminde oynaması ise daha çok ilgi gördü. Azra Akın ‘ın Tarçın bakır ışıltılı saç rengi ile büyük beğeni topladı.Televizyon dizilerindeki oyuncuların da tarçın bakır saç rengini seçmesi, kadınların en sevdiği saç rengi listesinde olmasını sağlıyor.

Tarçın bakır renginin en güzel özelliği yoğun ışıltılı gücü saçlarınızın daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlaması.Yıpranmış ve soluk saçları bile tarçın bakır tonlarına boyadığınız da yoğun ışıltısının gücüne hayran kalırsınız. Eğer sizde bu yaz saç renginizi değiştirmeye karar verirseniz bu capcanlı ve genç gösteren tarçın bakır saç rengi seçiminde cesaretli kararlar almaktan korkmayın, çünkü bu saç renkleri sizi ve saçlarınıza yeni ve çekici bir kadına dönüştürecektir.


Tarçın bakır saç renkleri özenli bakım isteyen ve yenilemek gereken bir saç rengidir. Ayrıca bu saç tonlarında sürekli makyaj yapmak gerekir. Eğer makyaj kullanmıyorsanız tarçın bakır sizi soluk gösterebilir. Saç rengini daha canlı ve güzel gösteren ten rengine uyumlu makyaj tonları seçmenizde saklıdır. Size çekici ve alımlı bir görünüm ekler fakat 1/ 2 ay sonra tarçın bakır saç rengi rötuş isteyen özel bir renk olduğunu da unutmayın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Buğday Ten Rengi İçin Saç Renkleri

Tarçın Bakır Saç Renklerinin Yakıştığı Cilt Renkleri

Tarçın bakır renginin yakıştığı ten renkleri ise daha çok beyaz tenli bayanlara yakışır. Ayrıca beyaz tenli bayanlarda makyaj ile kullanıldığında daha genç gösterir. Göz renginiz mavi ve yeşil ise mükemmel bir cazibe ekler.Yazın hafif bronzlaşmış tende de hoş görünen bir saç rengi olduğu için buğday tenli bayanlarda tarçın bakır saç rengi tercih edilebilir. Esmer tenli bayanlar ise tarçın bakırı çok boyamak istiyorsalar biraz daha koyu rengini tercih edebilirler.Tarçın bakırın koyu rengi hafif Karamel rengini de benzer.

Tarçın Bakır Tonları İçin Uygun Makyaj Renkleri

Tarçın bakır rengine çok yakışan makyaj tonları ise sıcak renklerdir. Göz makyajında kahve tonları ve bronz tonlarında far ve kalem renkleri kullanabilirler. Ruj ise Kahve tonları, hafif kırmızımsı ruj renkleri tercih edebilirler. Çok fazla elmacık kemiklerin çıkarılmamasına dikkat etmelisiniz. Hafif şeftali tonları tarçın bakır renkleri ile hoş görünür.Göz renginiz mavi ve yeşil ise bu renk far ve kalemler size daha çok yakışacaktır.Eğer esmer ten rengine sahipseniz Hafif kahvemsi ve sarımsı allık ve pudra tercih edebilirsiniz.

Tarçın Bakır Saç Rengine En Çok Yakışan Saç Modelleri

Tarçın bakır rengine en çok yakışan saç modelleri ise plaj dalgaları gibi görünen su dalgası saç modelleri ile büyük bukleli saç modelleridir. Özellikle uzun saçlarınız varsa çok havalı ve seksi görünürsünüz. Bob kesim ve omuz hizası keskin hatlı saç kesimlerinde tarçın bakırı çok hoş duran bir saç rengidir.

Tarçın Bakır Saç Renginin Bakımı

Tarçın ve bakır tonları daha kolay akan bir saç rengidir, daha iyi bir kuaförde iyi bir boya ile bu rengi tercih etmelisiniz. Şampuanınız ise akmaya karşı etkili ve kırmızı saçlar için olan bir şampuan olmalıdır. Tarçın bakır saç renginin parlaklığını koruması için saç bakım yağları ile 3/4 günde bir bakım uygulanmalı veya evde zeytin yağı maskesi yapılmalıdır.Kullanabileceğiniz doğal yağlar ise Hindistan cevizi yağı, doğal zeytin yağı, Argan yağı, Hint yağı kullanmalısınız.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kış için ucuz 9 diy saç maskeleri

Evde Tarçın Bakır Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?

Tarçın bakır renginin istediğini ışıltıyı verebilmesi için rengi tam tutturmanız çok önemlidir.Bunun için ise saç renginiz baya açık olmalı. Sarı saç renklerinin üstüne rahatlıkla L’Oréal Paris Excellence Intense 7.43 Tarçın Bakırı saç rengini alıp boyayıp tutturabilirsiniz.Fakat koyu saç renkleri üstünde direk bu saç rengi tutmaz.Bunun için saç renginizi açmalısınız.

Şimdi tarçın bakır renkleri ve modellerini galerimizde görebilir, ten renklerini kıyaslayıp kendiniz de nasıl görüneceği konusunda ilham alabilirsiniz. Bu yıla özel 7 güzel tarçın bakır rengi daha örnek modelini galerimize ekledik. 

Tarçın Bakır Saç Rengi Fark Yaratan Renkler

2017 yılında birçok saç rengi trend listesinin üst sıralarında yer alacaktır. 2016 yılında popüler olan saç renklerinden birisi tarçın bakır rengidir. Özellikle yurt dışındaki ülkelerde popülerleşen tarçın bakır saç rengi ülkemizde Meryem Uzerli, Elçin Sangu gibi ünlü oyuncu isimler sayesinde en çok tercih edilen saç renklerinden olmuştur. Önümüzde koca bir yaz sezonunun olduğunu düşünürsek bu cıvıl cıvıl renk oldukça ideal bir saç rengidir. Yazın enerjisine ayak uydurmak ve yaza farklı bir hava ile girmek istiyorsanız sizlerde tarçın bakır saç rengini deneyebilirsiniz.

Tarçın bakır rengi özellikle beyaz tenli kadınlara daha çok yakışmaktadır. Cilt rengi tonunuz ne kadar koyu ise tarçın bakır saç renginin koyu modellerine yönelmelisiniz. Bu nedenle açık bir cilt renginiz var ise tarçın bakır saç renginin daha açık tonlarına yönelebilirsiniz. Tarçın bakır saç rengi cildinizi ve yüzünüzü daha çok ortaya çıkaracak bir renktir. Üstelik tüm saç modelleri ile oldukça uyumlu olan tarçın bakır saç rengi renkli göz yapısı ile ayrı bir hoş yapıya sahip olmaktadır. Göz renginiz yeşil veya mavi ise ise mutlaka tarçın bakır rengini tercih etmelisiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Genç Bayanların Saç Stili ve Modelleri Nasıl olmalı?

Tarçın bakır rengini kuaförlerde boyayabileceğiniz gibi  evlerde sizlerde kendiniz boyayabilirsiniz. Saçlarınızı evde boyamaya karar verdiyseniz bu konu da tecrübeli olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde olumsuz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Tarçın bakır renginde dikkat etmeniz gereken bir nokta bulunmaktadır; o da makyajdır. Tarçın bakır saç rengi her makyaj rengi ile uyum sağlamamaktadır. Tarçın bakır saç rengi toprak rengi makyaj ile oldukça şık ve modern bir yapıya kavuşmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

5 comments

  1. Bencede güzel ama çabuk soluyor..

  2. bakır tarçın rengi bence en güzeli ancak doğal durmayabiliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.