Home / Dekorasyon / Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri | 2020
Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri
Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri | 2020

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri Nasıl Yapılır?

Tığ işi örgü battaniye, çeşitli boyutlarda bir tığ kullanılmasını gerektirir. Tek, çift ve tiz dikiş gibi temel tığ örgüleri oluşturmak için kancayla ilmekler yaparsınız. İlk döngü, zincir tarafından takip edilen bir kayma düğümdür. Örgüden farklı olarak, tığ işi örgüler küçük düğümlerden oluşan bir zincire benzer. tığ işi örgü battaniye modeli için için birkaç kayma düğüm ve zincir oluşturabilirsiniz, ancak her dikişte çalışırken eşit bir gerginlik sağlamaya çalışmalısınız.

Tığın boyutunu, ihtiyaç duyulan örgünün boyutuna göre seçersiniz. Yapmak istediğiniz model için de ipliğin ağırlığını göz önünde bulundurmak iyi bir fikirdir. Küçük bir tığ, daha ağır bir iplikle pek iyi sonuç vermez. Örneğin, bebek kıyafetleri gibi hassas ürünler oluşturmak için süper ince iplik ağırlıklarıyla çalışırken küçük boyutlu bir tığ kullanmalısınız. Ancak daha büyük battaniye, kazakları ve halıları jumbo ağırlıkta iplikle örmek için kalın bir tığ kullanmanız gerekir.

Çoğu zaman, tığ işi örgülerin çoğu için bir temel tığ seti yeterli olacaktır. Modelin boyutu hakkında endişelenmenize, dikiş tutmanıza gerek kalmadan veya düzenli veya yuvarlak tığ işi yapıyorsanız, aynı tığı gerektiren birden fazla modele sahip olabilirsiniz. Tığ işleminde dikişler basitçe parça üzerine ilmeklenir, böylece dikişlerin bir aletten diğerine aktarılması olmaz.


Desenli Tığ İşi Battaniye Nasıl Yapılır?

Rengarenk yünler ile yapılan desenli ve motifli tığ işi battaniyeler bu yıl daha da moda. Bayanlar sizde evlerinizde sıcacık bir atmosfer gelsin istiyorsanız sizde hemen kolları sıvayın ve galerimizde ki harika modellerden hemen bir tane seçip örmeye başlayın…

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  50 Adet 2016 Tığ İşi Çiçek Motifleri

Tığ işi diz battaniyesi ve koltuk battaniyesi yapmak 2019 kışında daha çok popüler.şeker pembesi renkli motifler benim en sevdiğim örneklerden. Ya siz en çok hangisini beğendiniz ? İsterseniz bu tığ işi örgü battaniye örneklerinden bebeğiniz içinde yapabilirsiniz.

Tığ İşi Örgü İle Battaniye Modelleri

Bazılarımız örgü örmekten hoşlanırken, bazılarımız tığ işi yapmayı tercih eder. Her iki iğne işi tekniği de, evlerimizi süsleyen veya dolaplarımızı dolduran güzel parçalar (giysiler, şapka ve eldiven gibi aksesuarlar, battaniyeler) oluşturmak için ipliği kullanır. Her ikisinin de güzelliği, örgünün ipliği ve deseniyle gerçekten bağlantı kurabilmenizdir. Örgünün nihai sonucu gerçekten kişiselleştirilmiş bir sevgi emeğidir. Tığ işi örgü örmek aynı zamanda çok rahatlatıcı ve zihinsel olarak uyarıcı olma eğilimindedir.

Kış demek örgü örmek diyen bayanlar için harika fikirlerimiz var. Göz alıcı ve birbirinden güzel tığ işi örgü battaniye örnekleri ve modelleri, üç renkli, zig zag desenli ve rengarenk motifli örgü battaniyeler modern tasarımlar sizin emeğinizle ortaya çıkacaktır.

Evet kış geldi sıcacık evimizde tığ işi örgü battaniyeleri, koltuk örtüleri ve yatak örtüleri örmenin tam zamanı. El işi ve örme konusunda el becerisi iyi olan ve farklı, yeni çıkan modern modeller arayan bayanlar bu örgü battaniye örneklerine eminim bayılacaklar. Bu kışın modern örgülerinden seçtiğimiz bu yeni battaniyeler evinize renk ve enerji ekleyeceğinden eminiz.

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri Galerisi

Tığ İşi Örgü Bebek Örgü Akordiyon Modeli Anlatımı

Tığ işi örgü bebek battaniyeleri yapmak için  genel olarak farklı güzellikte modeller aranır. Tığ işi örneklerinden bu aşağıdaki akordiyon modeldir. Battaniye genişliği kadar zincir çekmek ile tığ işine başlanır. Sabit döngüler ile ve trabzan olarak işlenir. Tığ işi örgü bebek battaniyesi için kullanacağınız tam düğüm sayısı, oluşturmak istediğiniz modelin boyutuna bağlıdır. Bu kolay tığ örgü battaniyesinde, rengarenk bloklar yapmak isteyenler için her renkten bir yumak kullanılması tavsiye edilir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Ahşap ve Taş Desenli Halı Modelleri 2015

Aşağıda örgü aşamaları verilmiştir.

tig-isi-akordiyon-desene-sahip-bebek-battaniyesi-ornegi tig-isi-akordiyon-orgu-battaniyesi-modeli-yapilisi tig-isi-orgu-battaniye-asama-1 tig-isi-orgu-battaniye-asama-2

Bebeklerimize Örgü Battaniye Yapmak İçin

2 Değişik rente yün ipimizi ve tığımızı hazırlıyoruz sonrasında bu aşağıdaki resimdeki aşamaları verilmiş cici bebek tığ işi örgü battaniyemizi yapalım.

Tığ işi 2017 Örgü Battaniye Modelleri
Tığ işi Örgü Battaniye Modelleri
Tığ işi battaniye modelleri 2017
Tığ işi battaniye modelleri
Tığ işi örgü battaniye modelleri 2017
Tığ işi örgü battaniye modelleri
Tığ işi örgü battaniye modelleri 2017
Tığ işi örgü battaniye modelleri
Tığ işi örgü battaniye modelleri 2017
Tığ işi örgü battaniye modelleri
Tığ işi örgü battaniye modelleri 2017
Tığ işi örgü battaniye modelleri
Tığ işi örgü battaniye modelleri 2017
Tığ işi örgü battaniye modelleri
Tığ işi örgü battaniye modelleri 2017
Tığ işi örgü battaniye modelleri

Bir önceki yazımız olan Dekoratif Kanvas Tablolar 2018 başlıklı makalemizde 3 boyutlu, dekoratif ve kanvas tablo hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Merinos Genç Odası Modelleri ve Fiyatları

Merinos Genç Odası Modelleri ve Fiyatları | 2021

Merinos Genç Odaları Bugün sizlere harika genç odası takımlarını paylaşmaya devam ediyoruz. Merinos Genç Odası …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.