Home / Makyaj / Uzun ömürlü kalıcı ruj için 8 ipuçu !
rujun Kalici olmasi icin ruj fircasi kullanin

Uzun ömürlü kalıcı ruj için 8 ipuçu !

Ruj tutkunu kadınlar,sizinde uyguladığınız”uzun ömürlü kalıcı ruj için ipuçları ” var mı? Hiçbir kadın en sevdiği ruju öğlen yemeğine gittiğinde yok olmasını istemez! Uzun ömürlü ruj için bu ipuçları ile rujunuzun daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Sizde rujunuzu, bir kaç rötuş ile sabahtan akşama kadar dudağınızda  kalmasına yardımcı olabilirsiniz .

1. BIR DUDAK ASTARI KULLANIN

Uzun ömürlü kalıcı ruj için en iyi ipuçlarından biri dudak astar kullanmaktır. Dudak astarı rujun yerinde kalmasına yardımcı olan etkili üründür. Bu genellikle kozmetik raflarında bulunuyor. MAC dudak astarını size tavsiye edebiliriz.

2. KALICI RUJ İÇİN DUDAK KALEMI KULLANIN

Dudak astarı senin rujunu tutmak için iyi bir seçim. Bu akmasına veya dağılmasına engel olur.Ayrıca hafifçe astar ile birlikte  dudak renginde veya ruj renginde bir dudak kalemi kullanmak rujun daha uzun süreli dudağınızda  kalması  için yardımcı olur.


3. UZUN ÖMÜRLÜ RUJ FORMÜLERİNDEN SEÇİN

Uzun ömürlü ruj formülleri doğal olarak uzun saatler rujun kalacağını vaat eder.Fakat bundan emin olmak için önce denemeniz kullanıcı yorumlarını dikkate almanız gerekir. Bazı markalar bunun üzerine reklamı çok olanlara göre daha iyi olabiliyor.

4. FAZLA RUJ LEKE SİNİ PEÇETEYE ALIN VE TEKRAR RUJUNUZU SÜRÜN

Rujun fazlasını alıp tekrar sürülen ruj uygulamasının ruju daha kalıcı olmasını sağladığı sonuçları çıktı.Bu sayıların gücü ruju daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.Rujun fazlasını peçete ile alın ve tekrardan rujunuzu sürün.Bunu bir kaç kez yapın ve aradaki farkı görün!

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Esmer ve Siyah Saçlılar için Makyaj Önerileri

5.DUDAKLARINIZA BAKIMN YAPIN

Bu, şimdiye kadar düşünmediğiniz bir yol  olabilir ama mantıklı. Dudaklarınızın bakımlı olması ruj daha uzun süre kalması için yardımcı olacaktır. Dudaklarınızda kuru, çatlamış karışıklıklar varsa, pul pul hissediyorsanız dudaklarınıza bakım yapın.

6. DUDAKLARINIZI BALM İLE NEMLENDIRIN

Başka bir yolu dudaklarınızı  nemli tutmaktır.Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza nemlendirici ürünler uygulayın.Her zaman elinizin altında birkaç dudak balm tutma alışkanlığı edinin. Kuru dudaklara yardımcı olmak için bir başka ipucu da bol su içmektir.

7. YEMEKTE PEÇETEYİ DIKKATLICE KULLANIN

Tabii ki yemek yerken peçete kullanmak gerekir. Hüner dikkatli kullanmaktır. Peçete ile dudaklarınızı dikkatli kurulayın. Kabaca silmeyin bu rujunuzu tamamen yok eder.

8. RUJUN KALICI VE DÜZGÜN OLMASI İÇİN İYİ BİR RUJ FIRÇASI EDİNİN

Rujunuzu sürmek için kaliteli bir ruj fırçası kullanın.Bu şekilde ruj dudaklarınızda daha iyi yedirilip rujun daha düzgün ve kalıcı olması sağlanacaktır.

 

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.